Wątek polityczny

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Avadra_K
    Uzależniony
    • 2006
    • 580

Tu nie ma co porównywać - poprostu dramat.

(sztuka nie ma wroga, chyba że w ignorancie )

- słabym głosem zapytała Małgorzata. - - zachrypiał - . "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow

Komentarz

• Tomasz Golinski
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 8623

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
      Uleczalna? Sa juz na lekarstwa? Ale ta medycyna idzie do przodu
      Ano, psychiatrzy w USA mają w tym spore sukcesy.

Zamieszczone przez Avadra_K
      Tomasz,

Mnie nie chodzi o jedno zdanie (zresztą jest to, powiedzmy prawie książkowa definicja ). Tu chodzi o całkowity wydźwięk tego "dzieła", którego całe brzmienie jest mocno zbliżone do publikacji niektórych polityków niemieckich z lat 33-42.
      Rozumiem, że czytałeś? To może podaj jakiś przykład. A przypomina również dzieła Dmowskiego.

Brakuje w nim jedynie kilku rzeczy: \
      1. Fragmentu o tzw. "czystości rasowej"
      2. Określeniu niezbędnej przestrzeni życiowej dla innych nacji
      Aha, czyli morderca, tylko że nie zabił jeszcze

Zresztą, pies sra.... na pana G - najbardziej niepokojący jest brak jakiejkolwiek reakcji ze strony naszego rządu - a to już jest dramat na skalę międzynarodową.
      I słusznie. Im mniej rząd wtrąca się w działania ludzi tym lepiej. Przecież to byłaby cenzura!

ktoś wcześniej pisał, że to co się w tej chwili dzieje w Polsce do złudzenie przypomina wczesne stadium faszyzmu ??:
      To faszyzmu, czy narodowego socjalizmu (skoro pisałeś o Niemcach).

- Daleki jestem od tego typu porównań, jednak niezaprzeczalnym jest fakt bezustannej kompromitacji naszych władz zarówno na arenie międzynarodowej jak i wewnętrznej. Nieprzemyślane decyzje, nierozważne publikacje (delikatnie rzecz ujmując, np. Raport WSI) - więc proszę Cię nie mów "prezydent powiedział parę truizmów...." bo niestety on nie potrafi się w inny sposób wypowiadać.
      Wiele rzeczy powiedział głupio, np, ostatni kretynizm, że "samozatrudnienie to paranoja". Ale w podanych przykładach nie widzę nic złego.

Co do oburzenia lewicy - w życiu nie miałem lewicowych poglądów - jednak takie wypowiedzi i zachowania głowy państwa obrażają wszystkich normalnie myślących ludzi.
      O widzisz. Jak ktoś uważa homoseksualizm za chorobę, to już nie jest normalny

Co się zaś tyczy polityki fiskalnej UE - jest jeszcze druga strona medalu - Szwajcaria nie jest członkiem unii, jednak jest jednym ze światowych stolic finansowych, do której płyną pieniążki "tax free" z krajów UE - co jak wiesz powoduje w pewien sposób obniżenie wpływów do kasy UE. Propozycja (nie zalecenie) miała za główne zadanie ograniczyć odpływ środków generowanych w Unii z tejże
      No, Szwajcaria przeszkadza im rabować swoich obywateli Ale przecież w Szwajcarii podatki nie są jeszcze takie niskie. W domu mogę zajrzę do papierów, ale stopa opodatkowania była chyba dwucyfrowa. Przecież to dąży do światowego totalitaryzmu.

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
      Proponuje porownac sobie wyniki sondazy
      Też źle oceniam
      30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
      Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• DoMiNiQuE
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 3548

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
        Też źle oceniam
        No nie podejrzewalem Cie o cos innego
        Chodzi mi tylko o procentowa roznice w sondazach
        Na stronie GW w tej chwili oddane jest ponad 4200 glosow z czego 95% jest na "zle". Tlumaczyc to mozna tylko tym, ze wyznawcy jedynej slusznej moherowej wiary nie odwiedzaja tej masonskiej strony

Komentarz

• Tomasz Golinski
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 8623

Czytałem z ciekawości, żeby wiedzieć o czym znajomi mówią jak do mnie dzwonią. Wybacz - nie uznałem za potrzebne uczyć się na pamięć cytatów.
          Ale przynajmniej powiedz, co cię tak zbulwersowało.

