Kursy liturgiczne

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • axk
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2027

Zamieszczone przez budzikk
    daj spokój... cel charytatywny- nowa bryka dla księdza...
    W zeszłym roku kiedy byłem na kursie organizowanym przez Archidiecezję Katowicką jako cel charytatywny wskazany był dom samotnej matki i dziecka. Zapewne w tym roku będzie podobnie, tak więc jak masz wypisywać takie bzdury to lepiej zamilcz. Druga sprawa - nie podoba się to nie płać i nie idź na kurs, nikt Cię do tego nie zmusza.
    EOS + Speedlite

Komentarz

• Modzel
      Początki nałogu
      • 2007
      • 364

Diecezja sosnowiecka organizuje kurs 25 kwietnia. wiecej info ponizej:
      "Palacze, którzy zdadzą sobie sprawę ze swoich nawyków, mogą je zmienić lub zastępować palenie inną aktywnością oralną."- The Merck Manual- podrecznik diagnostyki i terapii.
      0D, 10-400 f0.0 StereoIS TurboUSM i inne takie...

Komentarz

• pjotrekm
        Dopiero zaczyna
        • 2009
        • 19

Witam

A czy ktoś wie jak wygląda sprawa kursów we Wrocławiu?

pozdrawiam
        Oddychaj, reszta się jakoś ułoży....

Komentarz

• Bobb
          Dopiero zaczyna
          • 2009
          • 25

Zamieszczone przez pjotrekm
          Witam

A czy ktoś wie jak wygląda sprawa kursów we Wrocławiu?

pozdrawiam
          Zapytaj w Kurii:
          50-328 Wrocław, ul. Katedralna 13/15
          tel. (071)322-50-81, 327-11-11; fax (071)322-82-69
          e-mail: [email protected]
          pn-pt: 800 - 1500
          so: 800 - 1300

Wracając jeszcze do warunków uczestnictwa w kursach zastanawia mnie skąd takie zróżnicowanie (ceny, konieczność dostarczenia zdjęcia), niezależnie od wszystkiego trzeba na to spojrzeć z tej strony, że cena 50-100 a nawet 250 zł zwraca się po pierwszym zleceniu, więc nie ma co narzekać :-)

Komentarz

• BelYaal
            Początki nałogu
            • 2007
            • 387

Zamieszczone przez Bobb
            niezależnie od wszystkiego trzeba na to spojrzeć z tej strony, że cena 50-100 a nawet 250 zł zwraca się po pierwszym zleceniu, więc nie ma co narzekać :-)
            Jest na co narzekac, bo nie znam innego kraju, gdzie takie cos jest wymagane, jak jakies zaswiadczenie, a wspominalem w innym temacie o Sycylii, gdzie nikt nie robil zadnego problemu dla fotografa, ktory mial 2 asystentow z oswietleniem, plus ja na doczepke focacy dla rodziny z Polski.
            Juz tu nie wspomne ile ichni fotograf bierze kasy, ale ta asysta juz cos mowi
            Wracajac do tematu, jesli chodzi o Warszawe, to nie ma tu nic o datku na cel charytatywny, a jeszcze cos takiego przyszlo....

"W związku z opłatą za kurs 100 PLN pragniemy poinformować, że zamówiliśmy dla każdego z Państwa książkę pt. „Fotograf i kamerzysta w czasie sprawowania liturgii”, gdzie znajdziecie przydatne pomoce w analizowaniu tego co usłyszycie na Kursie. Koszt książki wynosi 10 PLN. Dlatego pełna opłata Kursu wynosi 110PLN. Dla sprawności w organizacji proszę o przygotowanie gotowej kwoty."

Komentarz

• fahrenheit
              Początki nałogu
              • 2008
              • 360

no właśnie czekam co ta książka w moje życie wniesie i obstawiam,że autor przed nazwiskiem ma ks. albo komuś książka nie schodziła to się z kurią dogadał. Jak to będzie tylko na rok to niech sobie tą książkę w...., jutro zobaczymy (się)

Komentarz

• Vitez
                zło konieczne
                • 2004
                • 19804

Zamieszczone przez fahrenheit
                obstawiam,że autor przed nazwiskiem ma ks. albo komuś książka nie schodziła to się z kurią dogadał.
                Po co obstawiać? Wystarczy tytuł w googla wrzucić. Autora brak, wydawnictwo Bernardinum, do kupienia w necie za 5 zł .

