Ile sprzętu dzwigaleś/laś w górach?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • aqua
    Uzależniony
    • 2004
    • 727

Zobacz to z jedna noga to mam taki nie testowalem, ma gwint lub podstawke pod strzelbe ale nie koniecznie:
    http://www.cabelas.com/cabelas/en/te...rid=2146251080

Komentarz

• najeli
      Uzależniony
      • 2008
      • 992

I to się sprawdza jako kijek?
      Ja muszę z tym na 5500m wleźć i na bank będę się na tym wspierać ;-)
      www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
      C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Komentarz

• aqua
        Uzależniony
        • 2004
        • 727

Zamieszczone przez najeli
        I to się sprawdza jako kijek?
        Ja muszę z tym na 5500m wleźć i na bank będę się na tym wspierać ;-)
        Nie testowalem, ale wyglad solidnie

Komentarz

• najeli
          Uzależniony
          • 2008
          • 992

Przyjrzałam się bliżej, odpada, to nie było projektowane jako kijek trekkingowy, stopka jest nijaka, brak talerzyka na śnieg itp itd. To już wolałabym te Leki.
          C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Komentarz

• noeee
            Bywalec
            • 2008
            • 146

takie tam

tak w temacie
            kiedyś nosiłem całą klamociarnię ....

obecnie właściwie tylko 24-105 ... i czasem do niego 70-200
            i oczywiście szare połówki i polara ....

ostrość/detal/i kolory/kontrast 24-105 są niesamowite ... w każdej kombinacji ...
            5D MK2, 450D, 10-22/3.5-4.5, 28/1.8, 50/1.4, 100 IS, 70-200/4 IS, 24-105/4 IS, 18-55 IS, Kenko 1,4x, Metz 58 AF-1 i inne
            100 2.8 macro - sprzedam

Komentarz

• najeli
              Uzależniony
              • 2008
              • 992

A nie za wąsko Ci?

A co do tej mojej cudnej torby -- firma tego nie uszyje, wie ktoś gdzie moge kupić metr cordury? :>

Komentarz

• deiformis
                Dopiero zaczyna
                • 2010
                • 22

5D + 20-35/2.8 i podpieram się statywem
                http://www.facebook.com/oneday.oneface

Komentarz

• xan
                  Zablokowany
                  • 2011
                  • 7

A to różnie ale zazwyczaj torma lowepro stealth reporte d550aw a sama torba juz sporo waży w granicach 4kg ale nie chcę skłamać. a body staram się ograniczać do jednego więc albo zgripowana 50d albo czyste 7d, wczesniej zgripowana alfa700, obiektywy na chwilę obecną to na pewno 70-200 i 17-40, wczesniej zamiast 17-40 to minoltowskie 17-35.

Komentarz

• zdzislawd1
                    Dopiero zaczyna
                    • 2010
                    • 17

5D MK2 ,35/1.4 70-200/4 statyw manfrotto 190 CX jak dlamnie wystarczajacy zestaw

Komentarz

• rzewus
                      Dopiero zaczyna
                      • 2008
                      • 45

W tym roku byłem na obozie wędrownym w górach i w sumie teraz trochę żałuję, że zabrałem ze sobą tak wiele: 450D, S10-20, 50 1.8, T70-300, Speedlight i jakieś tam dodatki. Na wszelki wypadek miałem jeszcze kompaktowy zapas. Podczas codziennej wędrówki aparat wisiał na szyi, a obiektywy przymocowałem tak, żeby były w zasięgu ręki.
                      Były momenty, w których najchętniej wyrzuciłbym sprzęt, ale jakoś wytrzymałem ten marsz przez blisko 150km.
                      Z całej fotoekspedycji jestem zadowolony, jednak wydaje mi się, że następnym razem zredukuję noszenie takiej ilości sprzętu na rzecz jakiejś zaawansowanej "małpki".

Komentarz

• mc_iek
                        Uzależniony
                        • 2008
                        • 790

W 1981 roku na obóz wędrowny po Beskidzie Niskim i Wyspowym, w związku z fatalnym zaopatrzeniem na tak zwanej dalekiej prowincji, targaliśmy na własnych plecach podstawowy prowiant w postaci kilkunastu puszek i słoików konserw. Namioty w tamtej epoce też nie należały do najlżejszych, bo nawet dwuosobowy, jednopowłokowy, "Mikrus Lux", miał podłogę z gumowanego płótna. Waga osobowa na dworcu w Krynicy, pokazała, że mój plecak ważył na starcie 52kg. Żeby nie było OT, Miałem w nim równiż Zenita E z Hliosem 44-2...
                        !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                        Zamieszczone przez mc_iek
                        W 1981 roku na obóz wędrowny po Beskidzie Niskim i Wyspowym, w związku z fatalnym zaopatrzeniem na tak zwanej dalekiej prowincji, targaliśmy na własnych plecach podstawowy prowiant w postaci kilkunastu puszek i słoików konserw. Namioty w tamtej epoce też nie należały do najlżejszych, bo nawet dwuosobowy, jednopowłokowy, "Mikrus Lux", miał podłogę z gumowanego płótna. Waga osobowa na dworcu w Krynicy, pokazała, że mój plecak ważył na starcie 52kg. Żeby nie było OT, Miałem w nim równiż Zenita E z Hliosem 44-2...
                        Aha, tamten plecak mam do dzisiaj w szafie...
                        Ostatnio edytowany przez mc_iek; 15659. Powód: Automerged Doublepost
                        Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Komentarz

• gavin
                          Pełne uzależnienie
                          • 2010
                          • 1339

zależy też od pleców, ja przeszedłem 5 godzin tylko z 450d i EF 20mm 2.8 na szyi i przez 3 następne dni nie mogłem się wyprostować !

Komentarz

• malkontent
                            Początki nałogu
                            • 2007
                            • 299

Ja po szaleństwach ograniczyłem się do jednego body i jednego szkła (50D i 17-40 4.0L) z polarem i zapasowym akumulatorem.

Komentarz

• najeli
                              Uzależniony
                              • 2008
                              • 992

No a ja finalnie wlazłam na to 5416m z 40d + sigma + lka + jakiś szpej.

Standardowo body z sigmą na samorobnej uprzęży przypięte do pasków plecaka a eLka w torbie. Wykombinowanie jak aparat przypiąć do plecaka a nie nosić na szyi -- bezcenne ;-)

Komentarz

• MacGyver
                                Cenzor
                                • 2006
                                • 7043

A ja ostatnio, po lekturze prognozy pogody, wróciłęm do korzeni i zabrałem w Karkonosze body z gripem + szkło + 2 zapasowe aku + 2 filtry i jakoś tak dziwnie się czułem niosąc na plecach jakąś portmonetkę zamiast normalnego plecaka Oczywiście aparat okazał się zbędny, jedynych dwóch zdjęć jakie zrobiłem nawet mi się nie chce zgrywać z karty :-)
                                Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

Pracuję...