Nic takiego nawet nie sugerowałem - mówiłem tylko o podobieństwach i różnicach.
          Piszesz, że coś wygląda jak propaganda niemiecka (w domyśle nazistowska) mimo, że kluczowych elementów narodowego wydania socjalizmu tam nie ma (w wersji hitlerowskiej). Oczywiście, że Giertych jest narodowym socjalistą w sensie bezpośredniego znaczenia słów, ale złe w tym zestawieniu jest słowo socjalistą, a nie narodowym.

Jasne a komentarze nt. spotkania Tuska i Merkel a także obsady (ustapienie jednego w zamian za inne) stanowisk w unijnym parlamencie oraz wycinanie artykułów prasowych i zakaz publikacji, jak również szkalowwanie wydawców i dziennikarzy w czasie publicznych wystąpieć to może nie cenzura, tylko co? sugestia dla narodu.
          Przecież nic o tym nie mówiłem.

O widzisz. Jak ktoś uważa homoseksualizm za chorobę, to już nie jest normalny
          Nie to miałem na myśli.
          To sprecyzuj. Napisałeś, że wypowiedzi prezydenta bulwersują wszystkich normalnych. Tak więc, jeśli ktoś się z nimi zgadza, lub ma nawet bardziej radykalne poglądy, to normalny być oczywiście nie może.

Nie przeszkadza, co do rabunku - bez przesady - brać to wszyscy (poza nami - bo my nie jesteśmy w stanie wykorzystać funduszy unijnych w całości), ale dawać to już nie tak chętnie.
          A tu nie łapię, co masz na myśli. Przecież Szwajcaria nie płaci składek do Unii i o ile wiem, nie korzysta z funduszy. A przeszkadza łupić unii podatkami, bo ludzie się tam przeprowadzają, lub rejestrują firmy. Zresztą, sam komunikat przyznaje, że im przeszkadza.
          30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

Komentarz

• Avadra_K
            Uzależniony
            • 2006
            • 580

Ale przynajmniej powiedz, co cię tak zbulwersowało.

To że on się wypowiada jako Polak, europarlamentarzysta, wybrany wolą narodu (nie raczył dopisać, że nie całego a zaledwie kilkuprocentowej jego częsci), a ludzie pytają czy u nas tak wszyscy czy tylko Ci którzy reprezentują Polskę na świecie (i nie mam na myśli sportowców).

To sprecyzuj. Napisałeś, że wypowiedzi prezydenta bulwersują wszystkich normalnych. Tak więc, jeśli ktoś się z nimi zgadza, lub ma nawet bardziej radykalne poglądy, to normalny być oczywiście nie może.

Bardzo proszę (przykłady które są i były (przynajmniej dla mnie niedozakceptowania) po pierwsze wyjątkowa stronniczość (prezydent tylko 1 ugrupowania politycznego, który nie zamierza podpisywać żadnych ustaw gdyby nie były one po myśli koalicji - rząd w takim wypadku ma kierować za pomocą rozporządzeń RM),
            po wtóre polityka międzynarodowa i reprezentowanie Polski na arenie miedzynarodowej (a raczej jej brak - np. Davos) bo akurat był z szalenie ważną wizytą w Turcji, tylko po co bo jakoś nie było zadnych komentarzy czego tam dokonał, ale tłumaczył że miał ważne powody - pytam jakie to powody były ważniejsze od spotkania się ze swiatowymi przywódcami, przedstawicielami businessu i finansjery swiatowej.

