Przetestuj swój komputer!
Zwiń
X
-
-
macbook pro core 2 duo 2,33 GHz
2 GB Ram
CS3 beta 15,8 sek
CS2 (emulacja rosseta) 30 sek
:-D5D+BG-E4; 24-105 4 IS ; 50 1.4; 85 1.8; 70-200 2.8 ;
Speedlite 580 EX; LowePro Magnum AW; troszke drobiazgowKomentarz
-
Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...Komentarz
-
PS CS2 - 16s
wynik jak wynik...
WIndows Vista Ultimate x64 PL
Intel Core 2 Extreme X6800
4x 1GB Kingston HyperX 800 (DC)
ASUS P5W64 WS PRO
GF8800GTX (ale to nie ma znaczenia)
3x Seagate Barracuda ES; 250GB (RAID 5)Loading sig, please wait...
|||||||||||||----35%----------------
Canon EOS systemKomentarz
-
PS CS2 - 38 s.
AMD Sempron 2800+ (1600~2418 MHz)
Gigabyte K8NS
512 MB TwinMos 400 MHz, CL 2.5
Troche podbudował mnie ten wynik, myślałem że jest już strasznie źle z sprzętem, co spowodowało rozglądanie się za nowościami. Jednak nie jest najgorzej, postanowiłem więc troche rozbudować maszynkę. Zastanawiam się, czy te sekundy warte są pieniędzy wydanych celem ich osiągnięcia. Ile trzeba obrabiać zjęć w ciagu roku, aby to wszystko się kalkulowało. Patrząc na wyniki P4, widać ile potrafi zdziałać reklama i czynniki promujące produkt. Zdziwiony jestem różnicami.40D,12-24, 18-55, 50 f/1,8; 24-105 f/4 IS, 70-200 f/4, 430EXKomentarz
-
-
CS3 beta
Windows Vista bus x64 PL
Intel Core 2 6400 +Scythe Infinity
2 x 1GB Corsair Twin2X Dominator
Gigabyte GA-9L-DS3 GIGABYTE GA-965P-DS4
jakaś karta i jakieś dyski
Lekko podkręcone 3200/1000
czas 10SKomentarz
-
SdoubleU
---------------------------
Canon :-D
Komentarz
-
no to gratuluje masz wynik lepszy/rowny niz szybsze kompy ;-)
np taki
Intel Core 2 Duo 2.40GHz [E6600], Asus P5W DH Deluxe, GEIL DDR2 2048MB PC800 DUAL 2 x 1024 ULTRA, dyski 2x250GB RAID - 22 sek.
co wiecej u kumpla na identycznym sprzecie jest 30 sek ;-), wiec chyba masz jakies chody w HP ;-)Komentarz
-
Ok jutro załatwię gdzieś stoper i przeprowadzę ten test jeszcze raz.no to gratuluje masz wynik lepszy/rowny niz szybsze kompy ;-)
np taki
Intel Core 2 Duo 2.40GHz [E6600], Asus P5W DH Deluxe, GEIL DDR2 2048MB PC800 DUAL 2 x 1024 ULTRA, dyski 2x250GB RAID - 22 sek.
co wiecej u kumpla na identycznym sprzecie jest 30 sek ;-), wiec chyba masz jakies chody w HP ;-)
A a propos chodów w HP to może po prostu inne kości pamięci, inaczej skonfigurowany komputer, etc, etc ....
możliwości jest tak wiele, że nie chce mi się o tym pisać:wink:SdoubleU
---------------------------
Canon :-D
Komentarz
-
A wiesz, że taki raid softwarowy, to wcale nic a nic, nie przyspiesza? (-:
Chyba że mowa o najbardziej zawodnym raid 0, ale to na system, dane i jednocześnie na swap + scratche .... nie, dziękuję (-:Komentarz
-
czas - 25sek
laptop Toshiba Satellite; procek Core 2 Duo T7200 2Ghz; pamięć 1 GB (fabryczna); karta grafiki Nvidia GeForce 7600; PS CS2; w tle odpalony word, gg, sieć bezprzewodowa i bluetooth (czyli normalne środowisko pracy).
OakhallowKomentarz
-
niewiem, bo nie ja skladalem tego kompa ;-) natomiast wiem ze plyta jak rowniez dsyki to nie soft wiec raid jest zapewne hardwearowy ;-)
no ale oczywiscie jest RAID-0 - no i ja widze znacznie szybszy odczyt danych z dysku... moze zrobie jakies testy ale to juz w innym watku ;-)Komentarz
-
Płyta i dyski to hardware, ale RAID na tej płycie to nie jest RAID tylko informacja dla systemu, które dyski są jak pozczepiane. RAID jeśli jakiś tam jest to jest softwarowy. Inaczej każdy system zobaczył by tam jeden dysk zamiast dwóch, a normalny - widzi tyle ile jest fizycznie.
Normalnie w systemie musi być sterownik tego ,,RAID'a'' aby działał.
Komentarz
-
Nie podejrzewam przeklamywania wynikow. Ot po prostu masz wyniki z duza odchylka od normy - stad watpliwosci.
I dla pewnosci - cs2, przeskalowales wczesniej obrazek, dales tryb 'spin' i wartosc 100?
stopera nie załatwiaj - w ps'ie w oknie z obrazkiem na dole masz taką mala strzaleczke->show->timing - tu masz stoper.Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...Komentarz
Komentarz