Jaka mysz do PSa?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pawelxx
    Coś już napisał
    • 2007
    • 96

Witam.
    Nigdy nie korzystalem z tabletu wiec mam pytanko odnosnie tabletu Bamboo (samo Bamboo) - on w porownaniu do wersji Bamboo One (najtanszej) jest panoramiczny - a ja akurat mam monitor 4:3 - czy nie bedzie jakis komplikacji w korzystaniu z niego ?

Komentarz

• wbcolor

Zamieszczone przez Vitez
      Mam MX518 - u mnie priorytetem jest mysz do grania, ale do PSa też się świetnie nadaje
      tez mam ta myche i tez na niej gram (sporo ). mialem w dloni juz pare myszek i nigdy nie polece bezprzewodowej bo to jednak inna klasa ( wcale nie gorsza, ale w q3 nie da sie na nich wyrobic;-) ). razer death adder - siwetna mysz, duze mozliwosci wlasnych ustawien, naprawde jak bede zmienial to na death addera. tanie sa a4tech z serii bf- ja za ta kase - naprawde spoko. myszka do ps, a do fpp, to praktycznie to samo, precyzja i pewnosc- ot co najwazniejsze w myszce. bezprzewodowa : nigdy. IHMO mx 518, albo death adder.

Komentarz

• Kolaj
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 3293

Zamieszczone przez pawelxx
        Witam.
        Nigdy nie korzystalem z tabletu wiec mam pytanko odnosnie tabletu Bamboo (samo Bamboo) - on w porownaniu do wersji Bamboo One (najtanszej) jest panoramiczny - a ja akurat mam monitor 4:3 - czy nie bedzie jakis komplikacji w korzystaniu z niego ?
        Mam tak samo jak Ty i nie odczuwam jakichkolwiek komplikacji z tego powodu. Ręka, którą będziesz trzymał piórko sama, podświadomie wprowadzi sobie odpowiednią "korektę" na zmienione proporcje.

Komentarz

• bercow
          Bywalec
          • 2007
          • 226

Razer DeathAdder + SteelPad, niby zestaw dla graczy, ale warto, mysz sunie jak po szkle, nio i co kolwiek z napisem wacom
          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
          Razer DeathAdder + SteelPad, niby zestaw dla graczy, ale warto, mysz sunie jak po szkle, nio i co kolwiek z napisem wacom cytujac poprzednikow :d

A ze sie spytam, czemu nie takie cos jak Pentagram O`pen XXL USB, czy Titan i czym sie rozni bamboo one (190) od tego drożzszego (290), po za kolorem.
          Ostatnio edytowany przez bercow; 13867. Powód: Automerged Doublepost
          Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSM
          dzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
          nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D

Komentarz

• blum
            Uzależniony
            • 2006
            • 509

Zamieszczone przez bercow
            A ze sie spytam, czemu nie takie cos jak "Pentagram O`pen XXL USB" i czym sie rozni bamboo one (190) od tego drożzszego (290), po za kolorem.
            Moze zacznijmy od tego, ze Wacom wymyslil i opatentowal tablety. Wszystkie inne firmy produkuja jakas namiastke tego co Wacom. Dostajemy tanszy ale sporo gorszy produkt z bateriami w rysiku

Komentarz

• mini21
              Bywalec
              • 2007
              • 125

2 tygodnie temu miałem podobny problem co do myszy.
              Potrzebowałem mysz do gier i do PS'a.

Oczywiście, wszyscy zachwalali MX Rev.
              Myszka fajna, wygodna-ale za to wielka.
              Mimo, iż mam dużą rękę i mysz mi pasowała (nie licząc drugiej rolki pod kciukiem, która mnie denerwowała) myszka bardzo fajna.
              Ale niestety-za droga.

Mam już tablet, więc postanowiłem kupić coś tańszego.

Myślałem o Logitech'u MX 518, G5 i innych.
              Ale przeczytałem, że do gierek myszki bezprzewodowe są kiepskie, a MX 518 jest trochę za droga.

Wybrałem więc mysz A4tech'a XL-750BF.
              Myszka wygodna, dobrze leży mi w dłoni (a dłonie mam naprawdę duże) i bardzo fajnie wygląda.

Z "-" to na pewno kabel, ale to nie do końca "-".
              Druga rzecz, to fakt, iż czułość myszy można zmieniać tylko w 1 stronę, tzn. do góry, czyli nie da się przeskoczyć z 1200 dpi na 800 dpi.
              Trzeba prze klikać cały zakres, żeby wrócić do wybranej czułości.

Poza tym, mysz sprawuje się wyśmienicie.
              Nie zacina się podczas grania w FPS'y.
              Do grafiki też jest bardzo dobrze, gdyż jest dokładna i wygodna.

Komentarz

• Vitez
                zło konieczne
                • 2004
                • 19804

Zamieszczone przez mini21
                a MX 518 jest trochę za droga.
                Patrząc na zawartość podpisu - dziwny argument...
                ~140zł to nie majątek = jeden porządny filtr.

Komentarz

• bercow
                  Bywalec
                  • 2007
                  • 226

hmm, co do DeathAdder ktorego ja posiadam to kabel jest plusem, nie ograniczona och ruchow, a przyspiesza transmisje (1ms), normalnie jak juz w razerze pozlacana koncowka, 1800dpi regulacja gora dol, dodatkowo czulosc pion i poziom, dosyc dobre sterowniki, upgrade firmware, wszystkie przyciki programowalne, a wiec boczny moze robic za [shift]+[ctrl]=[s], czy kto co tam chce, nio i teflonowe slizgacze

Ja mam osobiscie nie mam duzej lapy, a mysz sie w niej bez problemu miesci, jest duza, ale wygodna, nie swieci po oczach, a swiato i tak mozna wylaczyc.

