Nie! Dla cenzury internetu!!
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
Hakerzy łamią dotychczasowe prawo i będą łamać prawo w przyszłości. Żadne ACTA ich nie powstrzyma. A ofiarami walki z wiatrakami będziemy my.
Prawda jest taka, że świadomość ludzi się zmienia. Wielu nauczyło się że najlepszym sposobem na zarabianie jest oferowanie czegoś za darmo. Stwierdzenie za darmo nie istnieje w słowniku korporacji, więc próbują bronić starego systemu, który przestaje działać.
Zamiast się rozwijać, wprowadzamy prawa które nas ograniczą. Nie mogą zapanować nad rozwojem to trzeba go zatrzymać.
Co do Google...
Po przejściu ACTA Google będzie miało duży problem, ponieważ będzie musiało wprowadzić liste domen i IP które będzie blokowane. Jeżeli powstanie nowa strona z nielegalnym oprogramowaniem lub muzyką i google do niej wskaże to będzie łamać prawo... Dlatego też będzie musiał w czasie rzeczywistym odnajdywać takie strony i blokować. Dla tych którzy mają drobne pojęcie jak działa internet, jest oczywiste że takie strony mogą powstawać w setkach w ciągu minuty lub adresy mogą się zmieniać błyskawicznie. Jak ACTA lub SOPA zostałoby podpisane Google praktycznie przestanie istnieć. Chyba, że zostanie zaakceptowane to że google łamie prawo, a to również by nie było dobre.
Hakerzy będą jak byli, wyszukiwarki będą musiały stworzyć od nowa algorytmy wyszukiwania, ISP będą miały obowiązek kontrolowania ruchy w sieci, policja będzie miała prawo i obowiązek przeszukiwać zawartości naszych dysków. Wszystko to tylko dla zwiększenia zysków wielkich wytwórni filmowych i muzycznych.
Ja nie rozumiem poparcia dla ACTAKomentarz
-
Ale to tak jakoś było lub miało być za Marksa, Engelsa i Lenina czyli w komunizmie. Jest jedna korporacja posiadająca większość praw do filmów i muzyki. Łatwiej wymusić na dostawcach internetu blokowanie stron z ich utworami niż powodować jakiekolwiek inne kroki, które będą bardziej kosztowne od zysków. Nawet jeśli operatorzy zablokują dostęp do ich legalnych stron to wzrośnie sprzedaż CD i DVD. Razem z rachunkiem za abonament dostaniesz rachunek za to co ściągnąłeś i po krzyku.
Prawda jest taka, że świadomość ludzi się zmienia. Wielu nauczyło się że najlepszym sposobem na zarabianie jest oferowanie czegoś za darmo. Stwierdzenie za darmo nie istnieje w słowniku korporacji, więc próbują bronić starego systemu, który przestaje działać.
Zamiast się rozwijać, wprowadzamy prawa które nas ograniczą. Nie mogą zapanować nad rozwojem to trzeba go zatrzymać.Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.Komentarz
-
-
-
Ciekawostką jest to czy wszyscy ludzie ,którzy deklarują się na protest w postaci wyjścia na ulicę czy zrealizują zamierzony cel. Obawiam się ,że tylko w Warszawie moze się coś takiego udać ,że tam będzie "demonstrantów" wiecej niż w innych miejscowościach co znowu jest dobrym materiałem na reportaż..
Komentarz
-
rOOmak, ja nie rozumiem ani Twojej interpretacji umowy (wskaż punkty w umowie do poprzedniego posta)
ani stwierdzenia, że aby zarabiać trzeba oferować coś za darmo
Nie wiem jaką korzyść ma mi przynieść fakt, że robię zdjęcia jakiemuś dziecku, zamieszczam to sobie na blogu a później jakaś obca osoba sobie to zdjęcie wkleja na swojego bloga albo na demoty i np. podpisuje jakimś wierszykiem o przemocy domowej.
Ja na takie coś się nie zgadzam.canon, olympusKomentarz
-
Ale co to ma do tematu?. Zresztą, tutaj żadna międzynarodowa umowa nic Tobie nie pomoże. Zdjęcia mają zbyt małą wartość, po prostu.Nie wiem jaką korzyść ma mi przynieść fakt, że robię zdjęcia jakiemuś dziecku, zamieszczam to sobie na blogu a później jakaś obca osoba sobie to zdjęcie wkleja na swojego bloga albo na demoty i np. podpisuje jakimś wierszykiem o przemocy domowej.
Ja na takie coś się nie zgadzam.
No toć to oni wylobbowali te ustawy. Legalna mafia, pobierają haracze za rzekomą ochronę.
Tak potężna ze doszła do amerykańskiego senatu.
BTW, prezesem MU był znany producent oraz dj :-) mąż znanej piosenkarki Alicii Keys. Zastanawiające.Komentarz
-
Komentarz
-
Mnie to zastanawia argumentacja, że: "...ACTA niczego nie zmienia w polskim prawie, nic nie musimy dostosowywać...". To po cholerę toto podpisywać? Wystarczy przestrzegać tego co już mamy.
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.Komentarz
-
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."Komentarz
-
canon, olympusKomentarz
-
Ja liczę że w Łodzi ludność dopisze i uda mi się złapać parę kadrów ;]Ciekawostką jest to czy wszyscy ludzie ,którzy deklarują się na protest w postaci wyjścia na ulicę czy zrealizują zamierzony cel. Obawiam się ,że tylko w Warszawie moze się coś takiego udać ,że tam będzie "demonstrantów" wiecej niż w innych miejscowościach co znowu jest dobrym materiałem na reportaż..
Na facebooku aż wrze od chętnych ,ale pewnie jak przyjdzie 1/10 to będzie bdb.Komentarz
-
Wybacz ale jeżeli myślisz, że po podpisaniu tego świstka, policja nagle zmieni nastawienie i będzie dla Ciebie kogoś ścigać, kto wrzucił jakieś tam Twoje zdjęcie na demoty albo gdzieś tam to jesteś lekko naiwny. To ma służyć tylko i wyłącznie wielkim koncernom, a argumentacja, że to nic nie zmieni w polskim prawie jest tylko po to, aby uciszyć ludzi aż dojdzie do ratyfikacji po podpisaniu, wtedy będzie już za późno. Przeczytałeś co oni mogą po wprowadzeniu tego? Mogą bez zarzutów aresztować i posadzić, a potem nawet nie masz prawa do odszkodowania. Dostawca internetu będzie musiał zapisywać logi, bo inaczej jak coś spiracisz i on tego nie zanotuję, będzie musiał za to beknąć. Poza tym popieram Pana Janusza. Skoro Boni mówi, że nic to w polskim prawie nie zmieni, to po kiego się zobowiązywać dodatkowo? Żeby znowu amerykańcom w tyłek wleźć?rOOmak, ja nie rozumiem ani Twojej interpretacji umowy (wskaż punkty w umowie do poprzedniego posta)
ani stwierdzenia, że aby zarabiać trzeba oferować coś za darmo
Nie wiem jaką korzyść ma mi przynieść fakt, że robię zdjęcia jakiemuś dziecku, zamieszczam to sobie na blogu a później jakaś obca osoba sobie to zdjęcie wkleja na swojego bloga albo na demoty i np. podpisuje jakimś wierszykiem o przemocy domowej.
Ja na takie coś się nie zgadzam.Komentarz
Komentarz