Wątek polityczny

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • chuckyy
    Początki nałogu
    • 2005
    • 482

Zamieszczone przez Kubaman
    masz rację, po pierwsze sytuacja nie jest łatwa z powodu zaniedbań w kościele, po drugie nie jest łatwa ze względu na ciągłe ataki i postawe obronną w Kościele. Jak wszędzie indziej trafiają się złodzieje, dziecioroby, nawet biskupi agenci. Ale wrzucanie do jednego wora wszystkich - nawet w ramach samego kleru - to nadużycie. Nie wspominając o wiernych, którzy przyjmują postawy od intelektualnych otwartych dyskusji dominikańskich do antysemityzmu czy fobii Giertycha.
    nie wrzucam. Znam wielu księży, którzy są w porządku - z kilkoma nawet zdazyło mi się nieźle popić na imprezach, hehe

Jednak to, że jest wiele jednostek bardzo dobrych, nie zmienia faktu, że kościół jako instytucja, wypada w moich oczach fatalnie. Przede wszystkim ze względu na jego władze oraz jej zaniedbania, tuszowania, maskowania i wciskanie się do polityki.
    | Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Komentarz

• tpop
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1465

Zamieszczone przez aps1
      Blagam,dajcie spokoj z ta polityka i cala reszta,tyle tego wszedzie pelno.
      Szkoda energi na dyskusje i tak nikt nikogo nie przekona .
      zawsze mozna nie otwierac tego wątku
      photography is like feeding heroin, its highly addictive

Komentarz

• Kubaman
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 4709

Zamieszczone przez chuckyy
        i wciskanie się do polityki.
        kilka posów wyżej napisałem, że ja mam takie odczucie, że obecnie to polityka się wciska do Kościoła a nie odwrotnie. Różne polityczne byty wykorzystują do celów politycznych wartości i wizerunek Kościoła. W drugą strone jakoś pędu nie widze obecnie.
        www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• chuckyy
          Początki nałogu
          • 2005
          • 482

Zamieszczone przez Kubaman
          kilka posów wyżej napisałem, że ja mam takie odczucie, że obecnie to polityka się wciska do Kościoła a nie odwrotnie. Różne polityczne byty wykorzystują do celów politycznych wartości i wizerunek Kościoła. W drugą strone jakoś pędu nie widze obecnie.
          Ciekawa teoria. Kościół oczywiście broni się przed tym rękoma i nogami :P
          | Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Komentarz

• Kubaman
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 4709

nie
            stoi okrakiem ale to akurat potrafię zrozumieć
            www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• Tomasz Golinski
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 8623

Niemcy też mają problem z ingerencją religii w życie państwa http://www.eurojihad.org/Article8478.html
              30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
              Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• DoMiNiQuE
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 3548

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                Niemcy też mają problem z ingerencją religii w życie państwa http://www.eurojihad.org/Article8478.html
                To jest problem islamu a nie niemiec. Kazdy religie wybiera dobrowolnie, wiedziala na co sie godzi skoro "W Koranie jest napisane, że mężczyzna ma prawo bić kobietę" - to ze tak powiem choc zabrzmi to okrutnie - jej problem.

Edit:
                U nas dla odmiany niedawno sad chcial skazac (czy tez moze i skazal, nie wiem jak to sie skonczylo) pewnego roma, ktory wspolzyl ze swoja 14-sto letnia malzonka. Skora dla ich "kultury" jest to rzecz naturalna to jakim prawej ktos w ich zycie ingeruje?
                Ostatnio edytowany przez DoMiNiQuE; 223.