Jak Log to seria G (podobno, nie macalem), do razera mialem 3, teraz zbieram na Copperhead (2000dpi), ale jak ktos chce jeszcze wiecej, jest takie cudo jak LACHESIS (4000dpi), tylko ze moje 1800 to 1,5cm myszka i caly ekran, mimo to nie ma problemow z strzelowaniem w CS, oczywiscie CS 1.6 :P

Koszt juz od 130zl
                  Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSM
                  dzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
                  nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D

Komentarz

• mini21
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 125

Zamieszczone przez Vitez
                    Patrząc na zawartość podpisu - dziwny argument...
                    ~140zł to nie majątek = jeden porządny filtr.
                    Ale po co płacić 150 zł za mysz na kablu, skoro można mieć podobną za 70 zł?
                    I powiem szczerze, nie sądzę, żeby mysz A4tech'a zbytnio ustępowała G5, mimo iż jest o połowę tańsza.

Ja przesiadłem się z laserowo-optycznego Logitecha na tą z kablem, bo bezprzewodówki nie nadają się do grania.

A co do mojego podpisu, to nie przesadzasz?
                    U ciebie to może i tak, ale ja jeszcze spłacam raty za swoją D70s, która ledwo zipie i niedługa całkiem padnie.

Komentarz

• werek
                      Początki nałogu
                      • 2007
                      • 404

mam drugiego kompa w ktorym jest akurat podrobka Logitecha VX Revolution od A4tech'a i prznam ze w zaden sposob nie odpowiada oryginalowi. jest za ciezka, przy dluzszej pracy material z ktorego jest zrobiona daje o sobie znac i ogolnie wrazenie niezbyt pozytywne (czulosc w miare ok ale zmiana czulosci jest tylko za pomoca softu - pomimo tego ze przyciski sa na myszy - gdzie logitech ma sprzetowa i nie potrzebuje zadnego softu do zmiany czulosci w locie)

jak wzialem w reke mysz logitech'a to od razu widac w co poszla ta cala kasa, ja za myszke zaplacilem jeszcze za czasow cen powyzej 200pln (dla dokladnosci - MX518) a teraz jest wrecz tania jak barszcz.

w swojej historii z komputerami przerobilem mnostwo gryzoni i dopiero MX518 wytrzymal dluzej niz rok i nie zapowiada sie zeby sie szybko poddala.

mini21 - pomysl kiedy ci ta myszka padnie i bedziesz musial kupic nowa, moze wtedy bedzie warto zainwestowac w bardziej solidny sprzet.
                      Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L

Komentarz

• mini21
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 125

Nie twierdzę, że nie.
                        Teraz, gdy w gierki praktycznie już nie gram, a do PS'uja używam tabletu, kupowanie myszy za 300 zł jest dla mnie bez sensu.

5 lat miałem (a raczej mam) Logitech'a Cordless Optical, gdy go kupowałem zapłaciłem ponad 300 zł, ale działa do tej pory, tylko do gierek trochę kiepski.

A4tech polepszył się, kiedyś robił straszne g..... teraz, moim zdaniem jest już dużo lepiej.

I nie mam zamiaru bronić A4tech'a bo nie mam powodu, tylko, że za cenę Logitecha G5 będę miał 2 czy 3 A4tech'y i to jest dla mnie atut.
                        Teraz wolę zbierać kasę na nowe body, niż wydawać na myszkę.

Komentarz

• Kolaj
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 3293

Zamieszczone przez mini21
                          [...]Teraz wolę zbierać kasę na nowe body[...]
                          Zmieniasz system?

Komentarz

• mini21
                            Bywalec
                            • 2007
                            • 125

Zamieszczone przez Kolaj
                            Zmieniasz system?
                            Tak, z Nikona na Nikusia
                            Nie, systemu nie zmieniam.
                            Za dużo by mnie to kosztowało (obiektywy, lampa itp.), ale w D70s padła mi już lampa wbudowana i wejście od wężyka spustowego (miałem tam podłączony kabel łączący body z gripem).

We wrześniu moje body kończy 2 latka i czas je chyba wysłać na emeryturkę.

Komentarz

• mrek
                              Początki nałogu
                              • 2004
                              • 331

Zamieszczone przez kjoanna
                              Niestety mysz applowska szybko sie psuje. Mam na mysli kuleczke.
                              W ciagu dwoch lat juz druga przestala dzialac, dlatego-pomimo kosmicznego wygladu-zamawiam MX Revolution.
                              Ja sie wtrace w tamacie trwalosci.
                              Uzwam codziennie od 7-8 lat modelu MX500. Dopiero od niedawna przycisk pod kolkiem reaguje z opoznieniem. Mam pod nim zaprogramowane CTRL+C i uzywam intensywnie. Wygrzebie f-re za te mysz i sprawdze 10 letnia gwarancje jaka dal wtedy Logitech.
                              Mam nadzieje, ze ich nowe MX'y sa tak samo wytrzymale.
                              Pozdrawiam
                              Marek
                              -----------
                              canon user

Komentarz

• ewa_olsztyn
                                Początki nałogu
                                • 2008
                                • 311

A ja mam myszkę z czerwonym światełkiem pod spodem, jakiejś nieznanej firmy - kupiłam za 4 dychy w supermarkecie. Działa świetnie już 2 lata, mimo wielokrotnego występowania w roli ofiary kocich wojen domowych i pogryzionego przez koty ogona

Komentarz

Pracuję...