Nieprzemyslane zmiany kadrowe w radzie Ministrów (tylko proszę nie pisz, że to na wniosek Premiera - wiem o tym)

O bracie bliźniaku/premierze się nie wypowiem

A tu nie łapię, co masz na myśli. Przecież Szwajcaria nie płaci składek do Unii i o ile wiem, nie korzysta z funduszy. A przeszkadza łupić unii podatkami, bo ludzie się tam przeprowadzają, lub rejestrują firmy. Zresztą, sam komunikat przyznaje, że im przeszkadza.

Kolejny skrót z mojej strony - przepraszam - Miłem na myśli to, że pieniądze które trafiają do kasy unijnej służą później m.in do dotowania członków unii, a w przypadku kiedy większość śroków pieniężnych unii (pochodzących pośrednio również z podatków) zacznie spoczywać na numerycznych kontach w Szwajcarii, nie bedzie z czego dotować. Wymagamy, chcemy liczymy na.... zapominamy natomiast, że najpierw trzeba coś dać do tej kasy - ale to taki drobny akcent okołotematyczny.

(sztuka nie ma wroga, chyba że w ignorancie )

- słabym głosem zapytała Małgorzata. - - zachrypiał - . "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow

Komentarz

• Tomasz Golinski
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 8623

To że on się wypowiada jako Polak, europarlamentarzysta, wybrany wolą narodu (nie raczył dopisać, że nie całego a zaledwie kilkuprocentowej jego częsci), a ludzie pytają czy u nas tak wszyscy czy tylko Ci którzy reprezentują Polskę na świecie (i nie mam na myśli sportowców).
              Mamy kilkunastu europarlamentarzystów. Każdy ma inne zdanie i każdy się wypowiada jako Polak wybrany wolą narodu. Podobnie z posłami. Mnie bardziej oburzają inni europarlamentarzyści, ale cóż. Większość chce demokracji to ma.

Bardzo proszę (przykłady które są i były (przynajmniej dla mnie niedozakceptowania) po pierwsze wyjątkowa stronniczość (prezydent tylko 1 ugrupowania politycznego, który nie zamierza podpisywać żadnych ustaw gdyby nie były one po myśli koalicji - rząd w takim wypadku ma kierować za pomocą rozporządzeń RM),
              po wtóre polityka międzynarodowa i reprezentowanie Polski na arenie miedzynarodowej (a raczej jej brak - np. Davos) bo akurat był z szalenie ważną wizytą w Turcji, tylko po co bo jakoś nie było zadnych komentarzy czego tam dokonał, ale tłumaczył że miał ważne powody - pytam jakie to powody były ważniejsze od spotkania się ze swiatowymi przywódcami, przedstawicielami businessu i finansjery swiatowej.
              Przecież zmieniłeś temat! Pisalismy o konkretnym przykładzie, który uznałeś, że oburza wszystkich normalnych. I nie wiem poza tym, skąd przekonanie, że prezydent musi się spotykać z takimi gremiami jak przedstawiciele biznesu i finansjery!

Nieprzemyslane zmiany kadrowe w radzie Ministrów (tylko proszę nie pisz, że to na wniosek Premiera - wiem o tym)
              Skąd wiesz, że nie przemyślał?? Stąd, że twoje przemyślenia byłyby inne?

Kolejny skrót z mojej strony - przepraszam - Miłem na myśli to, że pieniądze które trafiają do kasy unijnej służą później m.in do dotowania członków unii, a w przypadku kiedy większość śroków pieniężnych unii (pochodzących pośrednio również z podatków) zacznie spoczywać na numerycznych kontach w Szwajcarii, nie bedzie z czego dotować. Wymagamy, chcemy liczymy na.... zapominamy natomiast, że najpierw trzeba coś dać do tej kasy - ale to taki drobny akcent okołotematyczny.
              Masakra! Przecież w Europie są jeszcze pieniądze prywatne! Nie wszystko jeszcze pochodzi z budżetu i kradzieży. A do kasy owszem, trzeba dać. Stąd wniosek, że korzyści finansowe z przystąpienia do Wspólnoty są wątpliwe...

Komentarz

• DoMiNiQuE
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 3548

Czyzby SB powolano na nowo do zycia?