Komentarz

• budzikk

Zamieszczone przez axk
                  W zeszłym roku kiedy byłem na kursie organizowanym przez Archidiecezję Katowicką jako cel charytatywny wskazany był dom samotnej matki i dziecka. Zapewne w tym roku będzie podobnie, tak więc jak masz wypisywać takie bzdury to lepiej zamilcz. Druga sprawa - nie podoba się to nie płać i nie idź na kurs, nikt Cię do tego nie zmusza.

szkoda tylko, że nie doczytałeś drogi kolego do końca mojego postu...

wyraźnie napisałem, że jeśli jest to cel podany: dom dziecka, chore dzieci etc. to jak najbardziej dam, aczkolwiek, gdy nie wiadomo na co dajesz to można się domyślić...

poczytaj, przemyśl- pozdrawiam.

Komentarz

• axk
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 2027

szkoda tylko, że nie doczytałeś drogi kolego do końca mojego postu...
                    Oczywiście że doczytałem do końca. Skoro nie byłeś pewien na jaki cel będą zbierane datki to po co wypisywałeś bzdury w stylu "nowa bryka dla księdza"?

...poczytaj, przemyśl- pozdrawiam.
                    Ta uwaga tyczy się Twojej osoby. Prosta zasada : nie jesteś czegoś pewien - nie pisz.
                    EOS + Speedlite

Komentarz

• budzikk

Zamieszczone przez axk
                      Oczywiście że doczytałem do końca. Skoro nie byłeś pewien na jaki cel będą zbierane datki to po co wypisywałeś bzdury w stylu "nowa bryka dla księdza"?

Jest podane konto- na które wpłacasz datek czy faktycznie ksiądz zbiera jak to ktoś wcześniej napisał "z tacką"?

Jeżeli jest to konto z nazwą instytucji itd. to zwracam honor, w co wątpię...

Pozdrawiam.

Komentarz

• donald7000
                        Początki nałogu
                        • 2004
                        • 382

Widzę, że wrze! O co wrze? O "czarne" wrze.
                        A czy ktoś wie dlaczego świstek obowiązuje na terenie jednej diecezji?
                        Czy jest na to jakiś paragraf ?

Komentarz

• axk
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 2027

Zamieszczone przez donald7000
                          A czy ktoś wie dlaczego świstek obowiązuje na terenie jednej diecezji?
                          Czy jest na to jakiś paragraf ?
                          Właśnie brak odgórnych regulacji, odnośnie "zasięgu" obowiązywania oraz czasu ważności uprawnień, jest w tych kursach najdziwniejszy. Skoro funkcjonuje "to" w takiej a nie innej formie znaczy się iż tak ma być. Tak na marginesie to pozwolenie wydawane przez Archidiecezję Katowicką obowiązują na terenie całego kraju - przynajmniej w teorii.
                          Ostatnio edytowany przez axk; 16601.
                          EOS + Speedlite

Komentarz

• dream catcher
                            Bywalec
                            • 2008
                            • 129

Więc w każdej diecezji musiałbym wyrabiać legitke na nowo? Wyrobiłem w krk, więc jak będę chciał robić ślub we wrocku ksiądz może mi jej nie uwzględnić...? Panowie... albo ja tu czegoś nie rozumiem, albo ktoś tu herezje szerzy
                            [QUOTE]"...baba ma ciało, baba ma duszę, baba emituje ciepło, bytowanie bez baby, to po prostu bywa piekło..."

Komentarz

• axk
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2027

Zamieszczone przez dream catcher
                              ...więc jak będę chciał robić ślub we wrocku ksiądz może mi jej nie uwzględnić...?
                              Oczywiście, w końcu ma takie prawo.
                              EOS + Speedlite

Komentarz

• BelYaal
                                Początki nałogu
                                • 2007
                                • 387

A tak z ciekawosci, to zdarzylo sie komus, ze mu nie pozwolono focic z powodu braku tego papierka?

Komentarz

Pracuję...