KLUB CANONA

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mellan
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 1851

Zamieszczone przez Sergiusz
    Ja nie inwestuje w kalendarze miałem na myśli kalendarz, który by się ukazał wewnątrz czasopisma i zawierał zdjęcia użytkowników forum CB. A zdjęcia to tylko zdjęcia i w sumie wszystkie są dobre z wyjątkiem tych nielicznych trochę lepszych lub trochę gorszych.
    W ten sposób każdy miałby kalendarz ze zdjęciem swojego autorstwa.
    Jak dla mnie to dyskusyjny temat, ale jeśli ktoś uważa inaczej... cóż, każdy robi co uważa.
    C-F-K - forever

Komentarz

• Sergiusz
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 2708

Wczoraj nad stolicą była piękna mgła. Koło północy wziąłem ...powiedzmy lustrzankę i udałem się na Stare Miasto a potem w okolice Łazienek. Pogoda była sprzyjająca, trochę mokro i w miarę ciepło w okolicach zera. I wyobraź sobie, że poza mną nie było nikogo z aparatem komu by się chciało jeśli nie robić zdjęcia to przynajmniej po rozkoszować się widokami. Za to w niedzielę u co drugiego spacerowicza będzie na szyi wisiał jakiś sprzęt i każdy będzie wietrzył fotograficzny temat. Trudno będzie przejść ulicą aby komuś nie zasłonić kadru. I tego dnia wieczorem w setkach komputerów pojawią się spasione namokniętą bułką kaczki, zdjęcia mam z dziatkami oraz tematy dyżurne takie jak pan machający pochodniami i puszczający bańki mydlane. Tak jest w Warszawie czy może i gdzie indziej?
      Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• 4kwiatek
        Bywalec
        • 2006
        • 232

Zamieszczone przez Mellan
        [....]
        Dbałość o przestrzeganie i respektowanie praw autorskich pragnę by było podkreślone dobitnie w statucie Klubu.
        Jest wśród nas specjalista w tej dziedzinie, z którym miałem przyjemność podjąć rozmowy o tym problemie.
        Pragnę zwrócić Waszą uwagę, że powszechnie podawany za wzór statut NKP nie zawiera ani słowem wzmianki o takich prawach.
        Jeśli się mylę, poprawcie mnie. Nie mam patentu na słuszność
        Jeśli to o mnie mowa to specjalista brzmi dumnie .

Moim zdaniem to tylko uporczywa edukacja w zakresie praw autorskich i pokrewnych może coś zmienić. Niestety - poziom nawet nie wiedzy, ale wręcz kultury w tym zakresie (per analogiam do kultury technicznej) jest dramatycznie niski. W efekcie nawet słuszne roszczenia spotykają się negatywnymi ocenami.

Pozdrawiam...

Komentarz

• Mellan
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 1851

Zamieszczone przez 4kwiatek
          Jeśli to o mnie mowa to specjalista brzmi dumnie .

Moim zdaniem to tylko uporczywa edukacja w zakresie praw autorskich i pokrewnych może coś zmienić. Niestety - poziom nawet nie wiedzy, ale wręcz kultury w tym zakresie (per analogiam do kultury technicznej) jest dramatycznie niski. W efekcie nawet słuszne roszczenia spotykają się negatywnymi ocenami.

Pozdrawiam...
          Stykasz się z tymi problemami na co dzień w swojej pracy, masz doświadczenia w tym zakresie od strony techniczno-prawnej, to czyni Cię specjalistą, nie bądź taki skromny :-D

Tak, edukacja, szerzenie świadomości w tej materii twórców jak i ich grup (takich jak klub chociażby). Efekty ich starań są ich intelektualną wlasnością, ich dobrem i posiadają wymierną i chronioną prawem wartość. Różne instytucje takie jak wydawnictwa prasowe czy też opisany w jednym z wątków Alior Bank lubią wykorzystywać tę wartość w celu nabycia materialu pozbawionego takich praw zaslaniając się regulaminem przystąpienia do konkursu czy dobrą wolą darmowej prezentacji w mediach. Wytykanie takich przypadków i napominanie w tej kwestii jest jedną z dostępnych metod.
          Często takie wypadki wynikają z nieświadomości podmiotów.
          C-F-K - forever