Komentarz

• popmart
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1721

Tomek : homoseksualizm leczy sie z miernymi wyniakmi i te statystyki podawane są z grupy tych którzy CHCĄ zmienić swoje preferencje (z różnych przyczyn np społecznych) nie uwzględnia się populacji 95% osób którzy takiej terapi nie chcą podiąć bo im dobrze tak jak jest ... jest to klasyczny błąd metodologiczny i typowy dla propagandy antyhomoseksualnej ...

homoseksualizm jest dwojakiego rodzaju : biologiczny spowodowany rozwojem płodowym oraz nabyty (środowiskiowo) ... jak się można domyślić wyniki pozytywne osiągane są jedynie w drugiej grupie.

Tak się składa że znam człowieka dr. z KUL który prowadził badania i tak samo wyciągał wnioski na populacje z grupy osób które CHCIAŁY poddać się terapii co nawet nie jest błędne, to świadome wprowadzanie w błąd i robienie polityki.

No cóż w stanach lobby coraz silniejsze uważa człowieka za istote biologicznie wyższą od innych gatunków co jest kuriozalne i głupie ale cóż można słuchać kogo się chce ...

pa

Komentarz

• Tomasz Golinski
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 8623

Zamieszczone przez popmart
                    Tomek : homoseksualizm leczy sie z miernymi wyniakmi i te statystyki podawane są z grupy tych którzy CHCĄ zmienić swoje preferencje (z różnych przyczyn np społecznych) nie uwzględnia się populacji 95% osób którzy takiej terapi nie chcą podiąć bo im dobrze tak jak jest ... jest to klasyczny błąd metodologiczny i typowy dla propagandy antyhomoseksualnej ...
                    Popmart, przecież to oczywiste, że leczy się tych, którzy chcą się wyleczyć. To tak jakby powiedzieć, że kataru się nie da wyleczyć, bo ci którzy nie chcą wyzdrowieć i ganiają bez czapki na mrozie wciąż chorują. Tak czy inaczej, leczy się.

homoseksualizm jest dwojakiego rodzaju : biologiczny spowodowany rozwojem płodowym oraz nabyty (środowiskiowo) ... jak się można domyślić wyniki pozytywne osiągane są jedynie w drugiej grupie.
                    Cóż, to tylko twój domysł, jak widzę.

No cóż w stanach lobby coraz silniejsze uważa człowieka za istote biologicznie wyższą od innych gatunków co jest kuriozalne i głupie ale cóż można słuchać kogo się chce ..
                    Nic nie rozumiem, przecież człowiek ewidentnie jest biologicznie wyższy od innych gatunków. Choćby ma więcej mózgu.

Komentarz

• popmart
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1721

no i tu się mylisz owszem leczy się tych co chcą ale nie wysuwa się wniosków "homoseksualizm jest w dużej mierze uleczalny ..."
                      na populacje z takiej grupy ponieważ jest ona niereprezentatywna dla danej populacji - poważny błąd metodologiczny !!! dwója

jeśli wybrałbyś losową reprezentatywną próbkę dla populacji wyniki byłyby baaaaardzo słabiutke

wyniki tgz uleczeń są wątpliwe i nie potwierdzane w późniejszych latach ... a samca z mózgiem ukształtowanym jak u samicy (są dość spore różnice w budowie i funkcjonowaniu, itp) nie można "wyleczyć” terapią co najwyżej ludzie są w stanie sobie wmówić za pomocą odpowiednich metod .... co z reguły nie jest trwałe ...

a większa złożoność mózgu nie świadczy o wyższości gatunku szczególnie w skalach które ustala sam ów gatunek ...

Komentarz

• Nemeo
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1757

Ciekawe czy jak kler wtopi 40.000.000 PLN przeznaczonych na budowę "Świątyni Pychy i Próżności" to dostanie od kaczora następne 40.000.000 PLN ?

Komentarz

• DoMiNiQuE
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 3548

A jak myslisz? Ze to sie skonczy na 40stu bankach? Watpie.

