Rekompensata za zepsuty negatyw.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • -=Festyk=-
    Uzależniony
    • 2005
    • 666

To ja tylko dodam,że historia drzwi od samochodu zakończyła się happy endem(już naprawione).Więc może Twój problem też się jakoś szczęśliwie rozwiąże.A swoją drogą to mocno zdolni ludzie tam muszą pracować...Ja się już z 3 razy zawiodłem na MM i zawsze patrzę z niechęcią na ten sklep.

||Galeria

Komentarz

• an_zak
      Początki nałogu
      • 2006
      • 427

Zamieszczone przez tmaciak
      Ja nie mam warunków ani ochoty w rozkładanie się z chemikaliami, więc dla zabawy w analoga kupiłem Kodaka Profoto 400 BW.
      Dobry materiał, o małym ziarnie i ogromnej pojemności tonalnej. Jeszcze mogę polecić ilforda xp2. Teoretycznie ma iso400, ale można naświetlać w zakresie 200-1600 i dzięki temu otrzymać pożądany kontrast. Jak by nie patrzeć, daje to już pewną namiastkę materiału klasycznego

Komentarz

• kropelka_ona
        Dopiero zaczyna
        • 2008
        • 39

Zamieszczone przez micles

Wołają, bo będąc w tym labie który miał wystawić opinię powiedziano mi, że ręczne wołanie jest w naszym bydgoskim Fotonie (odziwo, pomimo tego, że znajomy taty powiedział, że tam nie ma już "specjalistów" i zostały tylko panie które przyjmują, wkładają do maszyny/wysyłają do wołania gdzie indziej.).

zapomnij o FOTONIE!!!!!!!!!! broń sie nogami i rękami!!!! akurat spip**** mi dwa filmy..jeden kolor przeżyłam...
        drugi B&W do recznego...po pierwsze czekaąłm dwa tygodnie dłuzej!!!bo im sie zrobic nie chciało, po drugie filmy hmm co tu dużo gadać do d*** i strasznie porysowane...masakra poprostu..
        jest tam pani, która sama robi chemie i wywołuje reczne...ale gdybym od razu miałą wgląd na to jak wyglada film i potem po skanowaniu jak to widac na kompie to dostałoby im sie niezły ochrzan.....
        zreszta obsługa..tez pozostawia wiele do życzenia
        Ostatnio edytowany przez kropelka_ona; 15078.

Komentarz

• tmaciak
          Uzależniony
          • 2006
          • 610

Zamieszczone przez an_zak
          Dobry materiał, o małym ziarnie i ogromnej pojemności tonalnej.
          No, nie narzekam na Kodaka, wręcz przeciwnie ostatnio zakupiłem kolejne 5 rolek Trudno go popsuć i podczas naświetlania i podczas wołania
          Pozdrawiam, Tomek
          Canon S-120PC II

Komentarz

• micles
            Zablokowany
            • 2006
            • 4359

Zamieszczone przez tmaciak
            kupiłem Kodaka Profoto 400 BW.
            Kodak Professional BW400CN : www.micles.cba.pl/stara_galeria/b&w/ Ale 400 na Przyłęki było za mało, a w szafce kusiło 3200. Myślałem że mi to zrobią, ale się przeliczyłem. No i widać, że foton też odpada. To gdzie ja to będę teraz wołał? Niezłe zadupie z tej Bydgoszczy : nie skanują, nie wołają ręcznie, chyba czas wypełnić niszę.

