Parodie na weselach (i nie tylko) :D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LemonR
    Bywalec
    • 2005
    • 234

Zamieszczone przez minek
    Masz LOMO?
    Jak patrzę na niektóre zdjęcia to sam się zastanawiam.

Komentarz

• pjakusz
      Początki nałogu
      • 2006
      • 269

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
      Do samego konce biegal z tym satywem i robil zdjec w kosciele kitem na zielonym kwadraciku bez lampy

A na zielonym kwadraciku da sie robic bez lampy?
      Myslalem ze aparat przejmuje wtedy dowodzenie nad wszystkim poza spustem migawki

Komentarz

• DoMiNiQuE
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 3548

Zamieszczone przez pjakusz
        Myslalem ze aparat przejmuje wtedy dowodzenie nad wszystkim poza spustem migawki
        Co prawda jak zyje to nie uzywalem [ ] wiec nie wiem, ale faktycznie mozesz miec racje. W kosciele jechal na czyms innym, moze 'P' bo mu lampa nie blyskala . W plenerze na bank zielony kwadracik bo sprawdzalem

Komentarz

• Avadra_K
          Uzależniony
          • 2006
          • 580

Zamieszczone przez pjakusz
          widać niektórzy potrafią

(sztuka nie ma wroga, chyba że w ignorancie )

- słabym głosem zapytała Małgorzata. - - zachrypiał - . "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow

Komentarz

• pjakusz
            Początki nałogu
            • 2006
            • 269

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
            Co prawda jak zyje to nie uzywalem [ ] wiec nie wiem, ale faktycznie mozesz miec racje. W kosciele jechal na czyms innym, moze 'P' bo mu lampa nie blyskala . W plenerze na bank zielony kwadracik bo sprawdzalem
            Ja za to bylem ostatnio na weselu, gdzie pani fotograf do kazdego zdjecia uzywala lampy, nawet swieczki na torcie fotografowala z lampa Pani fotograf z lapa grubosci mojego uda, dzieki temu mogla nikonem z lampa, battery-packiem i dosc sporawym obiektywem robic zdjecia jedna reka, czasami podtrzymywala druga reka gripa. Obiektyw dotykala tylko do zmian ogniskowej

Komentarz

• Teo
              Początki nałogu
              • 2004
              • 474

z beczki nieweselnej:

kiedyś byłem na spotkaniu z Wieteską chyba i on opowiadał jak robił w Krakowie jakąś fotę jakiegoś budynku (chyba do reklamy piwa, ale mogę nie pamiętać),
              mierzy światło, nagle podchodzi do niego jakiś dziadek, patrzy na sprzęt, pyta sie jaka czułość i czas, Wieteska odpowiada, po czym dziadek patrzy na budynek, rozgląda się i mówi : "to max f8" i idzie dalej... Wieteska robi pomiar i światłomierz jak byk pokazuje f8....

Komentarz

• akustyk
                gajowy
                • 2004
                • 12226

Zamieszczone przez Teo
                kiedyś byłem na spotkaniu z Wieteską chyba i on opowiadał jak robił w Krakowie jakąś fotę jakiegoś budynku (chyba do reklamy piwa, ale mogę nie pamiętać),
                mierzy światło, nagle podchodzi do niego jakiś dziadek, patrzy na sprzęt, pyta sie jaka czułość i czas, Wieteska odpowiada, po czym dziadek patrzy na budynek, rozgląda się i mówi : "to max f8" i idzie dalej... Wieteska robi pomiar i światłomierz jak byk pokazuje f8....
                hehe... konkret

chociaz w sumie, sam mam dosc mocno obcykane czasy przy foceniu w terenie ISO 100, f/8 z polarem. tak ze po krotkim zastanowieniu bylbym w stanie z tego przeliczyc i podac ekspozycje przy w miare standardowej pogodzie
                www albo tez flickr

Komentarz

• zanussi
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1696

....a ja ma zawsze swierdlowska z świerzymi bateriami ze sobą
                  Oko plus aparat - dobrana para.

