Jaka mysz do PSa?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piast9
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3267

A używałeś myszek bezprzewodowych?
    Ja akurat jestem zdania, że myszka im lżejsza tym lepsza. Używam przewodowych, usuwam z nich takie ciężarki, które producent po coś tam daje. Bezprzewodowe dyskwalifikuje w moich oczach ich masa.

Co do tego, że myszka działa na wszystkich powierzchniach. Co z tego, skoro i tak najwygodniej myszkę się używa na podkładce. Znów metalowe, twarde wynalazki mi akurat nie pasują. Mam szmaciano-gumową jakąś podkładkę pod optyczne myszki fellowesa chyba i stara MX-500 działa wyśmienicie.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• Hiv
      Początki nałogu
      • 2005
      • 321

Mój obecny Microsoft jest bezprzewodowy, chyba radiowy ale widocznie nie działa na 2,4GHz bo nie mam żadnych problemów z nim... Sama myszka po prostu wysiada już ze starości :/

Komentarz

• blum
        Uzależniony
        • 2006
        • 509

Sa jeszcze myszki na bluetooth. Zdaje sie, ze maja wprowadzony jakis kod dostepu (nadajnik - odbiornik).
        Wydaje mi sie, ze w takich myszkach problem nie powinien wystepowac.

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zamieszczone przez Hiv
          Byłem wręcz zdecydowany na MX Revolution pytając w tym wątku o mysz albo też MX1000 ze względu na ich "laserową" dogładność i wygodę. Ale to co napisał Kuubman mnie zastanowiło...
          Tylko uważaj bo ta "laserowa dokładność" okazuje się 'chłytem małketingowym' .
          Też się z tego powodu przesiadłem kiedyś z MX518 na G5 by niby mieć większą dokładność laserowego czujnika... coś ponad pół roku męczyłem tą G5 ale ciągle coś mi nie grało, ciągle jakoś nie ta celność.
          Potem trafiłem na ten test: http://www.esreality.com/?a=post&id=1265679 i... wróciłem do MX518 :grin: .

Komentarz

• Arjast
            Bywalec
            • 2006
            • 121

MX 510 http://pclab.pl/art9898.html jestem z niej bardzo zadowolony.
            Bezprzewodowych nie lubię zawsze jakieś problemy z nimi miałem.
            Czytając ten wątek zacząłem się zastanawiać dodatkowo nad tabletem.
            Tak zachwalacie, że chyba się skuszę

Komentarz

• tom170
              Początki nałogu
              • 2007
              • 252

Myślę, że lepiej skupic sie na myszach przewodowych laserowych... takich jak logitech g5 ktorego uzywam g7 lub nowszych modeli a co do podkladek to jestem a raczej bylem do niedawna zapalonym graczem (gram od wiekow w fpsy i mialem juz troche myszek) sugeruje albo QCK albo DKT Everglide XXL ktorego używam obecnie z G5 ;] wczesniej mialem microsoft intellimouse 3.0 rowniez bardzo dobra myszka

Ale wiadomo to nie aparat robi zdjęcia tylko czlowiek.... i nie mysz gra w gry tylko czlowiek... i nie mysz pracuje w photoshopie tylko Ty ;] więc nie spodziewaj sie lepszych efektów co najwyżej większej wygody zwróć uwage na to czy korzystasz z myszki kładąc cała dłoń na niej czy wolisz opuszkami palców... dopasuj mysz do wielkosci dloni G5 jest dobra na spore dlonie mozna wrzucic wiecej odwaznikow jest ciezka na poczatku az mnie nadgarstek bolal od wymachiwania w grach po kilka godz ale juz sie przyzwyczailem ...
              Ostatnio edytowany przez tom170; 13364.
              EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta

Komentarz

• Vitez
                zło konieczne
                • 2004
                • 19804

Zamieszczone przez tom170
                Myślę, że lepiej skupic sie na myszach przewodowych laserowych... takich jak logitech g5 ktorego uzywam g7 lub nowszych modeli
                Tylko piszesz czy też czasem czytasz?
                Przeczytaj mój post dlaczego odradzam skupianie się na myszach laserowych...

Komentarz

• Kane66
                  • 2005
                  • 9

logitech mx-518 jest najlepszym myszolem jakiego w zyciu mialem - polecam wszystkim Doskonala argonomia, niezawodnosc, cena nie z kosmosu, kabel. Są powody do mruczenia.

Komentarz

• czeczot
                    Początki nałogu
                    • 2004
                    • 325

Zamieszczone przez Kubaman
                    ja mam następującą konfigurację
                    - router wifi
                    - dwie karty wifi na usb do komputerów stacjonarnych
                    - wbudowana karta wifi laptopa FS
                    - klawiaturę bezprzewodową
                    - myszkę Logitech Revolution VX
                    - na dachu budynku dwa piętra nade mną antenę radiowego łącza internetowego
                    - dwie inne zewnętrzne sieci radiowe w zasięgu moich komputerów
                    ja mam router wifi + drugi router który działa jako bridge żeby amp miał net i mógł odtwarzać pliki z PC
                    Laptop i konsole po wifi, 7 innych sieci w okolicy, włączony airport w imacu i myszka Logitech Revolution VX działa bez najmniejszych problemów
                    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                    Zamieszczone przez Vitez
                    Tylko piszesz czy też czasem czytasz?
                    Przeczytaj mój post dlaczego odradzam skupianie się na myszach laserowych...
                    A ty jakimś guru zostałeś że ktoś inny nie może mieć swojego zdania na temat dokładności działania myszek laserowych. Może od dzisiaj każdy swoje zdanie będzie konsultował w wIELKIM vitezem? Ja też uważam że myszki laserowe są precyzyjne ... i co z tym fantem zrobisz?
                    Ostatnio edytowany przez czeczot; 653. Powód: Automerged Doublepost

iMAC
                    www.czeczot.pl

Komentarz

• Vitez
                      zło konieczne
                      • 2004
                      • 19804

Zamieszczone przez czeczot
                      A ty jakimś guru zostałeś że ktoś inny nie może mieć swojego zdania na temat dokładności działania myszek laserowych. Może od dzisiaj każdy swoje zdanie będzie konsultował w wIELKIM vitezem? Ja też uważam że myszki laserowe są precyzyjne ... i co z tym fantem zrobisz?
                      Co innego testy a co innego "jakieś tam czyjeś zdanie" .

