Kubaman, a sprzedawcy żyletek też są mordercami?
Wątek polityczny
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
-
W tym tekście nie jest nigdzie napisane, że trucizna jest aplikowana chętnemu - jest mu tylko podawana - jak żyletka w sklepie.
A nawet jeśli mu wstrzykują tą truciznę, to również nic w tym złego, gdyż dorośli ludzie muszą być odpowiedzialni za swoje czyny i chcącemu nigdy nie dzieje się krzywda. Jeżeli to ma być przestępstwo - to kto ma być ofiarą?
Zła w tej sytuacji jest cała otoczka, atmosfera przyzwolenia itd. - nie sam proceder. Samobójstwa zawsze istniały, wspomagane również. Były jednak traktowane jako coś godnego pogardy, kompromitującego (w naszej cywilizacji). Teraz dodaje się taką niemoralną otoczkę haseł o dobrej śmierci itd i to jest źródło degeneracji. Jest to problem moralny, obyczajowy - a takich nigdy prawnie nie da się rozwiązać.
Edit: Niedoszłych samobójców też należy wsadzać do więzień za usiłowanie morderstwa?30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy
Komentarz
-
sam link nie wystarczy, w momencie gdy kliknelam na twoj link pokazal mi sie news o jakis uczennicach w australii. jesli chodzi o kaczke to trzeba kliknac na informacje z kraju i tam bardzo latwo odnalezc odpowiedni filmik.
swoja droga, kaczka - mistrz cietej riposty - szkoda tylko, ze nie na temat.
jak dla mnie jest ten pan jest zenujacy.
sorki, juz sie poprawiam, dzisiaj z moja percepcja nie jest najlepiej, z rana mialem klopoty z ogolna koncentrcja na czymkolwiek, wiec sie zabralem za wiosenne porzadki, pozniej mialem male klopoty z tym linkiem a w ciagu ostatniej godiznki z flickrem, to chyba porpostu nie moj dzien i juz, a wiec wklejam poprawny link:
Portal Gazeta.pl - Najnowsze Informacje, serwisy tematyczne: Biznes, Sport, Rozrywka, Pogoda. Poczta Email, Forum, Blogi. Sprawdź!
********* wstal chyba lewa nogaEOS x2, sloik x5, blyskotki x6Komentarz
-
zazwyczaj się ich ratuje, poświęcając na to siły, czas i pieniądze. Walcząc o życie. I dlatego nie widzę możliwości pogodzenia tego z legalnym, wesołym i rozreklamowanym udostępnianiem śmierci na zawołanie.
Zgadzam się, że problem istniał, i będzie istnieć. Nie znaczy to , że należy udostępniać "salony śmierci" wszystkim, którzy nie potrafią połknąć 50 tabletek nasennych. W kontekście pieniędzy dla mnie to namawianie do popełniania samobójstwa, a nie próba ratowania nieszczęśnika.
Skrajnie, ale mam taką perspektywę: za kilkadziesiąt lat zamiast leczyć pedofilii będzie się w "cywilizacji" produkować dla nich roboty doskonale imitujące gwałcone dziecko. Kasa, fun i " czyste ręce".Komentarz
-
Coś zupełnie z innej beczki.
Wiecie dlaczego kościół zabrania używania prezerwatyw, pomimo szerzącej się epidemii AIDS ?
Bo najlepszym lekarstwem na wszystkie choroby jest woda święcona.
http://www.tvn24.pl/-1,1501499,wiadomosc.htmlKomentarz
-
-
"Pocałujcie mnie w dupę, pajace!"
Pocałujcie mnie w dupę, pajace! - taki odautorski komentarz
dodał do swojego oświadczenia lustracyjnego prof. Jan Turulski
z Instytutu Chemii Uniwersytetu w Białymstoku - podaje portal Gazeta.pl
:-)Komentarz
-
Ewentualnie szklanka wody "zamiast".:sad:Coś zupełnie z innej beczki.
Wiecie dlaczego kościół zabrania używania prezerwatyw, pomimo szerzącej się epidemii AIDS ?
Bo najlepszym lekarstwem na wszystkie choroby jest woda święcona.
http://www.tvn24.pl/-1,1501499,wiadomosc.htmlCanon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...Komentarz
-
Komentarz
-
Robson01 ty to jakis lekoholik jestes czy co?
Najpierw LSD na rozweselenie teraz LPR na poronienie, jak zaczniesz przepisywac jeszcze PIS na przeczyszczenie to ja chyba zarzyje UPR na uspokojenie
Komentarz
-
Myślę, że jednym z istotnym osiągnięć naszej cywilizacji jest uwzględnianie pobudek/intencji jakimi kieruje się czy to przestępca, czy oskarżony, czy pozwany, czy inny... Sąd i kodeksy prawne inaczej patrzą na przykład na zabójstwo w afekcie, czy planowane morderstwo.
Uważam zatem, że jeśli te intencje uwzględnisz, to łatwo już zauważysz, że między żyletką a trucizną (specyficzną!) jest również istotna różnica.EOS - conditio sine Kwanon...Komentarz
-
Ja z kolei myślę, że to początek upadku naszej cywilizacji. Karane mają być czyny, a nie intencje. Choćby dlatego, że intencji nigdy nie znamy.
Nie ma.Uważam zatem, że jeśli te intencje uwzględnisz, to łatwo już zauważysz, że między żyletką a trucizną (specyficzną!) jest również istotna różnica.30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy
Komentarz
Komentarz