Sprzęt do ślubów cz. IV
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
Odp: Sprzęt do ślubów cz. IV
Moje gumy kleju nie maja tylko tasme dwustronna. Koszt tez nie byl maly (przy wymianie). Jak pomysle o odsylaniu aparatu to... hmm bedzie ciezko ale moze jakies akcje serwisowe zrobie. W sumie raz polecial na glebe, az trigger sie "otworzyl".Komentarz
-
Czy ktoś z forumowiczów jest wstanie udostępnić mi rawy z 5D3 z reportażu ślubnego, chciałbym testowac w camera raw, najlepiej kilka z kościoła , zabawy weselnej w nocy i pleneru, oczywiście pliki nigdzie nie będę publikować?Komentarz
-
A porównałeś sobie jakie faktycznie ISO ma to Fuji ??
Tzn. zrób zdjęcie z identycznymi parametrami Canonem i Fuji.
Jak miałem Fuji to 3200ASA dawało taką samą jasność jak 1600ASA z Nikona lub Canona.
Fuji oszukuje na ISO. Plus daje dość mocne odszumianie. Przez to wydaje się porównywalne z FF.
56mm 1.2 jest super swoja drogą. Miałem kiedyś.
Jedyne na co narzekałem to AF działał wyraźnie wolniej w ciemnych miejscach jak lustrzanki.
Nie wiem czy w nowych modelach sie to zmieniło bo nie wyobrażałem sobie np. zdjęć z tańca na weselu robionych Fuji.Komentarz
-
Odpowiem, z ciekawosci porownalem swoje nowo kupione x-pro2 z canonem 5d3 i iso wypada tak samo jesli chodzi o czulosc, szumy sa na podobnym poziomie moze z lekka przewaga 5d
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu TapatalkaKomentarz
-
Witam,
Potrzebuje rady.
Chciałbym kupić bezlusterkowca jako aparat "wakacyjny" ale chciałbym też żeby był dopełnieniem do stajni canona z której korzystam.
Stoję przed wyborem SONY a7mark2 oraz fuji xt1. Co byście wybrali? Podpięty będzie obiektyw 50mm lub do fuji ekwiwalent czyli jakaś jasna 35mm.Komentarz
-
Fuji X-Pro 2 vs. Sony A7 II: Noise Comparison - Admiring Light
Oceń sam
x pro2/ 23/ 56/10-24/Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)Komentarz
-
Człowieku o co Ci chodzi?????
Wątek jest na temat sprzętu do ślubów! Jako że jestem fotografem ślubnym to szukam pomocy w odpowiednim wątku! Jeśli będę potrzebował TV czy auta, które pomoże mi w robieniu reportażu ślubnego to tak - również tu zapytam!! Nie umiesz pomóc to przynajmniej nie przeszkadzaj.Komentarz
-
No ale co się rzucasz tombas akurat ma rację. Są do tego inne wątkiKliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)Komentarz
-
To może towarzystwo wzajemnej adoracji oświeci mnie do czego służy wątek "SPRZĘT DO ŚLUBÓW" ? Pytam się o bezlusterkowca do ślubów i waham się między xt1 a alfą 7mk2. Gdzie mój wpis jest niezwiązany z wątkiem?Komentarz
-
Komentarz
-
W skrócie:
Wątek ten służy do tego aby od "pierdyliondziesięcioleci" pisać w te i nazad jak mantrę, że do ślubu potrzebne są dwa body FF z jasnymi szkłami 35mm i 85mm (czasem 135mm).
Wyjątek stanowią "ślubniacy" którzy korzystają z innych ogniskowych.
Nie bez znaczenia jest fakt, że jak jakieś pytanie zostanie przykryte jedną stroną przeglądarki, pojawi się ponownie, bo kto by tam miał zamiar cokolwiek szukać. Taka ot, "kultura" teraz panuje w internecie.
Jak chcesz kupić bezlustro sony czy inne ("na wakacje bo jestes ślubniakiem"), znajdziesz odpowiednią ilość materiałów na YT lub forach skorelowanych z odpowiednią marką. Tutaj też, tylko trzeba ruszyć 4 litery i poszukać. Tylko po co to robić.
--- Kolejny post ---
A czytający ten wpis telepatycznie czytają w myślach i wiedzą, że chodzi o sprzęt do ślubu, bo to jest wątek od ślubu.Witam,
Potrzebuje rady.
Chciałbym kupić bezlusterkowca jako aparat "wakacyjny" ale chciałbym też żeby był dopełnieniem do stajni canona z której korzystam.
Stoję przed wyborem SONY a7mark2 oraz fuji xt1. Co byście wybrali? Podpięty będzie obiektyw 50mm lub do fuji ekwiwalent czyli jakaś jasna 35mm.Ostatnio edytowany przez 7four; 27597.Komentarz

Komentarz