To ja tylko dodam,że historia drzwi od samochodu zakończyła się happy endem(już naprawione)
.Więc może Twój problem też się jakoś szczęśliwie rozwiąże.A swoją drogą to mocno zdolni ludzie tam muszą pracować...Ja się już z 3 razy zawiodłem na MM i zawsze patrzę z niechęcią na ten sklep.
Rekompensata za zepsuty negatyw.
Zwiń
X
-
-
Dobry materiał, o małym ziarnie i ogromnej pojemności tonalnej. Jeszcze mogę polecić ilforda xp2. Teoretycznie ma iso400, ale można naświetlać w zakresie 200-1600 i dzięki temu otrzymać pożądany kontrast. Jak by nie patrzeć, daje to już pewną namiastkę materiału klasycznego
Komentarz
-
Wołają, bo będąc w tym labie który miał wystawić opinię powiedziano mi, że ręczne wołanie jest w naszym bydgoskim Fotonie (odziwo, pomimo tego, że znajomy taty powiedział, że tam nie ma już "specjalistów" i zostały tylko panie które przyjmują, wkładają do maszyny/wysyłają do wołania gdzie indziej.).
zapomnij o FOTONIE!!!!!!!!!! broń sie nogami i rękami!!!! akurat spip**** mi dwa filmy..jeden kolor przeżyłam...
drugi B&W do recznego...po pierwsze czekaąłm dwa tygodnie dłuzej!!!bo im sie zrobic nie chciało, po drugie filmy hmm co tu dużo gadać do d*** i strasznie porysowane...masakra poprostu..
jest tam pani, która sama robi chemie i wywołuje reczne...ale gdybym od razu miałą wgląd na to jak wyglada film i potem po skanowaniu jak to widac na kompie to dostałoby im sie niezły ochrzan.....
zreszta obsługa..tez pozostawia wiele do życzeniaOstatnio edytowany przez kropelka_ona; 15078.Komentarz
-
Komentarz
-
Kodak Professional BW400CN : www.micles.cba.pl/stara_galeria/b&w/ Ale 400 na Przyłęki było za mało, a w szafce kusiło 3200. Myślałem że mi to zrobią, ale się przeliczyłem. No i widać, że foton też odpada. To gdzie ja to będę teraz wołał? Niezłe zadupie z tej Bydgoszczy : nie skanują, nie wołają ręcznie, chyba czas wypełnić niszę.Komentarz
-
Profoto 400 BW to bardzo sympatyczny materiał, zwłaszcza do fotografii "spacerowej" zrobiłem tego już ileś rolek i na palcach jednej ręki mógłbym policzyć źle naświetlone klatki.
Najciekawszym materiałem, z BW do C41, była Konica VX 400 BW, ale już jej nie robią i jest w tej chwili praktycznie nie do zdobycia.... w niedzielę oddałem do labu ostatnią rolkę :-(Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutajKomentarz
-
To trochę inny materiał akurat, CN sądząc po cenie jest teoretycznie lepszy. Ale ten Twój skan taki sobie, bardziej mi się podobają efekty z Profoto.Pozdrawiam, Tomek
Canon S-120PC IIKomentarz
-
To nie skan, tylko zdjęcie negatywu by 350d + pierścień pośredni, home-made tubus & matowa plexi + halogen 50watt biurkowy. Właśnie dzięki temu, że jedynym punktem skanującym w BDG jest http://www.megakop.pl/skanowanie.html (epson, 1600dpi, rzekoma gęstość optyczna 3,7)Komentarz
-
-
Ups...
To moje, to zwykły skan lab'owy.
Łe, no Bydgoszcz to nie koniec świata chyba, u mnie w mniejszej mieścinie jest lab z Noritsu a w Bydgoszy nie? (i jeszcze jeden jest ale jakoś mi słabo zeskanowali ostatnio)Właśnie dzięki temu, że jedynym punktem skanującym w BDG jest http://www.megakop.pl/skanowanie.html (epson, 1600dpi, rzekoma gęstość optyczna 3,7)
EDIT:
Ostatnio edytowany przez tmaciak; 7338.Pozdrawiam, Tomek
Canon S-120PC IIKomentarz
-
Komentarz
-
Pytanie jak długo
A tak na poważnie, jeśli nie kupuje sie na zapas, to istotnie mogą sobie leżeć w szafce. Ja niektóre materiały przechowuje i po dwa lata i jeśli leżą w lodówce to nie muszę przejmować się terminami.
Kiedyś poprzetykałem sobie odnaleziony w szafce dwu czy trzy letni amatorski negatyw i 36 kadrów, z czego co najmniej kilka całkiem udanych, poszło w diabły :-)Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutajKomentarz
-
Komentarz
-
toś ty nawet nie cwaniak tylko zwykły oszustKomentarz
-
Komentarz
Komentarz