Komentarz

• Alde
            Początki nałogu
            • 2008
            • 360

Panie i Panowie staram się skrzyknąć Koszalin i okolice ... Ci do których się dodzwoniłem lub wysłałem PM to już wiedzą jak kogoś nie dostrzegłem to proszę dać znać ... pewno bedą jakieś atrakcje .. he he

Komentarz

• preinwher
              Początki nałogu
              • 2008
              • 458

Zamieszczone przez Alde
              Panie i Panowie staram się skrzyknąć Koszalin i okolice ... Ci do których się dodzwoniłem lub wysłałem PM to już wiedzą jak kogoś nie dostrzegłem to proszę dać znać ... pewno bedą jakieś atrakcje .. he he
              Alde tutaj mamy coś dla nas http://www.starz.pl/canon/index.php
              Pzdr.

http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/

Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/

Komentarz

• Alde
                Początki nałogu
                • 2008
                • 360

Zamieszczone przez preinwher
                Alde tutaj mamy coś dla nas http://www.starz.pl/canon/index.php
                Pzdr.
                Dzięki dzięki tak wiem ale umieszczam tutaj coby do wszystkich dotarlo ...

Komentarz

• preinwher
                  Początki nałogu
                  • 2008
                  • 458

Zamieszczone przez Alde
                  Dzięki dzięki tak wiem ale umieszczam tutaj coby do wszystkich dotarlo ...
                  Nie odnalazłem Cię wśród zarejestrowanych i dlatego linka podrzuciłem :-D
                  Oby nas coraz więcej było...

http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/

Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/

Komentarz

• Alde
                    Początki nałogu
                    • 2008
                    • 360

Trochę średnio na temat ale jako że zebranie zaplanowane na 23.01. zbliża się powoli a na pewno będę osobiście chcę wyskoczyć w Łodzi do IMAX`a na AVATARA bo u nas IMAX`a nie ma ... może ktoś się dołączy ...

Komentarz

• Mellan
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 1851

Zamieszczone przez hazan
                      Tak mi chodzi po glowie jeden pomysl - Klub Canona.
                      Club taki zrzeszal by wszystkich posiadaczy tej marki.
                      Co by wam to dalo - no coz mysle ze jakby zebrala sie spora rzesza chetnych mozna
                      by postarac sie o :

- zniki w labach
                      - wlasne loga na aparaty
                      - znizki w sklepach
                      - lepsza pozycja wyjsciowa do kontaktow z Canon Polska

itp.

czekam na wasze opinie na ten temat
                      Zamieszczone przez MacGyver
                      Pomysł fajny, ale żeby klub nie był tylko wirtualnie ulotnym internetowym bytem trzeba by mu nadać jakąś osobowość prawną (np. stowarzyszenie), znaleźć siedzibę (przynajmniej "formlaną", czyli jakiś adres), napisać statut. I tu pojawia się problem: komu będzie się chciało przygotować papiery a potem latać po urzędach żeby klub zarejestrować
                      Zamieszczone przez Vitez
                      I właśnie dlatego klubu nie ma. Bo wszyscy tylko "niech ktoś" .
                      Dzięki determinacji założycieli udało się doprowadzić do spuentowania wątku sprzed 6 lat.

Zamieszczone przez bvq
                      w ramach odświerzenia wątku:

komentarz chyba zbędny
                      Tak więc niniejszym, ogłaszam rozpoczęcie działalności Stowarzyszenia "Canon-Foto-Klub"
                      C-F-K - forever

Komentarz

• piotrr
                        Początki nałogu
                        • 2007
                        • 436

No proszę, konkretnie - gratuluję narodzin

Komentarz

• oskardj92
                          Początki nałogu
                          • 2009
                          • 423

Po dokonaniach w środę będzie powtórka z rozrywki, tylko czy Tasia zaszczyci nas swoją obecnoścą

50D, 1000D, 3000N, PS a530, EF-S 17-85mm IS USM, EF-S 18-55mm, EF 28-80mm, EF 75-300mm, Nissin Di622

Komentarz

• oxydum
                            Bywalec
                            • 2009
                            • 230

Nawet sąd się postarał i nie kazał długo czekać. Czas zakasać rękawy.
                            EOS 5, 500N, 400D, 50D

Komentarz

Pracuję...