[35, 50, 85] - wishful thinking?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MMM
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 4250

Zamieszczone przez Pikczer
    Drugiego podejscia? Tzn., ze tamto szkielko bylo do d...y i nie spelnialo Twoich oczekiwan? Hmmm... rozumiem - czekasz na cos lepszego
    Zawsze można pomarudzić np. CA mogłoby być mniejsze, narożniki na pełnej dziurze ostrzejsze...
    Digart

Komentarz

• gietrzy
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 5727

Zamieszczone przez Pikczer
      Drugiego podejscia? Tzn., ze tamto szkielko bylo do d...y i nie spelnialo Twoich oczekiwan? Hmmm... rozumiem - czekasz na cos lepszego
      Tak, ale zaznaczam, że mogło chodzić o mój egzemplarz. Nie widziałem tej ostrości co w 85L i 135L. Płacąc taką kasę oczekuje najlepszego. Mój egzemplarz był "tylko" bardzo dobry na 1/4. Na 1.6, 1.8 już ciął stal
      the silence is deafening

Komentarz

• szwayko
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 2085

Zamieszczone przez MMM
        Zawsze można pomarudzić np. CA mogłoby być mniejsze, narożniki na pełnej dziurze ostrzejsze...
        E tam , to jest wlansie takie marudzenie ktore nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia. Brak super ostrosci w rogach na otwartych przyslonach doskwiera tylko i wylacznie przy robieniu testow.

Nawet stosujac regule zlotego podzialu - punkty majorowe nie znajduja sie w samych rogach kadru, ktore tak upodobali sobie roznego rodzaju testujacy.

Takze po co sie tak martwic.

Dobre testy ostrosci sa na stronie:

Przykladowe szklo:

Trojwymiarowy wykres pokazuje rozklad ostrosci na calym kadrze gdzie dokladnie widac kiedy zaczyna sie ta nieostrosc w rogach, najczesciej sa to same krawedzie.
        Prosze zobaczyc sobei Tamrona 17-35 na pelnej klatce 5D przy 17/2.8
        frickr FB
        www.szwajkowski.pl

Komentarz

• mjastrzebski
          Początki nałogu
          • 2005
          • 450

Zamieszczone przez akustyk
          dobre 24mm do pelnej klatki

a w 35mm poki co 35/1.4 jest cud miod orzeszki i w ogole wygrywa u mnie w konkurencji marzen nawet z kolacjo-sniadaniem ze Scarlet Johanson
          To moze sniadanio-kolacja, z sesja zdjeciowa gdzies pomiedzy, przy uzyciu 35 F1.4 oczywisice

Marcin
          Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Komentarz

• Kolekcjoner
            Obertroll
            • 2006
            • 18793

Zamieszczone przez gietrzy
            (...)Na dzień dzisiejszy IMHO tylko Sigma 20/1.8 jest bardzo sensowna.(...)
            Nie wiem miałem do czynienia z jedną i zdjecia mi się bardzo nie podobały - mało kontrastowe, ostrość jako taka dopiero od 8. Widziałem zdjęcia z innej i też szczerze mówiąc z ostrością nie najlepiej. Nie wiem może takie egzemplarze.
            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
            Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...