Jaka mysz do PSa?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Hiv
    Początki nałogu
    • 2005
    • 321

Jaka mysz do PSa?

Zastanawiam sie nad zmianą myszki na coś dokładnego, poręcznego co sprawdzi się przy obróbce fotografii w Photoshopie.

Może używacie czegoś ciekawego co możecie polecić?
  • blum
    Uzależniony
    • 2006
    • 509

moze tablet? a jesli tablet to tylko wacoma
    bardzo fajna sprawa. mam od niedawna i robie wszystko duzo szybciej niz myszka nie wspominajac o precyzji i reakcji na sile nacisku.
    niestety tablety sa drozsze od myszek

Komentarz

• Malin
      Początki nałogu
      • 2007
      • 276

Może zamiast inwestować jakąś specjalistyczną myszkę do PS'a, jeśli taka istnieje, to lepiej byłoby kupić tablet. Tablety Wacom size: A6 powinno na dobry początek wystarczyć...
      Regulamin pkt 8

Komentarz

• Soundman
        Początki nałogu
        • 2008
        • 371

Mam i tablet i myszke i koledzy mają racje ze do obrobki lepiej nadaje sie tablet kwestia tego ze do długopisu sie przyzwyczajasz całe zycie i masz z nim więksż wprawe tak jak to jest z rysikiem w tablecie natomiast co do myszki ktorej wole jednak urzywac przy jakichs mniejszych robotkach to przekonałem sie ze chyba lepsze i precyzyjniejsze są przewodowe ja osobiście urzywam Microsoft IntelliMouse Explorer 4 i jak narazie na nic bym jej innego nie zamienił

Komentarz

• korona-pl
          Początki nałogu
          • 2007
          • 277

Zamieszczone przez Soundman
          Microsoft IntelliMouse Explorer 4 i jak narazie na nic bym jej innego nie zamienił
          Ja mam MS Laser Mouse 6000 i jak narazie na nic bym jej innego nie zamienił
          Zaproponuję jeszcze zakup za kilka zł na allegro czegoś co nazywają "ślizgacze teflonowe", oraz zakup lub zrobienie sobie podkładki metalowej. Szczurek będzie działał b. płynnie i precyzyjnie
          pozdrawiam
          Jacek

nie karmię troli...

Komentarz

• VanMurder
            Uzależniony
            • 2007
            • 600

Wacom tablet + MightyMouse i gwarantuje że nic do szczecia wicej nie potrzeba, no może trochę wprawy z tabletem...
            pozdrawiam
            mirskiphotography.com adammirski.com twitter facebook

Komentarz

• werek
              Początki nałogu
              • 2007
              • 404

logitech mx518 - teoretycznie mysz dla graczy ale... - ma regulacje czulosci w przyciskach na myszy, pomaga kiedy nie chcesz malym ruchem maznac polekranu a tylko kilka pikseli (ale wtedy jedziesz mycha po calym blacie)

naturalnie tez tablet (mialem pentagrama quadpen ale zainstalowalem viste i juz nie dziala), szykuje sie na zakup wacom bamboo (do podstawowej obrobki styknie)
              Ostatnio edytowany przez werek; 11140. Powód: wstawienie linku
              Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L

Komentarz

• VanMurder
                Uzależniony
                • 2007
                • 600

Zamieszczone przez werek
                szykuje sie na zakup wacom bamboo (do podstawowej obrobki styknie)
                popieram! tablet nawet najtańszy jest niezastąpiony, ja mam dwuletniego graphire 4x6 i jest super! różnica między droższymi modelami jest tak subtelna źe nie warto przepłacać
                mirskiphotography.com adammirski.com twitter facebook

Komentarz

• Nemeo
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1757

Ja polecam Logitech MX 1000 Laser, bezprzewodowa, stacja dokująca z ładowarką akumulatorów w jednym, dopracowana do perfekcji pod każdym względęm.

Komentarz

• Soundman
                    Początki nałogu
                    • 2008
                    • 371

Zamieszczone przez korona-pl
                    Ja mam MS Laser Mouse 6000 i jak narazie na nic bym jej innego nie zamienił
                    Zaproponuję jeszcze zakup za kilka zł na allegro czegoś co nazywają "ślizgacze teflonowe", oraz zakup lub zrobienie sobie podkładki metalowej. Szczurek będzie działał b. płynnie i precyzyjnie
                    Nawiązując do podkładki to osobiście urzywam steel pada podkładka dla graczy ale różnice odczułem odrazu po położeniu na niej po raz pierwszy mychy naprawde warto było dać te 50 zł no i duża jest idealna do grafiki

Komentarz

• A-la-N
                      Coś już napisał
                      • 2005
                      • 96

Zwykła myszka też daje radę.
                      Ale ważne aby była dobrze wyprofilowana
                      co mam to mam.
                      www.aleksanderprugar.com
                      http://aleksanderprugar.blogspot.com/

Komentarz

• kucza21
                        Uzależniony
                        • 2007
                        • 518

Tez tak sądzę mam już około 5 ciu lat jakiegąś optyczną zero problemów. I nie mam zamiaru specjalnie zamieniać do PSa, bo daje rady. Chociaż tablet to już coś innego i możliwe, że się skuszę wkrótce.

Komentarz

• popmart
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 1721

ja polecam Logitech MX620 znacznie tańsza nieco mniej klawiszy ale za swoją cenę ok 140-150 pln b.dobra

Komentarz

• slouON
                            Bywalec
                            • 2007
                            • 193

http://www.allegro.pl/item304133078_...wosc_w_wa.html

tu z PSem Elements
                            5d grippen
                            17-40L 24-70L 70-200L 35L 85L 135L 580exII+danonek ...

Komentarz

• werek
                              Początki nałogu
                              • 2007
                              • 404

taki tablet to akurat ma bateryjne zasilanie piorka i slabo z nim
                              Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L

Komentarz

Pracuję...