Jak masz zły dzień to idź na piwo a nie próbujesz trollować przywalając sie do mnie. EOT.

Komentarz

• illy
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 146

Mam Logitech Revolution, ale z jedna rolka (bo po co komu druga) i uznaje to za wypas, szczegolnie microgear. Wczesniej mialem microsoft laser mouse chya 5000 albo 6000, ta jest duzo wygodniejsza. Co do precyzji, nie narzekam. DO tego jest w myszce schowek na nadajnkik usb, wiec mozna tez przy laptopie uzywac.

Komentarz

• Paenka
                          Uzależniony
                          • 2008
                          • 727

Zamieszczone przez Kubaman
                          ja mam następującą konfigurację
                          - router wifi
                          - dwie karty wifi na usb do komputerów stacjonarnych
                          - wbudowana karta wifi laptopa FS
                          - klawiaturę bezprzewodową
                          - myszkę Logitech Revolution VX
                          - na dachu budynku dwa piętra nade mną antenę radiowego łącza internetowego
                          - dwie inne zewnętrzne sieci radiowe w zasięgu moich komputerów

myszka ma problemy z prawym klikiem, często nie reaguje na przesuwanie, przeskakuje i zachowuje się jakby była uszkodzona. Na przykład aby odblokować klikanie muszę ją podnieść i przenieść w powietrzu kilka cm bez kontaktu z podłożem.

oo taką mam, taką
                          http://www.allegro.pl/item343739165_...blue_wawa.html
                          Konsultant Logitecha radził mi resetować częstotliwość połączenia, ale nie pomogło. Powiedział, że to nie wina myszki tylko pozostałego sprzętu - no dobra, tylko że to sprzęt markowy i działa OK, dopóki nie podłączę myszki. Kiedy biorę mysz z laptopem to w łóżku mogę pracować, a przy biurku już się kaszani. Podobnie warunki się zmieniają w zależności od tego ile kompów działa.

Być może to specyfika układu mojego domu, ale problem mam i klnę codziennie na myszkę kupioną za 250 PLN.

P.S> BTW, zapomniałbym o ważnej sprawie. Po 4 miesiącach używania myszki owe magiczne pancerne kółko od Revolution się popsuło..
                          Mam podobnie:/ Dużo komputerów w domu, łącze radiowe kilka routerow bo jeszcze mam kablowe, brat w pokoju obok ma myszke tracera na radio (działa bez zarzutu), matka dwa pokoje dalej rowniez na blutetooth logitecha ( nie ma aż takich problemów jak ja, być może dlatego, że ma xp) ale tylko moja myszka logitecha wariuje:/ Nie jestem pewna co to za model, zgubiłam opakowanie kosztowała coś ok 170 zł
                          o to ta myszka http://www.allegro.pl/item343739165_...blue_wawa.html
                          i stwierdzam ze jest g**** :/ gubi połączenie, czasem prawy przycisk nie działa. Opracowałam już chyba ze 4 sposoby przywracania połączenia tej myszce. Czasem rownież nie działa wymiana kodu szyfrujacego (tak sie to jakos nazywa?). Moj ojciec stwierdził, że to najprawdopodbniej wina sterowników (mam Viste) ehh.....dlatego też myślę nad zakupem tabletu tylko jakie parametry powinny przykuć moją uwagę?
                          Ostatnio edytowany przez Paenka; 15691.
                          Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Komentarz

• Kolaj
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 3293

Zamieszczone przez Paenka
                            dlatego też myślę nad zakupem tabletu tylko jakie parametry powinny przykuć moją uwagę?
                            Żadne Kup Wacom Bamboo A6 (ten czarny)
                            Chyba, że wolisz wydać więcej, wtedy Intuos.

Komentarz

• czornyj
                              Zasłużeni
                              • 2006
                              • 2626

Podstawowym parametrem tabletu musi być napis "WACOM", świadczący o fakcie, że tablet jest tabletem a nie nędzną makietą i popierdółką tabletopodobną. Każdy tablet Wacom będzie dobry, natomiast nadtabletem i tablecim absolutem jest Intuos (niestety, przyjemność jego użytkowania jest kosztowna).

Z wielkością nie należy natomiast przesadzać, szczególnie że początkowa faza konwersji na jedynie słuszny Tabletyzm jest dość trudna i wiele osób ulega zniechęceniu, skazując się na straszliwy los - dlasze posługiwanie się myszą. Do fotoedycji A6 starcza w zupełności.
                              Marcin Kałuża | foty

Komentarz

• Kolaj
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 3293

Zamieszczone przez czornyj
                                nadtabletem i tablecim absolutem jest Intuos
                                Tablecim absolutem jest Cintiq 21UX. Ta przyjemność to dopiero kosztuje! A wracając na ziemię to A6 do fotoedycji nie tylko wystarcza ale jest wręcz najlepszy. Większy tablet jest do tego celu niewygodny i tylko niepotrzebnie zajmuje cenne miejsce na biurku.

Komentarz

Pracuję...