W zeszłym roku kiedy byłem na kursie organizowanym przez Archidiecezję Katowicką jako cel charytatywny wskazany był dom samotnej matki i dziecka. Zapewne w tym roku będzie podobnie, tak więc jak masz wypisywać takie bzdury to lepiej zamilcz. Druga sprawa - nie podoba się to nie płać i nie idź na kurs, nikt Cię do tego nie zmusza.
Kursy liturgiczne
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
Diecezja sosnowiecka organizuje kurs 25 kwietnia. wiecej info ponizej:
"Palacze, którzy zdadzą sobie sprawę ze swoich nawyków, mogą je zmienić lub zastępować palenie inną aktywnością oralną."- The Merck Manual- podrecznik diagnostyki i terapii.
0D, 10-400 f0.0 StereoIS TurboUSM i inne takie...Komentarz
-
Witam
A czy ktoś wie jak wygląda sprawa kursów we Wrocławiu?
pozdrawiamOddychaj, reszta się jakoś ułoży....Komentarz
-
Zapytaj w Kurii:
50-328 Wrocław, ul. Katedralna 13/15
tel. (071)322-50-81, 327-11-11; fax (071)322-82-69
e-mail: [email protected]
pn-pt: 800 - 1500
so: 800 - 1300
Wracając jeszcze do warunków uczestnictwa w kursach zastanawia mnie skąd takie zróżnicowanie (ceny, konieczność dostarczenia zdjęcia), niezależnie od wszystkiego trzeba na to spojrzeć z tej strony, że cena 50-100 a nawet 250 zł zwraca się po pierwszym zleceniu, więc nie ma co narzekać :-)Komentarz
-
Jest na co narzekac, bo nie znam innego kraju, gdzie takie cos jest wymagane, jak jakies zaswiadczenie, a wspominalem w innym temacie o Sycylii, gdzie nikt nie robil zadnego problemu dla fotografa, ktory mial 2 asystentow z oswietleniem, plus ja na doczepke focacy dla rodziny z Polski.
Juz tu nie wspomne ile ichni fotograf bierze kasy, ale ta asysta juz cos mowi
Wracajac do tematu, jesli chodzi o Warszawe, to nie ma tu nic o datku na cel charytatywny, a jeszcze cos takiego przyszlo....
"W związku z opłatą za kurs 100 PLN pragniemy poinformować, że zamówiliśmy dla każdego z Państwa książkę pt. „Fotograf i kamerzysta w czasie sprawowania liturgii”, gdzie znajdziecie przydatne pomoce w analizowaniu tego co usłyszycie na Kursie. Koszt książki wynosi 10 PLN. Dlatego pełna opłata Kursu wynosi 110PLN. Dla sprawności w organizacji proszę o przygotowanie gotowej kwoty."Komentarz
-
no właśnie czekam co ta książka w moje życie wniesie i obstawiam,że autor przed nazwiskiem ma ks. albo komuś książka nie schodziła to się z kurią dogadał. Jak to będzie tylko na rok to niech sobie tą książkę w...., jutro zobaczymy (się)Komentarz
-
Komentarz
-
W zeszłym roku kiedy byłem na kursie organizowanym przez Archidiecezję Katowicką jako cel charytatywny wskazany był dom samotnej matki i dziecka. Zapewne w tym roku będzie podobnie, tak więc jak masz wypisywać takie bzdury to lepiej zamilcz. Druga sprawa - nie podoba się to nie płać i nie idź na kurs, nikt Cię do tego nie zmusza.
szkoda tylko, że nie doczytałeś drogi kolego do końca mojego postu...
wyraźnie napisałem, że jeśli jest to cel podany: dom dziecka, chore dzieci etc. to jak najbardziej dam, aczkolwiek, gdy nie wiadomo na co dajesz to można się domyślić...
poczytaj, przemyśl- pozdrawiam.
Komentarz
-
Oczywiście że doczytałem do końca. Skoro nie byłeś pewien na jaki cel będą zbierane datki to po co wypisywałeś bzdury w stylu "nowa bryka dla księdza"?
Ta uwaga tyczy się Twojej osoby. Prosta zasada : nie jesteś czegoś pewien - nie pisz.EOS + SpeedliteKomentarz
-
Jest podane konto- na które wpłacasz datek czy faktycznie ksiądz zbiera jak to ktoś wcześniej napisał "z tacką"?
Jeżeli jest to konto z nazwą instytucji itd. to zwracam honor, w co wątpię...
Pozdrawiam.Komentarz
-
Widzę, że wrze! O co wrze? O "czarne" wrze.
A czy ktoś wie dlaczego świstek obowiązuje na terenie jednej diecezji?
Czy jest na to jakiś paragraf ?Komentarz
-
Właśnie brak odgórnych regulacji, odnośnie "zasięgu" obowiązywania oraz czasu ważności uprawnień, jest w tych kursach najdziwniejszy. Skoro funkcjonuje "to" w takiej a nie innej formie znaczy się iż tak ma być. Tak na marginesie to pozwolenie wydawane przez Archidiecezję Katowicką obowiązują na terenie całego kraju - przynajmniej w teorii.Ostatnio edytowany przez axk; 16601.EOS + SpeedliteKomentarz
-
Więc w każdej diecezji musiałbym wyrabiać legitke na nowo? Wyrobiłem w krk, więc jak będę chciał robić ślub we wrocku ksiądz może mi jej nie uwzględnić...? Panowie... albo ja tu czegoś nie rozumiem, albo ktoś tu herezje szerzy
[QUOTE]"...baba ma ciało, baba ma duszę, baba emituje ciepło, bytowanie bez baby, to po prostu bywa piekło..."Komentarz
-
Komentarz
-
A tak z ciekawosci, to zdarzylo sie komus, ze mu nie pozwolono focic z powodu braku tego papierka?Komentarz
Komentarz