Komentarz

• MacGyver
              Cenzor
              • 2006
              • 7043

Profoto 400 BW to bardzo sympatyczny materiał, zwłaszcza do fotografii "spacerowej" zrobiłem tego już ileś rolek i na palcach jednej ręki mógłbym policzyć źle naświetlone klatki.
              Najciekawszym materiałem, z BW do C41, była Konica VX 400 BW, ale już jej nie robią i jest w tej chwili praktycznie nie do zdobycia.... w niedzielę oddałem do labu ostatnią rolkę :-(
              Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• tmaciak
                Uzależniony
                • 2006
                • 610

Kodak Professional BW400CN
                To trochę inny materiał akurat, CN sądząc po cenie jest teoretycznie lepszy. Ale ten Twój skan taki sobie, bardziej mi się podobają efekty z Profoto.
                Pozdrawiam, Tomek
                Canon S-120PC II

Komentarz

• micles
                  Zablokowany
                  • 2006
                  • 4359

To nie skan, tylko zdjęcie negatywu by 350d + pierścień pośredni, home-made tubus & matowa plexi + halogen 50watt biurkowy. Właśnie dzięki temu, że jedynym punktem skanującym w BDG jest http://www.megakop.pl/skanowanie.html (epson, 1600dpi, rzekoma gęstość optyczna 3,7)

Komentarz

• MacGyver
                    Cenzor
                    • 2006
                    • 7043

... a w szafce kusiło 3200..
                    Negatywy to się w lodówce trzyma

Komentarz

• tmaciak
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 610

To nie skan, tylko zdjęcie negatywu by 350d + pierścień pośredni, home-made tubus & matowa plexi + halogen 50watt biurkowy.
                      Ups... To moje, to zwykły skan lab'owy.

Właśnie dzięki temu, że jedynym punktem skanującym w BDG jest http://www.megakop.pl/skanowanie.html (epson, 1600dpi, rzekoma gęstość optyczna 3,7)
                      Łe, no Bydgoszcz to nie koniec świata chyba, u mnie w mniejszej mieścinie jest lab z Noritsu a w Bydgoszy nie? (i jeszcze jeden jest ale jakoś mi słabo zeskanowali ostatnio)

EDIT:
                      Ostatnio edytowany przez tmaciak; 7338.
                      Pozdrawiam, Tomek
                      Canon S-120PC II

Komentarz

• micles
                        Zablokowany
                        • 2006
                        • 4359

Zamieszczone przez MacGyver
                        Negatywy to się w lodówce trzyma
                        Czeepiasz się. Jak na razie to starszy trzymał wszystkie w szafce i wszystkie "działały".

Komentarz

• MacGyver
                          Cenzor
                          • 2006
                          • 7043

Czeepiasz się. Jak na razie to starszy trzymał wszystkie w szafce i wszystkie "działały".
                          Pytanie jak długo
                          A tak na poważnie, jeśli nie kupuje sie na zapas, to istotnie mogą sobie leżeć w szafce. Ja niektóre materiały przechowuje i po dwa lata i jeśli leżą w lodówce to nie muszę przejmować się terminami.
                          Kiedyś poprzetykałem sobie odnaleziony w szafce dwu czy trzy letni amatorski negatyw i 36 kadrów, z czego co najmniej kilka całkiem udanych, poszło w diabły :-)

Komentarz

• Tomasz1972
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 3042

Zamieszczone przez MacGyver

Najciekawszym materiałem, z BW do C41, była Konica VX 400 BW, ale już jej nie robią i jest w tej chwili praktycznie nie do zdobycia.... w niedzielę oddałem do labu ostatnią rolkę
                            Ostatnie dwie rolki

Komentarz

• bebesky
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 1231

Z tym kosztorysem to żartowałem, chociaż takie "naciągania" się u nas w rodzinie zdarzały : popsuła ci się wiertarka a nie masz na nią już gwarancji? Kup nową, oddaj starą na gwarancję z nowej, oddaj nową na paragon z nowej. (@ Castorama).
                              toś ty nawet nie cwaniak tylko zwykły oszust

Komentarz

• Krzychu
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 3611

Zamieszczone przez bebesky
                                toś ty nawet nie cwaniak tylko zwykły oszust
                                I to jeszcze na tyle głupi że się tym publicznie chwali....
                                Pozdrowienia,
                                KZ
                                KZ Aviation Photography

Komentarz

Pracuję...