Kursy liturgiczne

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Pixie
    • 2010
    • 3

Kurs w Gyni odbédzie sie 1i 2 marca w kosciele Najświętszej Maryi Panny
    Królowej Polski
    przy ul. Świętojańskiej. Trzeba zabrac dwa zdjęcia paszportowe. Rozpoczecie kursu o godz. 19:30. Zadne zaświadczenia chyba nie potrzebne, bo pani z kuri nic mi o tym nie wspomniala. Wszelkie pytania: proszę kierować do księdza E. Skalskiego, który będzie
    prowadził kurs (e-mail: [email protected]) (ksiadz na maile nie odpowiada)

Komentarz

• Thomason2005
      Uzależniony
      • 2005
      • 507

Wie Ktoś może na temat kursów liturgicznych dla fotografów w Wawce?
      Sprawdzałem stronę Kurii, ale nie znalazłem odpowiedniego tematu, a ostatnią przegapiłem...

Komentarz

• pank
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 1502

W marcu albo kwietniu zapisy mają ruszyć.
        Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• simon83
          Bywalec
          • 2007
          • 216

Czy wrocławski kurs daje bezterminową zgodę na fotografowanie? Co organizatorzy twierdzą o honorowaniu papierka w innych częściach kraju? Kursu w Gnieźnie chyba nie doczekam się zbyt szybko, więc z chęcią skorzystałbym z tutejszego.

Edit:
          Informacja od Kurii Metropolitarnej w Gnieźnie: kurs organizowany jest raz w roku, w listopadzie.
          Ostatnio edytowany przez simon83; 13028.
          Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
          Blog: http://szymon.zdziabek.net/blog

Komentarz

• nadol93
            • 2008
            • 1

Witam, a ten kurs liturgiczny w Gdyni ile będzie kosztował ? i czy trzeba być pełnoletnim żeby w nim uczestniczyć ?

Komentarz

• marcinradom
              Bywalec
              • 2004
              • 124

no i po kursie!
              bardzo rzeczowy i przydatny. prowadzących było czterech: trzech księży i jeden fotografik z cechu w radomiu i jednocześnie wykładowca ze szkoły fotografów w wawie. łączny czas trwania to 3 godziny i nie powiem by były zmarnowane.
              zapewne ucieszy fakt, że legitymacja autoryzowanego przez kurię fotografa jest honorowana w całej Polsce. przepisy obowiązujące operatorów audio - video są ustalane przez biskupów z całej Polski i są jednakowe w każdej diecezji. jeśli jakiś ksiądz twierdzi inaczej to albo jest złośliwy albo nie douczony. w takich przypadkach należy informację o odmawiającym księdzu przekazać do kurii, która wydała nam pozwolenie. w radomiu pozwolenie wydawane jest na trzy lata, po tym okresie wymaga "odnowienia" bez kursów. domyślam się że za opłatą. dokumenty potwierdzające odbycie takiego kursu mamy dostać za miesiąc. w skład ma wchodzić legitymacja, identyfikator, wytyczne dotyczące zachowania w kościele oraz jakaś książka. w sumie mam pozytywne wrażenia i to bardzo.
              pozdrawiam
              R, RF 35/1.8, RF 50/1.8, 1d mkIII, 20d, 70-200/4L, 17-40/4L, ex 430II

Komentarz

• blum
                Uzależniony
                • 2006
                • 509

Zamieszczone przez marcinradom
                zapewne ucieszy fakt, że legitymacja autoryzowanego przez kurię fotografa jest honorowana w całej Polsce.
                Robiłem rok temu w Radomiu i na mojej jest napisane "uprawnia do rejestracji uroczystości religijnych w kościołach diecezji radomskiej". Coś się zmieniło?

