Parodie na weselach (i nie tylko) :D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MacGyver
    Cenzor
    • 2006
    • 7043

Zamieszczone przez Sibil
    koniecznie biały
    No ba, z białym to ego skacze aż do chmur albo i wyżej.... ja niestety poisadam tylko czarne (jak na razie) :-D
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• Zodiakalny Rak
      Początki nałogu
      • 2006
      • 411

Zamieszczone przez MacGyver
      A pewnie że publiczne obnoszenie się z lustrzanką powoduje podniesienie ego, ważne tylko żeby była czarna i miała jak najdłuższy obiektyw ;-)
      Zamieszczone przez Sibil
      koniecznie biały
      Zapomnieliscie Pany o pasku!

pozdrawiam,
      z pozdrowieniami

Komentarz

• Avadra_K
        Uzależniony
        • 2006
        • 580

:razz:
        Zamieszczone przez Zodiakalny Rak
        Zapomnieliscie Pany o pasku!

pozdrawiam,

Sam aparat (czarny) i obiektyw (biały) to stanowczo za mało:rolleyes:

konieczna jest jeszcze:
        1. Duża czrna torba przewieszona przez ramie:razz:
        2. kamizelka z milionem kieszeni
        3. stare zciachane spodnie, lekko przytarte na kolanach
        4. oczywiście super pokrowiec/tuba przypiety do paska (taki od 400 mm obiektywu)
        5. dla wyjątkowych specjalistów oczywiście statyw z jak najbardziej rzucającą się w oczy głowicą :razz: :razz: :razz:

(sztuka nie ma wroga, chyba że w ignorancie )

- słabym głosem zapytała Małgorzata. - - zachrypiał - . "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow

Komentarz

• akustyk
          gajowy
          • 2004
          • 12226

Zamieszczone przez aptur
          Przypomniało mi to tekst z humorystycznego cennika admina i moją ulubioną pozycję w owym wykazie - "spotkanie z komputerowym hobbystą - 150zł"
          ano dokladnie ;-)

w porady sprzetowe bawie sie mocno ewentualnie i wylacznie zanim zaczynam robic zdjec ludziom. jak ich to "zmiekczy" i lepiej nastawi, to ja jakos przezyje. ale po zdjeciach absolutnie nie wdaje sie w dyskusje, a juz teksty "jaki zaj... aparat, musial duzo kosztowac" zbywam taktownym milczeniem, choc w srodku mi sie gotuje...

z drugiej strony, producentom aparatow trzeba pogratulowac zdolnosci marketingowych i faktu, ze ich podstawowym klientem jest plec brzydka, zakochana w licytowaniu sie cyferkami, udowadnianiu swojej meskosci przez przebijanie kolekcja zabawek, itd. itp. i stad takie idiotyczne, wtorne zjawiska jak idolizowanie gadzetow elektronicznych, przy kompletnym olewaniu roli czlowieka...

takie kucharki maja fajnie. zawsze wiadomo, ze to ich umiejetnosci, a uzyte gary maja przyslowiowe * do tego. wiadomo, ze talent i wiedza czlowieka decyduja o smaku potrawy. i nikt nigdy nie widzial kucharek licytujacych sie: "moja patelnia jest lepsza, bo ma podklad z 10-krotnie powlekanego teflonu wzbogaconego chlorkiem uranu! a moja ma 77cm srednicy, dno ze stali czolgowej CCCP i uchwyt zrobiony z kija baseballowego Nike"... albo kucharek na weselu "w cywilu", ale ktore wlaza do kuchni i podpytuja o uzywane lyzki do zupy

EDIT: tak, zgadza sie - uwazam, ze onanizm sprzetowy jest choroba umyslowa, ktora powinna byc leczona. a na pewno chorzy powinni byc wytykani palcami
          Ostatnio edytowany przez akustyk; 984.
          www albo tez flickr

Komentarz

• DoMiNiQuE
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 3548

Zamieszczone przez Avadra_K
            5. dla wyjątkowych specjalistów oczywiście statyw z jak najbardziej rzucającą się w oczy głowicą :razz: :razz: :razz:
            Dwa tygodnie temu bylem na slubie kuzynki. Pogoda piekna (az za bardzo, slonce grzeje) cykam fotki pod kosciolem, patrze, a foto profi rozklada statyw, montuje 350D z kitem without flash i przogotowuje sie do zdjecia gropowego. WTF? sobie pomyslalem W tym momencie delikatnie slonce zaszlo za chmury, przez co nie bylo tak intensywne i zrobilo sie ciekawe swiatelko. Wykorzystalem moment i pstryknalem rodzince kilka fotek. W tym momencie PRO fotograf powiedzial "YYY musimy chwile poczekac na zdjecie bo slonce nam zalszo" - umarlem. Do samego konce biegal z tym satywem i robil zdjec w kosciele kitem na zielonym kwadraciku bez lampy Chyba jeszcze te foty meczy w PS bo ja juz swoje kuzyce tydzien temu dalem a ona tamtych jeszcze nie widziala (robil JPG bo jak stwierdzil na RAW szkoda czasu)

Komentarz

• Zodiakalny Rak
              Początki nałogu
              • 2006
              • 411

