Wątek polityczny

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tomasz Golinski
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 8623

Kubaman, a sprzedawcy żyletek też są mordercami?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Kubaman
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 4709

a podcinają ci nimi żyły?
      www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• Tomasz Golinski
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 8623

W tym tekście nie jest nigdzie napisane, że trucizna jest aplikowana chętnemu - jest mu tylko podawana - jak żyletka w sklepie.

A nawet jeśli mu wstrzykują tą truciznę, to również nic w tym złego, gdyż dorośli ludzie muszą być odpowiedzialni za swoje czyny i chcącemu nigdy nie dzieje się krzywda. Jeżeli to ma być przestępstwo - to kto ma być ofiarą?

Zła w tej sytuacji jest cała otoczka, atmosfera przyzwolenia itd. - nie sam proceder. Samobójstwa zawsze istniały, wspomagane również. Były jednak traktowane jako coś godnego pogardy, kompromitującego (w naszej cywilizacji). Teraz dodaje się taką niemoralną otoczkę haseł o dobrej śmierci itd i to jest źródło degeneracji. Jest to problem moralny, obyczajowy - a takich nigdy prawnie nie da się rozwiązać.

Edit: Niedoszłych samobójców też należy wsadzać do więzień za usiłowanie morderstwa?
        30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

Komentarz

• miszaqq
          Uzależniony
          • 2006
          • 678

Zamieszczone przez monisiek
          sam link nie wystarczy, w momencie gdy kliknelam na twoj link pokazal mi sie news o jakis uczennicach w australii. jesli chodzi o kaczke to trzeba kliknac na informacje z kraju i tam bardzo latwo odnalezc odpowiedni filmik.

swoja droga, kaczka - mistrz cietej riposty - szkoda tylko, ze nie na temat.
          jak dla mnie jest ten pan jest zenujacy.

sorki, juz sie poprawiam, dzisiaj z moja percepcja nie jest najlepiej, z rana mialem klopoty z ogolna koncentrcja na czymkolwiek, wiec sie zabralem za wiosenne porzadki, pozniej mialem male klopoty z tym linkiem a w ciagu ostatniej godiznki z flickrem, to chyba porpostu nie moj dzien i juz, a wiec wklejam poprawny link:

Portal Gazeta.pl - Najnowsze Informacje, serwisy tematyczne: Biznes, Sport, Rozrywka, Pogoda. Poczta Email, Forum, Blogi. Sprawdź!

********* wstal chyba lewa noga
          EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Komentarz

• Kubaman
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 4709

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
            Niedoszłych samobójców też należy wsadzać do więzień za usiłowanie morderstwa?
            zazwyczaj się ich ratuje, poświęcając na to siły, czas i pieniądze. Walcząc o życie. I dlatego nie widzę możliwości pogodzenia tego z legalnym, wesołym i rozreklamowanym udostępnianiem śmierci na zawołanie.

Zgadzam się, że problem istniał, i będzie istnieć. Nie znaczy to , że należy udostępniać "salony śmierci" wszystkim, którzy nie potrafią połknąć 50 tabletek nasennych. W kontekście pieniędzy dla mnie to namawianie do popełniania samobójstwa, a nie próba ratowania nieszczęśnika.

Skrajnie, ale mam taką perspektywę: za kilkadziesiąt lat zamiast leczyć pedofilii będzie się w "cywilizacji" produkować dla nich roboty doskonale imitujące gwałcone dziecko. Kasa, fun i " czyste ręce".
            www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• Nemeo
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1757

Coś zupełnie z innej beczki.

Wiecie dlaczego kościół zabrania używania prezerwatyw, pomimo szerzącej się epidemii AIDS ?

Bo najlepszym lekarstwem na wszystkie choroby jest woda święcona.

http://www.tvn24.pl/-1,1501499,wiadomosc.html

Komentarz

• Tomasz Golinski
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 8623

Fajny artykuł, jak z Trybuny. Nie wiadomo, kto, co i gdzie - ale konkluzje muszą być jasne.

Komentarz

• Kubek
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 172

"Pocałujcie mnie w dupę, pajace!"

Pocałujcie mnie w dupę, pajace! - taki odautorski komentarz
                  dodał do swojego oświadczenia lustracyjnego prof. Jan Turulski
                  z Instytutu Chemii Uniwersytetu w Białymstoku - podaje portal Gazeta.pl

:-)

Komentarz

• Robson01
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1574

Zamieszczone przez Nemeo
                    Coś zupełnie z innej beczki.

Wiecie dlaczego kościół zabrania używania prezerwatyw, pomimo szerzącej się epidemii AIDS ?

Bo najlepszym lekarstwem na wszystkie choroby jest woda święcona.

http://www.tvn24.pl/-1,1501499,wiadomosc.html
                    Ewentualnie szklanka wody "zamiast".:sad:
                    Canon
                    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• Viracocha
                      Uzależniony
                      • 2004
                      • 853

Zamieszczone przez Robson01
                      Ewentualnie szklanka wody "zamiast".:sad:
                      No tak, ale to przed zarażeniem...

Komentarz

• Robson01
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1574

Zamieszczone przez Viracocha
                        No tak, ale to przed zarażeniem...
                        Jak najbardziej, a jaki wspaniały środek antykoncepcyjny pochwalany również przez przodowników LPR.
                        Canon
                        Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• bonk
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 636

Zamieszczone przez Robson01
                          Jak najbardziej, a jaki wspaniały środek antykoncepcyjny pochwalany również przez przodowników LPR.
                          Robson01 ty to jakis lekoholik jestes czy co?
                          Najpierw LSD na rozweselenie teraz LPR na poronienie, jak zaczniesz przepisywac jeszcze PIS na przeczyszczenie to ja chyba zarzyje UPR na uspokojenie

Komentarz

• Robson01
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1574

PiS to nam załatwi przeczyszczenie bez mojego udziału :-)
                            Canon

Komentarz

• Bahrd
                              Pełne uzależnienie
                              • 2007
                              • 3053

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                              W tym tekście nie jest nigdzie napisane, że trucizna jest aplikowana chętnemu - jest mu tylko podawana - jak żyletka w sklepie.
                              Myślę, że jednym z istotnym osiągnięć naszej cywilizacji jest uwzględnianie pobudek/intencji jakimi kieruje się czy to przestępca, czy oskarżony, czy pozwany, czy inny... Sąd i kodeksy prawne inaczej patrzą na przykład na zabójstwo w afekcie, czy planowane morderstwo.
                              Uważam zatem, że jeśli te intencje uwzględnisz, to łatwo już zauważysz, że między żyletką a trucizną (specyficzną!) jest również istotna różnica.
                              EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• Tomasz Golinski
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 8623

Zamieszczone przez Bahrd
                                Myślę, że jednym z istotnym osiągnięć naszej cywilizacji jest uwzględnianie pobudek/intencji jakimi kieruje się czy to przestępca, czy oskarżony, czy pozwany, czy inny...
                                Ja z kolei myślę, że to początek upadku naszej cywilizacji. Karane mają być czyny, a nie intencje. Choćby dlatego, że intencji nigdy nie znamy.

Uważam zatem, że jeśli te intencje uwzględnisz, to łatwo już zauważysz, że między żyletką a trucizną (specyficzną!) jest również istotna różnica.
                                Nie ma.

Komentarz

Pracuję...