Komentarz

• snowboarder
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 1358

Tydzien temu anchor CNN Thomas Roberts ujawnil, ze prawie
                            20 lat temu byl wykorzystywany seksualnie przez ksiedza Jeffa Toohey.
                            Opisal dokladnie dramat jego zycia i wyjasnil jak trudno bylo mu
                            te fakty ujawnic jak rowniez dlaczego w koncu to zrobil:

I became a victim of sexual abuse at the age of 14; the abuse lasted three years. It took me nearly 20 years to gather the strength to help put my abuser behind bars. Now, a year after "justice" was done, I am ready to tell my story publicly in ways I never have before.

We wrzesniu 2006 BBC ujawnilo kulisy cover-up groznych przestepstw
                            kryminalnych popelnionych przez ksiezy, w tym i przede wszystkim
                            przestepstw na tle seksualnym. W 1962 uwczesny tzw "ojciec swiety"
                            Jan 23 podpisal dokument "Crimen Sollicitationis", ktory nakazuje
                            pelna tajemnice w wypadku odkrycia takich zbrodni. Na strazy tego
                            dokumentu i jego przestrzegania stal przez 20 lat aktualny
                            "ojciec swiety" Ratzinger.

BBC, News, BBC News, news online, world, uk, international, foreign, british, online, service

22 Grudnia 2005 Sad w Houston oddalil pozew przeciwko Ratzingerowi
                            tlumaczac sie jego immunitetem jako glowy panstwa. Wlaczyl sie
                            w sprawe sam Departament Stanu:

To tylko jeden z przykladow, pozwow przeciwko Watykanowi bylo duzo wiecej.
                            Niestey polityka i potrzeba glosow katolickich wyborcow zawsze brala
                            gore.

Pytanie z gatunku dodatkowych - kto przez ten czas byl "ojcem
                            swietym"? Podpowiedz - najwiekszy Polak i czlowiek wszechczasow,
                            przygotowywany aktualnie w ekspresowym tempie do prawdziwej
                            swietosci (dziwne, bo to znaczy, ze ojciec "swiety" nie jest swiety)?

To tylko pare faktow, ktore na szybko zebralem. Watek mozna ciagnac
                            w nieskonczonosc przechodzac do wielu grozniejszych tematow
                            niz sex scandal. Wiadomo, ze gdy ktos naprawde chcial "naprawic"
                            kosciol konczyl jak poprzednik "wielkiego Polaka"....

Czy jest szansa na wyzwolenie swiata z najwiekszej przestepczej ogranizacji
                            wszechczasow? Przyklady wielu krajow (Holandia, Francja) pokazuja, ze tak.
                            Niestety Polska nie ma na to zadnych szans, wszystko, co teraz robione
                            jest przez tzw rzad to maksymalna polaryzacja spoleczenstwa, by
                            zbudowac zaplecze tepych i zaslepionych fanatykow gotowych na smierc
                            w obronie swojego kosciola a przy okazji wybierajaca w wyborach jedyna
                            "prawdziwie polska" opcje...

Komentarz

• DoMiNiQuE
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 3548

snowboarder, materialami na temat tego co KK ma za uszami moge Was zarzucic, ale co z tego skoro wiekszosc w to nie uwierzy albo powie, ze to margines :/ Polacy i tak slepo beda bronic KK bo tak trzeba.

Aby podtrzymac moja teze, ze IV RP to panstwo wyznaniowe podaje link do kolejnego chorego pomyslu prawicowych komunistow z PIS

O dziwo prawie same swieta koscielne, co mnie one moge obchodzic?

Edit:
                              no to jeszcze dodam, ze w IVRP faszyzm jest popierany przez wladze http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos....html?skad=rss
                              Ostatnio edytowany przez DoMiNiQuE; 223.

Komentarz

• chuckyy
                                Początki nałogu
                                • 2005
                                • 482

Z tego co wiem, to jest choroba. Do tego uleczalna. Ponadto każdy ma wolny wybór partnera, więc może sobie wziąć chłopca lub dziewczynkę.

Choroba, tak? Uważasz, że można nią kogoś zarazić?
                                | Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Komentarz

Pracuję...