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
              Dwa tygodnie temu bylem na slubie kuzynki. Pogoda piekna (az za bardzo, slonce grzeje) cykam fotki pod kosciolem, patrze, a foto profi rozklada statyw, montuje 350D z kitem without flash i przogotowuje sie do zdjecia gropowego. WTF? sobie pomyslalem W tym momencie delikatnie slonce zaszlo za chmury, przez co nie bylo tak intensywne i zrobilo sie ciekawe swiatelko. Wykorzystalem moment i pstryknalem rodzince kilka fotek. W tym momencie PRO fotograf powiedzial "YYY musimy chwile poczekac na zdjecie bo slonce nam zalszo" - umarlem. Do samego konce biegal z tym satywem i robil zdjec w kosciele kitem na zielonym kwadraciku bez lampy Chyba jeszcze te foty meczy w PS bo ja juz swoje kuzyce tydzien temu dalem a ona tamtych jeszcze nie widziala (robil JPG bo jak stwierdzil na RAW szkoda czasu)
              ... chyba nawet nie przeszlo Ci przez mysl, ze gosc o PSie nawet nie slyszal - ciekawe czy siostra wogole cos dostanie bo z KITem w ciemnym kosciele to tylko posagom mozna zdjecia robic!

pozdrawaim,
              z pozdrowieniami

Komentarz

• DoMiNiQuE
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 3548

W sumie to juz nie musi Z moich byla zadowolona, robilem fotki od poczatku do konca (kosciol, plener, impreza ).

P.S.
                Zapomnialem dodac, ze Pan fotograf nie potrafil zrozumiec po co dopalam zdjecia lampa skoro slonce tak ladnie swieci i jest jasno Stwierdzil, ze z lampa sa "nienaturalne"

Edit:
                Zeby nie bylo. Nie mam kompleksu wyzszosci czy czegos tam i sie nie wymadrzam Mnie po prostu boli jak tacy ludzie biora za taka fuszere pieniadze
                Ostatnio edytowany przez DoMiNiQuE; 223.

Komentarz

• Zodiakalny Rak
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 411

W sumie to juz nie musi Z moich byla zadowolona, robilem fotki od poczatku do konca (kosciol, plener, impreza ).
                  Uff, odetchnalem, bo sie przez chwile zaczalem zastanawiac co ja bym na jej miejscu zrobil.

Zapomnialem dodac, ze Pan fotograf nie potrafil zrozumiec po co dopalam zdjecia lampa skoro slonce tak ladnie swieci i jest jasno Stwierdzil, ze z lampa sa "nienaturalne"
                  i tu mial racje, nie rosna na drzewach, chyba ze ...

pozdrawiam,
                  z pozdrowieniami

Komentarz

• Avadra_K
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 580

P.S.

Edit:
                    Zeby nie bylo. Nie mam kompleksu wyzszosci czy czegos tam i sie nie wymadrzam Mnie po prostu boli jak tacy ludzie biora za taka fuszere pieniadze

Bo widzisz, to jest tak z tym dopalaniem - jak pracujesz na takiej ilości ślubów jak opisany pan fotograf :razz: musisz się zdecydować - komercjia czy artyzm.

W wypadku zdjęć artystycznych - malujesz światłem zastanym
                    w wypadku zdjęć komercyjnych - liczy się ilość i cena a nie jakość - szkoda uzywać lampy Raz że droga (ta zewnętrzna), dwa wbudowana i tak jest do niczego więc po co sie narażać na dodatkowe koszty:razz: :razz:

- słabym głosem zapytała Małgorzata. - - zachrypiał - . "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow

Komentarz

• Przemoc
                      Początki nałogu
                      • 2005
                      • 319

Co to za parodie ?

Na moje wesele umówiony fotograf nie przyszedł.
                      Pozdrawiam

PrzemoC

Komentarz

• aptur
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 3837

Zamieszczone przez Przemoc
                        Co to za parodie ?

Zapewne się przestraszył, że go na CB obsmarujesz

Komentarz

• Avadra_K
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 580

Zamieszczone przez Przemoc
                          Co to za parodie ?

Upssss, a przynajmniej powiedział coś, czy zniknął bez śladu?

Komentarz

• Przemoc
                            Początki nałogu
                            • 2005
                            • 319

Nigdy go nie widziałem, był umówiony przez znajomą dziennikarkę (przyjaciółkę żony) "jako prezent" od niej. Zawodowo znany fotoreporter, prywatnie artysta fotograf.

Pewnie miał ważniejsze sprawy. Minęło już parę lat więc już mnie to nie boli.
                            Pozdrawiam

PrzemoC

Komentarz

• LemonR
                              Bywalec
                              • 2005
                              • 234

Kiedyś jakieś 3 lata temu i ja podszedłem do profi fotografa. Zainteresowany jego obiektywem (długi i czarny nie pamiętam dokładnie co to było) zapytałem ile ma soczewek i w jakich grupach. Było to w czasach kiedy trochę na ten temat czytałem i próbowałem zrozumieć jak te ilości i grupy soczewek przekładają się na jakość. Od w/w artysty usłyszałem "a co mnie to k...a obchodzi". Wtedy odszedłem rozczarowony ale dziś ta odpowiedź mi bardzo imponuje pod względem merytorycznym.
                              P.S.
                              Do dziś nie nie znam się na grupach soczewek.

Z innej beczki na weselu podszedł do mnie gość. Robił zdjęcia mydłem. Zainteresował się moim aparatem. Dałem mu i mówie niech zrobi zdjęcie. Cyknął dwie foty i oddając powiedział super. Morał z tego taki, że nic tak nie powala jak czerwone diodki w wizjerze :-)

Komentarz

• minek
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 1386

Zamieszczone przez LemonR
                                Cyknął dwie foty i oddając powiedział super. Morał z tego taki, że nic tak nie powala jak czerwone diodki w wizjerze :-)
                                Masz LOMO?

Komentarz

Pracuję...