Masa ciała

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dentharg
    Uzależniony
    • 2005
    • 867

Jestem właśnie po pierwszy porannym bieganiu. Założyłem sobie, że będę biegał 5 minut, potem przerwa na uspokojenie, znów 5 minut, przerwa, 5 minut. Pierwsze 5 minut jakoś przebiegłem.. potem były 3 minuty, a potem 2.
    Jestem biały jak ściana w PRLowskim szpitalu. Emeryci są szybsi ode mnie :/

Co też ja ze sobą zrobiłem, że do tego doszło? (pytanie retoryczne )
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Komentarz

• oskarkowy
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 2513

Zamieszczone przez dentharg
      Zamiast odpoczynku w przerwach spróbuj nie wypaść z rytmu. Czyli nie stajesz i dyszysz, tylko idziesz, możliwie szybko. No i nie wypadaj z rytmu oddechowego. Jeśli bierzesz wdech co 8-10 kroków, to tak samo oddychasz podczas marszu.
      Palisz?
      Jarek

Komentarz

• suchyHc
        Uzależniony
        • 2007
        • 504

Jestem właśnie po pierwszy porannym bieganiu. Założyłem sobie, że będę biegał 5 minut, potem przerwa na uspokojenie, znów 5 minut, przerwa, 5 minut. Pierwsze 5 minut jakoś przebiegłem.. potem były 3 minuty, a potem 2.
        Jestem biały jak ściana w PRLowskim szpitalu. Emeryci są szybsi ode mnie :/

Biegaj tak cyklicznie i zobaczysz jak szybko poprawi Ci się kondycja Raczej nie biegaj na ilosc czasu, tylko ustal sobie dystans i staraj sie go przebiegac codziennie o chwilke szybciej. Po jakims czasie zwieksz dystans. Da Ci to bardziej policzalne rezultaty Twojego wysilku.
        Skasowali mi ;(

Komentarz

• dentharg
          Uzależniony
          • 2005
          • 867

Zamieszczone przez oskarkowy
          Zamiast odpoczynku w przerwach spróbuj nie wypaść z rytmu. Czyli nie stajesz i dyszysz, tylko idziesz, możliwie szybko. No i nie wypadaj z rytmu oddechowego. Jeśli bierzesz wdech co 8-10 kroków, to tak samo oddychasz podczas marszu.
          Palisz?
          Nie i nigdy nie paliłem. Dziś zrobiłem tak, że przystanąłem zrobiłem kilka skłonów a potem szedłem. Ale jutro zrobię tak jak radzisz.

Komentarz

• piast9
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 3267

Zamieszczone przez -=Festyk=-
            Tak,chodzi o mięśnie.Szczególnie łydki.
            Łydki od roweru? Dziwne moim zdaniem. Od roweru wszystko może boleć ale łydki? Masz dobrze ustawione siodełko? A może źle naciskasz na pedały?
            650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• liquidsound
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1956

Zamieszczone przez piast9
              Łydki od roweru? Dziwne moim zdaniem. Od roweru wszystko może boleć ale łydki? Masz dobrze ustawione siodełko? A może źle naciskasz na pedały?
              Ja tez staram sie tak jezdzic zeby lydki pracowaly. Da sie je zmeczyc, uwierz mi. Pop prostu spinasz lydki pedalujace srodstopie.
              1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
              Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Komentarz

• mantiz
                Dopiero zaczyna
                • 2007
                • 46

Lub naciskasz na pedaly samymi palcami u stop. Cos jak wspinanie sie na palce ze sztanga na barkach...

A wlasnie sobie ide na porrany cykl na silowni
                Pozdrawienia dla forumowych "packerow"

Komentarz

• piast9
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 3267

Ach tak... No dobrze, ale skoro to łydki wysiadają od roweru no to lepiej chyba pedałować po ludzku. I przypomniałem sobie - kiedyś na wakacje pożyczyłem rower z pedałami do zwykłych butów. Po 10km myślałem, że go rzucę do rowu.
                  650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• liquidsound
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1956

Piast zalezy co chcesz osiagnc - trenowac czy sie przemiesczac:wink:
                    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
                    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Komentarz

• dentharg
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 867

Dziś drugie bieganie: mam w nogach jakieś nowe mięśnie, których wcześniej nie było

Komentarz

• oskarkowy
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 2513

Dziś drugie bieganie: mam w nogach jakieś nowe mięśnie, których wcześniej nie było
                        No, to powodzenia. Jak będziesz czuł to ciśnienie tłumów forumowiczów czekających na Twój lepszy wynik, to może przebiegniesz z minutę więcej
                        A mięśnie były tam zawsze, może po prostu coś w końcu drgnęło.
                        Jarek

Komentarz

• dentharg
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 867

Żeby nie było: ostatecznie zostałem zmotywowany przez Ciebie, ten wątek i moją małżonkę.

Dziś biegałem nieco bardziej miarowo, bo już wiem jakie mam ograniczenia (przynajmniej na razie). Wczoraj to prawie zszedłem jak wróciłem do chałupy. Dziś już było spokojniej choć myślę, że przebiegłem więcej niż przeszedłem.

Komentarz

• Loram
                            Początki nałogu
                            • 2005
                            • 325

Hehehe, ja też zacząłem bieganie, ale doszedłem do wniosku, że to jakieś nie teges jest i przesiadłem się na rolki. Duuużo lepiej działają jak bieganie. Mięśnie nóg, biodra, brzuch, ręce, generalnie całość ciała pięknie pracuje. Świetna sprawa, tylko jeden mały myczek... sakramencko mnie obtarła prawa rolka i muszę zaleczyć nogę zanim znowu w nie wskoczę
                            MichalRamza.pl / FOTOGALICJA.PL

O mnie...

Komentarz

• dentharg
                              Uzależniony
                              • 2005
                              • 867

ale o 6 rano jakoś dziwnie wyjść na rolki A pobiegać już nie

Komentarz

• Krzychu
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 3611

Zamieszczone przez Loram
                                Hehehe, ja też zacząłem bieganie, ale doszedłem do wniosku, że to jakieś nie teges jest i przesiadłem się na rolki. Duuużo lepiej działają jak bieganie. Mięśnie nóg, biodra, brzuch, ręce, generalnie całość ciała pięknie pracuje. (
                                Tłumacz tak sobie... Jak już gdzieś w tym wątku pisałem - te najbardziej nielubiane ćwiczenia są najlepsze (niestety) i bieganie się też do nich zalicza... Jasne że lepiej pojeździć na rolkach czy na rowerze, ale jedno i drugie z bieganiem ma niewiele wspólnego i go nie zastąpi jak chcesz zrobić dobrą formę...
                                Pozdrowienia,
                                KZ
                                KZ Aviation Photography

Komentarz

Pracuję...