Komentarz

• marcinradom
                  Bywalec
                  • 2004
                  • 124

nie wiem czy się zmieniło. pytaliśmy organizatora kursu i udzielił nam odpowiedzi, którą wyżej przedstawiłem. sam jeszcze tej legitymacji nie widziałem. oczywiście wydaje ją kuria radomska, lecz organizator poinformował nas, że przepisy są takie same w całej Polsce, więc i upoważnienie jest w całej Polsce ważne.
                  pozdrawiam
                  R, RF 35/1.8, RF 50/1.8, 1d mkIII, 20d, 70-200/4L, 17-40/4L, ex 430II

Komentarz

• greg7878
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 219

Kuria Diecezjalna w Sosnowcu organizuje kurs dla fotografów dn. 20.03.2010r w godz. 9.00-13.00 , niestety , uczestnikami mogą być tylko mieszkańcy Diecezji Sosnowieckiej.

Dodatkowe info : http://www.diecezja.sosnowiec.pl/ind...=3819&Itemid=1

Koszt 50 zł.

Ja się już zapisałem :-D !
                    6D mark II+BG-E21 / 60D+BG-E9 / 600D+BG-E8 / 350D+BG-E3 / C 16-35 4 IS L / C 17-55 2.8 IS /C 10-22 3.5-4.5 /T 28-75 2.8 /C 50 1.8 STM /C 85 1.8 /C 100 2.8 L MACRO /C 60 2.8 MACRO /C 35 2.0 IS /S 8 3.5 FISH-EYE /T 70-200 2.8 /C 70-300 4-5.6 IS /... / i coś tam jeszcze ...

Komentarz

• elpolako
                      Dopiero zaczyna
                      • 2008
                      • 19

Zamieszczone przez kmi
                      Na stronce właśnie widzę info o kursie w dniach 1-2 w Gdyni. W temacie wymagań "przynieść ze sobą dwa zdjęcia formatu paszportowego". Zakładam jeszcze jakąś opłatę, ale co mnie najbardziej interesuje, brak konieczności zaświadczenia z własnej parafii " o moralności", bo na takowe szans nie mam.:-D
                      wiec mam pytanie, czy to niedopatrzenie na stronie diecezji , czy faktycznie na kursach w kościele NMP w Gdyni zaświadczenia od własnego proboszcza konieczne nie są?
                      w październiku zaświadczenie kosztowało 100pln, o czym prowadzący poinformował na koniec pierwszego dnia Legitymacja i zaświadczenie są bezterminowe. Co do zaświadczenia z parafii, była prośba o takowe, ale nie było konieczne do otrzymania zaświadczenia.

Komentarz

• JaroW
                        Dopiero zaczyna
                        • 2007
                        • 42

27.03 2010 odbędzie się kurs w Świdnicy, więcej szczegółów tutaj

Komentarz

• bagatela
                          Dopiero zaczyna
                          • 2008
                          • 28

Witam, czy Kuria Częstochowska organizuje taki kurs w najbliższym czasie, może ktoś wie?
                          Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź.

Komentarz

• Husky
                            Zablokowany
                            • 2009
                            • 409

Czy osoby które brały udział w kursie 3lutego w Łowiczu otrzymały już legitymacje? Minęły 3 tygodnie i dalej nie mam poczty z kurii. Dzwoniłem i powiedziano mi , że wysłano w ubiegłym tygodniu...

Komentarz

• beniamin2
                              Dopiero zaczyna
                              • 2009
                              • 21

Archidiecezja Katowicka

Archidiecezja Katowicka

Kurs dla fotografów i kamerzystów odbędzie się 23 i 24 marca br. (wtorek i środa) w godz. 16.30 – 18.00 w auli Wydziału Teologicznego Uniwersytetu Śląskiego przy
                              ul. Jordana 18.

mam nadzieję że inf na stronie kurii są aktualne

pozdrawiam
                              .....uczciwie tyram na szczęście

Komentarz

• sirgerwazy
                                Początki nałogu
                                • 2008
                                • 314

mam pytznie dzisiejszy kurs liturgiczny dla fotografow w Gdyni odbedzie sie w kosciele NMP ale na ul.Swietojanskiej czy na ul Armi Krajowej 26 ?? Poniewaz google zna tylko kosciol NMP na ul Armi Krajowej...
                                Pkt 8 regulaminu forum
                                plutophoto.blogspot.com

Komentarz

Pracuję...