Komentarz

• akustyk
                    gajowy
                    • 2004
                    • 12226

Zamieszczone przez zanussi
                    ....a ja ma zawsze swierdlowska z świerzymi bateriami ze sobą
                    hehe... jeszcze troche to do komorek beda dorzucac svierdlovski
                    www albo tez flickr

Komentarz

• azael
                      Coś już napisał
                      • 2006
                      • 68

Zamieszczone przez akustyk
                      hehe... jeszcze troche to do komorek beda dorzucac svierdlovski
                      To pewnie juz niedługo patrząc na:
                      Nokia 5140i
                      albo
                      Nokia 5140

W sumie to nie rozumiem dlaczego nie ma światłomierza? Bariera technologiczna czy co?
                      ROTFL
                      EOS 30D / EOS 33 + EF 50 + EF 70-200
                      D700 / F80 + 14-200
                      Pentacon Six + 50,80,180
                      Bronica SQ-Ai + 50,80,150

Komentarz

• Mortiis
                        Dopiero zaczyna
                        • 2006
                        • 35

Hejka
                        A ja jak ostatnio bylem na weselu u kuzyna żony, to z Panem fotografem wypiłem lufę weselnej , pogadaliśmy o dupie Maryni, laskach na weselu i zajefajnym żarciu. On miał Nikona, ja Canona. Przede wszystkim porozumienie ponad podziałami .
                        Pozdrawiam

P.S.
                        A zdjęcia gość zrobił bardzo fajne
                        Ostatnio edytowany przez Mortiis; 7374.
                        www.wasieczko.art.pl

Komentarz

• thorin
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 1990

to zdjecie wyglada jak pocztowka z wakacji z myszka mickey, o spojrzcie, nikoniarz, chodzcie strzelimy sobie fotke, albo lepiej grupowe biedaczna taki zdominowany i niepewny

Komentarz

• Zakk Wylde
                            Początki nałogu
                            • 2006
                            • 349

To może jeszcze trochu parodii..

Byłem ostatnio na weselu i jesen z gości ktory miał kompakta (jakiś hp) po kościele podchodzi do mnie i mówi:

"Jak ja będę chciał robić zdjęcie to proszę nie przeszkadzać mi w robieniu!!!"

a ja powiedziałem mu, ze ja jestem w pracy a nie na herbatce wiec ja muszę zrobić zdjecia a on moze jedymie robic gdzies z boku.....

A tak na marginesie to on wchodził w kadr a nie ja

to zdjecie wyglada jak pocztowka z wakacji z myszka mickey, o spojrzcie, nikoniarz, chodzcie strzelimy sobie fotke, albo lepiej grupowe biedaczna taki zdominowany i niepewny
                            I teraz Nikoniarz się załamał
                            sprzęt | | |

Komentarz

• Mortiis
                              Dopiero zaczyna
                              • 2006
                              • 35

Usunąłem to zdjęcie gdyż zostało źle odebrane
                              Chodziło mi właśnie o porozumienie ponad podziałami, a nie o zbijanie się z kogokolwiek
                              Widzę, że patriotyzm lokalny jest na wysokim poziomie. Ale to dobrze
                              www.wasieczko.art.pl

Komentarz

• Teo
                                Początki nałogu
                                • 2004
                                • 474

hehehe, co do Nikona i Canona...to najchętniej używałbym obu na zmianę
                                zazdroszczę Nikonowi dokładnego pomiaru światła, spota, czulszego AF, ergonomii, logiki przycisków, sterowania i pomiaru błysku, zazdroszczę mu Creative Lightning System...
                                Canona wybrałem tylko ze względu na mniejsze szumy na wysokich ISO i tańsze szkła.
                                No i FF'a w perspektywie, choć pewnie Nikon też w końcu zrobi FF.
                                Chociaż...tyle zainwestowali w optykę DX, że rozumiem jak ktoś wątpi w to.
                                Ale FF to chyba przyszłość wszystkich dSLR poza Olympusem...
                                Ostatnio edytowany przez Teo; 359.

Komentarz

Pracuję...