Zamieszczone przez minek
Parodie na weselach (i nie tylko) :D
Zwiń
X
-
-
Zamieszczone przez DoMiNiQuEDo samego konce biegal z tym satywem i robil zdjec w kosciele kitem na zielonym kwadraciku bez lampy
A na zielonym kwadraciku da sie robic bez lampy?
Myslalem ze aparat przejmuje wtedy dowodzenie nad wszystkim poza spustem migawki
Komentarz
-
Co prawda jak zyje to nie uzywalem [ ] wiec nie wiem, ale faktycznie mozesz miec racje. W kosciele jechal na czyms innym, moze 'P' bo mu lampa nie blyskala . W plenerze na bank zielony kwadracik bo sprawdzalemZamieszczone przez pjakuszA na zielonym kwadraciku da sie robic bez lampy?
Myslalem ze aparat przejmuje wtedy dowodzenie nad wszystkim poza spustem migawki
Komentarz
-
widać niektórzy potrafiąZamieszczone przez pjakuszA na zielonym kwadraciku da sie robic bez lampy?
(sztuka nie ma wroga, chyba że w ignorancie
)
- słabym głosem zapytała Małgorzata. - - zachrypiał -
. "Mistrz i Małgorzata" M BułhakowKomentarz
-
Ja za to bylem ostatnio na weselu, gdzie pani fotograf do kazdego zdjecia uzywala lampy, nawet swieczki na torcie fotografowala z lampaZamieszczone przez DoMiNiQuECo prawda jak zyje to nie uzywalem [ ] wiec nie wiem, ale faktycznie mozesz miec racje. W kosciele jechal na czyms innym, moze 'P' bo mu lampa nie blyskala . W plenerze na bank zielony kwadracik bo sprawdzalem
Pani fotograf z lapa grubosci mojego uda, dzieki temu mogla nikonem z lampa, battery-packiem i dosc sporawym obiektywem robic zdjecia jedna reka, czasami podtrzymywala druga reka gripa. Obiektyw dotykala tylko do zmian ogniskowej
Komentarz
-
z beczki nieweselnej:
kiedyś byłem na spotkaniu z Wieteską chyba i on opowiadał jak robił w Krakowie jakąś fotę jakiegoś budynku (chyba do reklamy piwa, ale mogę nie pamiętać),
mierzy światło, nagle podchodzi do niego jakiś dziadek, patrzy na sprzęt, pyta sie jaka czułość i czas, Wieteska odpowiada, po czym dziadek patrzy na budynek, rozgląda się i mówi : "to max f8" i idzie dalej... Wieteska robi pomiar i światłomierz jak byk pokazuje f8....Komentarz
-
hehe... konkretkiedyś byłem na spotkaniu z Wieteską chyba i on opowiadał jak robił w Krakowie jakąś fotę jakiegoś budynku (chyba do reklamy piwa, ale mogę nie pamiętać),
mierzy światło, nagle podchodzi do niego jakiś dziadek, patrzy na sprzęt, pyta sie jaka czułość i czas, Wieteska odpowiada, po czym dziadek patrzy na budynek, rozgląda się i mówi : "to max f8" i idzie dalej... Wieteska robi pomiar i światłomierz jak byk pokazuje f8....
chociaz w sumie, sam mam dosc mocno obcykane czasy przy foceniu w terenie ISO 100, f/8 z polarem. tak ze po krotkim zastanowieniu bylbym w stanie z tego przeliczyc i podac ekspozycje przy w miare standardowej pogodzie
Komentarz
-
Komentarz
-
To pewnie juz niedługo patrząc na:
Nokia 5140i
albo
Nokia 5140
W sumie to nie rozumiem dlaczego nie ma światłomierza? Bariera technologiczna czy co?
ROTFLEOS 30D / EOS 33 + EF 50 + EF 70-200
D700 / F80 + 14-200
Pentacon Six + 50,80,180
Bronica SQ-Ai + 50,80,150Komentarz
-
Hejka
A ja jak ostatnio bylem na weselu u kuzyna żony, to z Panem fotografem wypiłem lufę weselnej
, pogadaliśmy o dupie Maryni, laskach na weselu i zajefajnym żarciu. On miał Nikona, ja Canona. Przede wszystkim porozumienie ponad podziałami
.
Pozdrawiam
P.S.
A zdjęcia gość zrobił bardzo fajneOstatnio edytowany przez Mortiis; 7374.Komentarz
-
to zdjecie wyglada jak pocztowka z wakacji z myszka mickey, o spojrzcie, nikoniarz, chodzcie strzelimy sobie fotke, albo lepiej grupowe
biedaczna taki zdominowany i niepewny
Komentarz
-
To może jeszcze trochu parodii..
Byłem ostatnio na weselu i jesen z gości ktory miał kompakta (jakiś hp) po kościele podchodzi do mnie i mówi:
"Jak ja będę chciał robić zdjęcie to proszę nie przeszkadzać mi w robieniu!!!"
a ja powiedziałem mu, ze ja jestem w pracy a nie na herbatce wiec ja muszę zrobić zdjecia a on moze jedymie robic gdzies z boku.....
A tak na marginesie to on wchodził w kadr a nie ja
I teraz Nikoniarz się załamałto zdjecie wyglada jak pocztowka z wakacji z myszka mickey, o spojrzcie, nikoniarz, chodzcie strzelimy sobie fotke, albo lepiej grupowe biedaczna taki zdominowany i niepewny
sprzęt | | |Komentarz
-
Usunąłem to zdjęcie gdyż zostało źle odebrane
Chodziło mi właśnie o porozumienie ponad podziałami, a nie o zbijanie się z kogokolwiek
Widzę, że patriotyzm lokalny jest na wysokim poziomie. Ale to dobrze
Komentarz
-
hehehe, co do Nikona i Canona...to najchętniej używałbym obu na zmianę
zazdroszczę Nikonowi dokładnego pomiaru światła, spota, czulszego AF, ergonomii, logiki przycisków, sterowania i pomiaru błysku, zazdroszczę mu Creative Lightning System...
Canona wybrałem tylko ze względu na mniejsze szumy na wysokich ISO i tańsze szkła.
No i FF'a w perspektywie, choć pewnie Nikon też w końcu zrobi FF.
Chociaż...tyle zainwestowali w optykę DX, że rozumiem jak ktoś wątpi w to.
Ale FF to chyba przyszłość wszystkich dSLR poza Olympusem...Ostatnio edytowany przez Teo; 359.Komentarz
Komentarz