Komentarz

• Tomasz Golinski
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 8623

Chyba żartujesz. Nagle w kraju można nie przestrzegać prawa, jeśli religia na to pozwala? Więc najlepiej to pewnie sataniści w Niemczech mają. Pewnie nawet mordować sąd im pozwoli.
                  30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

Komentarz

• DoMiNiQuE
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 3548

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                    Chyba żartujesz. Nagle w kraju można nie przestrzegać prawa, jeśli religia na to pozwala? Więc najlepiej to pewnie sataniści w Niemczech mają. Pewnie nawet mordować sąd im pozwoli.
                    Wiem, ze to jest temat kontrowersyjny i wcale nie twierdze, ze go popieram. Sam ciegle powtarzasz, ze Panstwo ogranicza Twoja swobode obywatelska na kazdym kroku. A co by bylo gdybys byl islamista? Nigdy nie bede popieral krzywdzenia czlowieka.
                    Co to satanizmu to akurat nie widze zwiazku z tematem, chyba, ze masz na mysli pseudosatanistow biagajacych po cmentarzach.

Komentarz

• Tomasz Golinski
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 8623

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
                      Sam ciegle powtarzasz, ze Panstwo ogranicza Twoja swobode obywatelska na kazdym kroku.
                      Od tego Państwo jest
                      A co by bylo gdybys byl islamista?
                      Szukałbym państwa, którego system prawny pasuje do mojej wiary, np. Niemiec
                      Nigdy nie bede popieral krzywdzenia czlowieka.
                      A ja nie miałbym nic przeciwko, gdyby odbywało się to za zgodą obu stron. Ale wtedy wolność byłaby argumentem, a nie religia.
                      Co to satanizmu to akurat nie widze zwiazku z tematem, chyba, ze masz na mysli pseudosatanistow biagajacych po cmentarzach.
                      Też "religia", też ma pewne zasady, przy których bicie żon to pewnie soft jest. Ale nie jestem specjalistą, więc mogę się mylić

Komentarz

• monisiek
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 185

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
                        U nas dla odmiany niedawno sad chcial skazac (czy tez moze i skazal, nie wiem jak to sie skonczylo) pewnego roma, ktory wspolzyl ze swoja 14-sto letnia malzonka. Skora dla ich "kultury" jest to rzecz naturalna to jakim prawej ktos w ich zycie ingeruje?

dostal 8 miesiecy w zawiasach na 3 lata (chyba). sedzia uwzglednil, ze to rom i taka jest ich kultura. a zona ma obecnie 18 lat.
                        totalny zoltodziob z aparatem
                        -----------------------------------------
                        i Ty mozesz pomoc:
                        http://www.serce-malwiny.pl/index.php
                        http://www.wiktor.netoh.pl/historia.html
                        http://pancho2006.googlepages.com/malagosia
                        http://www.zuzannaszkudlarek.jms.pl/

Komentarz

• DoMiNiQuE
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 3548

Zamieszczone przez monisiek
                          dostal 8 miesiecy w zawiasach na 3 lata (chyba). sedzia uwzglednil, ze to rom i taka jest ich kultura. a zona ma obecnie 18 lat.
                          No widzisz, nie taka zla ta Polska jak DoMiNiQuE ja maluje :grin:

Komentarz

• Kubaman
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 4709

zastanawia mnie dlaczego to się jeszcze tutaj nie pojawiło..

Józef Oleksy został nagrany w biurze biznesmena Aleksandra Gudzowatego we wrześniu 2006 roku. O tym, że Józef Oleksy zarzuca b. prezydentowi, iż nielegalnie dorobił się majątku, napisał wczoraj 'Wprost'. Taśmy z nagraniem rozmowy trafiły już do prokuratury. Dotarł do nich 'Dziennik', za którym publikujemy fragmenty stenogramu (śródtytuły pochodzą od redakcji portalu dziennik.pl)
                            www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• Jac
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 4813

hehe tez czekalem ze ktos to tutaj wrzuci ... a tu taka posucha

wreszcie ktos powiedzial to co wszyscy wiemy...

pewien sms ze szkla kontaktowego (z wczoraj)
                              zapraszam na dyskretna kolacje, Aleksander G
                              Instagram

Komentarz

• Tomasz Golinski
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 8623

A coś z tego "newsa" was zaskoczyło?

Komentarz

Pracuję...