Kursy liturgiczne

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Zbyszko666
    Uzależniony
    • 2008
    • 970

Zamieszczone przez lubang
    Czy ktoś słyszał o kursie organizowanym na terenie Archidiecezji katowickiej ?
    poczytaj stronę wstecz. i się dowiesz.

Komentarz

• skylight
      Coś już napisał
      • 2012
      • 64

Zamieszczone przez Podmiotek
      Ponieważ zapisałem się na kurs w Łodzi/Porszewicach, to śledzę sobie materiały, które publikują w związku z nim. Jest m.in. tekst, w którym sporo wypowiadają się księża: http://archidiecezja.lodz.pl/new/?ne...9e158c0e85de5c.
      Co jakiś czas dodają jakieś nowe materiały, a ostatnio pojawiła się też wypowiedź... księdza luterańskiego. Czekam jeszcze na prawosławnego i rabina, bo przecież Łódź to miasto czterech kultur ;-)
      a kiedy jest ten kurs na który się zapisałeś?
      Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistośc /Henri Cartier - Bresson

Komentarz

• Podmiotek
        • 2012
        • 7

Zamieszczone przez skylight
        a kiedy jest ten kurs na który się zapisałeś?
        Ten kurs już był - 3 marca. Następny ma być na przełomie listopada i grudnia. Nie było na nim wprawdzie pastora czy popa, ale rzeczywiście są przygotowane na YT ich wypowiedzi. Organizatorzy twierdzili, że postarają się jeszcze o stanowisko rabina, ale nie dotrą do duchownego islamskiego, bo w Łodzi nie ma meczetu...

Komentarz

• skylight
          Coś już napisał
          • 2012
          • 64

o... szkoda, zgapiłam :/
          A jak to w Łodzi w skrócie wygląda? Tj. ile to trwa i ile kosztuje?
          Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistośc /Henri Cartier - Bresson

Komentarz

• dolomity
            Bywalec
            • 2004
            • 114

Zamieszczone przez skylight
            o... szkoda, zgapiłam :/
            A jak to w Łodzi w skrócie wygląda? Tj. ile to trwa i ile kosztuje?
            Tu: http://archidiecezja.lodz.pl/new/?ne...48f60b5c41a22f
            masz dość obszerne info na ten temat.
            5dmkII, 24-70/2.8, 70-200/4 IS, 50/1.8 II, Samyang 500/8

Komentarz

• skylight
              Coś już napisał
              • 2012
              • 64

dzięki dolomity! Chyba muszę lepiej opanować szukanie

Komentarz

• Stach84
                Coś już napisał
                • 2007
                • 83

Piszecie że jeśli ktoś nie jest katolikiem to ten kurs jeszcze bardziej może mu się przydać bo pozna dokładnie cały przebieg uroczystości. Ja tez tak myślałem, więc wysłałem zapytanie do Archidiecezji Lubelskiej. Mam już kilka ślubów w kościele za sobą, chciałem jednak uzyskać to pozwolenie, żeby wszystko było jak należy. Odpowiedź była taka, że kurs jest kierowany do wyłącznie do katolików. Gdzie sens i logika takich kursów w takim razie?Następny ślub mam w czerwcu, Co byście odpowiedzieli księdzu w na moim miejscu na pytanie o zaświadczenie?
                Ostatnio edytowany przez Stach84; 12584.
                D90 S10-20 N35 T70-300 USD VC

Komentarz

• DarekB
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 182

A mnie (podejrzewam, że nie tylko mnie) nikt nie pytał jakiego jestem wyznania.
                  Nie jest istotne jakiego Ty jesteś wyznania, tylko w jakiej świątyni będziesz robić zdjęcia. Przecież do meczetu nie wleziesz z buciorami pomimo, że Twoje wyznanie Ci na to pozwala.
                  IMHO niepotrzebnie zadawałeś takie pytanie bo w tym przypadku najmniej istotne są Twoje preferencje.

Komentarz

• Stach84
                    Coś już napisał
                    • 2007
                    • 83

Zamieszczone przez DarekB
                    IMHO niepotrzebnie zadawałeś takie pytanie bo w tym przypadku najmniej istotne są Twoje preferencje.
                    Nie mogę się z Tobą zgodzić. Pytanie zadałem dlatego, że na formularzu zgłoszeniowym ma być pieczątka z kurii i podpis proboszcza.
                    D90 S10-20 N35 T70-300 USD VC

Komentarz

• DarekB
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 182

Zamieszczone przez Stach84
                      Nie mogę się z Tobą zgodzić. Pytanie zadałem dlatego, że na formularzu zgłoszeniowym ma być pieczątka z kurii i podpis proboszcza.
                      Widać co diecezja to inny zwyczaj niestety.
                      W Porszewicach było jedynie zgłoszenie przez internet, a w Olsztynie zostałem "odstrzelony" bo jestem z terenu innej diecezji.

Komentarz

• frani0
                        Coś już napisał
                        • 2010
                        • 75

U mnie trzeba było przynieść zaświadczenie od księdza, że należę do tej parafii... No i oczywiście ksiądz chciał "co łaska"...

Komentarz

• xxania514xx
                          • 2012
                          • 3

Witam. Chciałabym się dowiedzieć czy w najbliższym czasie odbędzie się ten kurs w Diecezji Bydgoskiej ?

Komentarz

• AdaH
                            • 2009
                            • 9

Z tego co pamiętam kursy w Bydgoszczy są raz w roku. Szukaj informacji na stronie diecezji we wrześniu-październiku. Głowy nie daję, ale zdaje się, że tak właśnie jest.

Komentarz

• xxania514xx
                              • 2012
                              • 3

Zamieszczone przez AdaH
                              Z tego co pamiętam kursy w Bydgoszczy są raz w roku. Szukaj informacji na stronie diecezji we wrześniu-październiku. Głowy nie daję, ale zdaje się, że tak właśnie jest.
                              Dziękuje za informację. Niestety na stronie diecezji nie mogę tego znaleźć. :neutral:

Komentarz

• workinger
                                Coś już napisał
                                • 2010
                                • 59

Zadzwoń do diecezji i wszystko tobie powiedzą, chyba, że masz czas i możesz sprawdzać co jakiś czas newsy na głównej diecezji, powinna tam się pojawić informacja o takim kursie z 4 tygodnie wcześniej..
                                CO ZA LUDZIE !!!
                                5DII / 5D / S 14 / 24L / 50 1.4 / 24-70 L / 85 1,8

Komentarz

Pracuję...