Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
nie chwal się Vitez , ja też mam 95kg i 174cm i wszedzie się zmieszczę
Ja jestem tylko kilka centymetrów od Ciebie wyższy, ważę trochę bliżej 100tki i żeby było śmieszniej, praktycznie nie mam nadwagi. A z Vitezem jest o tyle wygodnie, że można się z nim umówić w każdym tłumie i zawsze się go znajdzie bez telefonowania
Może to po prostu kwestia punktu odniesienia. Nikt mnie nie przekona, że ideałem budowy ciała jest kołnierzyk o numerze 38, a idealnie zbudowanego mężczyznę przeważa torba z dwoma puszkami i kilkoma szkłami. To nie jest ideał, tylko kalectwo, które powinno się leczyć.
A nadwaga ma chyba prosty związek z zatłuszczeniem, w takiej sytuacji nie mam raczej problemów.
bo ja nie wiem co bym zjadl to na moje 195cm i 109kg nie potrafie podskoczyc z waga do gory.
a wszyscy mowia ze taki biedacek wyglodzony
Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl
Pewnie anabole w czopkach. Eee. Wolę być chudy ;-)
Gratuluję wiedzy i podejścia do tematu rodem spod majowej kapliczki.
A wystarczy upilnować rozsądnej, białkowej i węglowodanowej diety i trochę się poruszać. Sami nie wiecie jaki macie potencjał.
W sumie to zakończmy ten wywód, jest zupełnie nie na temat i nijak nie da się go podciągnąć pod noszenie cieżkiej torby ze sprzętem.
Gratuluję wiedzy i podejścia do tematu rodem spod majowej kapliczki.
A uśmieszka nie zauważyłeś? :-) Nie czepiajmy się fizjonomi chociaż ;-) Nawet moja żona przyzwyczaiła się do sylwetki ala brytyjski pedał. Więc dla mnie jest ok
A uśmieszka nie zauważyłeś? :-) Nie czepiajmy się fizjonomi chociaż ;-) Nawet moja żona przyzwyczaiła się do sylwetki ala brytyjski pedał. Więc dla mnie jest ok
Ja mam po prostu trochę inne (dla wielu spaczone) poczucie wyglądu i tyle. Na teksty o sterydach uczciwie ćwiczący reagują najczęściej walnięciem w modrę, nie po to ciężko ćwiczy się wiele lat, stosuje drakońskie diety i katorżnicze treningi, żeby byle leszczu sugerował, że jesteś leń i idziesz na łatwiznę. Pewnie nie znajdę zrozumienia wśród większości z Was i wcale tego nie oczekuję. Skończmy to już.
Wpadnijcie do mnie na miesiąc, wyjedziecie 3kg cieżsi. Nie ma mężczyzn, których nie da się rozbudować. A pierwsze skoki wagowe zawsze są spore.
nie jeden już próbował ze mną. dieta, siłownia itp i..... nic niestety. masz jakieś super diety? masa białka? pytam serio, bo jakbym trochę na wadze nabrał to bym się nie obraził
oskarkowy: Dobra. Kończmy. Mi chodziło tylko o to, że nie jestem łatwym materiałem do takich działań. Co mocno przerysowałem. Lubię sobie z siebie żartować. I tyle :-)
A wygląd mnie kręci raczej u płci przeciwnej jakby co ;-)
Buhahahahah no ja sie tak nie czuje i nie wygladam:wink: Oskarkowy i tak i nie, nie do konca masz racje. Nie kazdy predyspozycje do bycia duzym. Wszystko zalezy budowy.
1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX, Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II
nie jeden już próbował ze mną. dieta, siłownia itp i..... nic niestety. masz jakieś super diety? masa białka? pytam serio, bo jakbym trochę na wadze nabrał to bym się nie obraził
To zależy, czy chcesz nabrać masy na wakację, czy chcesz, żeby Ci to zostało. W pierwszym przypadku kup sobie kreatynę w aptece, wytrzymaj trzy treningi tygodniowo przez 2 miesiące i staraj się jeść często i mało (zamiast tradycyjnych 3 posiłków jedz 6 dziennie, ale połowę mniejszych). Jakieś 5% wagi powinno przyrosnąć (praktycznie tylko masy mięśniowej i wody). Najbardziej skoczy jednak siła i wytrzymałość.
Gdy chcesz, żeby Ci masa została, konieczne będzie zmuszenie organizmu do zmiany przemiany materii na wolniejszą. Najczęściej jest to samoczynny proces, który u facetów przechodzi koło 25-30 roku życia. Jeśli nie zaszedł (bo i nie musi), to da się to wywołać odpowiednią dietą i stylem życia.
To tyle, ponieważ offtop się zrobił gigantyczny i aż cud, że nikt nas jeszcze nie poprzeganiał. Gdyby ktoś chciał coś więcej, to pisać na PM.
Komentarz