Zamieszczone przez Vitez
300D za 3200 zł.
Zwiń
X
-
3450 z VATem, to nic tylko na kogoś kto ma firmę kupić i sobie VATcik odliczyć :wink:20Dset
maj łeb... -
Pytalem sie o walute a nie kwoteZamieszczone przez Tytus3450 z VATem, to nic tylko na kogoś kto ma firmę kupić i sobie VATcik odliczyć :wink:Zamieszczone przez VitezA na jaka walute bedzie wystawiona ta faktura?Zamieszczone przez MichalPCo do ceny to w poniedzialek biore kitowego 300d z faktura za 3450
. Szczegolnie by mnie interesowalo zdjecie tej faktury (wyrazne) juz po zakupie 8)
Komentarz
-
Nie rozumiem dlaczego w Polsce pokutuje stwierdzenie, że jak jakaś firma kupuje coś, to może VAT odliczyć zawsze i wszędzie... Otóż nie. Taka firma musi to dobrze umotywować urzędowi skarbowemu (w przypadku aparatów).Zamieszczone przez Tytus3450 z VATem, to nic tylko na kogoś kto ma firmę kupić i sobie VATcik odliczyć :wink:Komentarz
-
w PLN na allegro oferta za 3450 , druga warszawska za 3500 PLN..
A odliczyc mozna i nawet po miesiacu ci kase odddadza jak w srodki trwale wprowadziz
wraca ~700zl
Komentarz
-
Tia. I ciekawe jak np. firma robiąca koparki ma umotywować zakup aparatu w US... No ale w Polsce już tak jest, że każdy kombinuje byle maksymalnie Państwo wycyckać (a Państwo kombinuje jakby tu maksymalnie wycyckać obywatela).Zamieszczone przez MichalPA odliczyc mozna i nawet po miesiacu ci kase odddadza jak w srodki trwale wprowadziz
wraca ~700zlKomentarz
-
-
Tia. I tak właśnie tłumaczy takie zakupy większość firm :>Zamieszczone przez Tomasz Golinskisal, łatwo! Do przygotowania katalogu reklamowego!Komentarz
-
Niczego nie musisz od razu tłumaczyć.Taka firma musi to dobrze umotywować urzędowi skarbowemu (w przypadku aparatów).
Dopiero przy ewentualnej kontroli i ewentualnym pytaniu powinienneś ten zakup we względnie logiczny sposób uzasadnić.
Zawsze można powiedzieć, że planuje się rozszerzenie działalności.Komentarz
-
-
a jakiej waluty oczekujesz?Zamieszczone przez VitezPytalem sie o walute a nie kwoteZamieszczone przez Tytus3450 z VATem, to nic tylko na kogoś kto ma firmę kupić i sobie VATcik odliczyć :wink:Zamieszczone przez VitezA na jaka walute bedzie wystawiona ta faktura?Zamieszczone przez MichalPCo do ceny to w poniedzialek biore kitowego 300d z faktura za 3450
. Szczegolnie by mnie interesowalo zdjecie tej faktury (wyrazne) juz po zakupie 8)
[ Dodano: 2 Październik 2004 ]
nie znam przypadku, by US coś moim znajomym zakwestionował, trzeba by się nieźle uprzeć lu kupować coś zupelnie od czapy, dajmy na to fotel dentystyczny jak się prowadzi zakład fryzjerski...Zamieszczone przez salNie rozumiem dlaczego w Polsce pokutuje stwierdzenie, że jak jakaś firma kupuje coś, to może VAT odliczyć zawsze i wszędzie... Otóż nie. Taka firma musi to dobrze umotywować urzędowi skarbowemu (w przypadku aparatów).Zamieszczone przez Tytus3450 z VATem, to nic tylko na kogoś kto ma firmę kupić i sobie VATcik odliczyć :wink:
[ Dodano: 2 Październik 2004 ]
Działalność gospodarcza ma to do siebie, że robi się wszystko co przynosi dochód, wykorzystanie w tym celu aparatu fotograficznego dziwne raczej nie jest.Zamieszczone przez salTia. I ciekawe jak np. firma robiąca koparki ma umotywować zakup aparatu w US... No ale w Polsce już tak jest, że każdy kombinuje byle maksymalnie Państwo wycyckać (a Państwo kombinuje jakby tu maksymalnie wycyckać obywatela).Zamieszczone przez MichalPA odliczyc mozna i nawet po miesiacu ci kase odddadza jak w srodki trwale wprowadziz
wraca ~700zl
Pokaż mi na świecie jedną firmę, która uczciwie płaci podatki po stawkach maksymalnych i nie staje na rzęsach, by je maksymalnie obniżyć to odszczekam wszystko co powiedziałem.
Póki co w Polsce mało która firma wg papierów US przynosi jakikolwiek dochód podlegający opodatkowaniu, większość wychodzi na zero lub przynosi straty i choć z tego także trzeba się w US tłumaczyć jakoś z trudnością to nie przychodzi.
W Polsce per saldo więcej podatków płacą emeryci i renciści nić podmioty gospodarcze a kombinowanie jak zapłacić mniej zdecydowanie nie jest polską specjalnością.20Dset
maj łeb...Komentarz
-
Wszystko mozna wytlumaczyc.Zamieszczone przez salTia. I ciekawe jak np. firma robiąca koparki ma umotywować zakup aparatu w US... No ale w Polsce już tak jest, że każdy kombinuje byle maksymalnie Państwo wycyckać (a Państwo kombinuje jakby tu maksymalnie wycyckać obywatela).
A takie wzajemne wycyckiwanie nie jest moze fair (na pewno nie jest fair), ale wieszkosc mysli: inni kradna, mnie okradaja, to ja tez nie bede gorszy...EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
"Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)Komentarz
-
-
To nie jest kradziez wprost, ale oszustwo, a przynajmniej przekret (no chociaz przekrecik). Ja nie mam czelnosci potepiac tego, bo sam kombinowalem przy zakupie jak moglem - byle taniej, byle zza granicy (a co za tym idzie bez podaktow dla RP).Zamieszczone przez Tomasz GolinskiUnikanie podatkow to nie kradziez, ale ochrona przed kradzieżą raczej.EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
"Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)Komentarz
-
Gdy złodziej żąda od ciebie pieniędzy, a ty ukrywasz część w innej kieszeni i twierdzisz, że nie masz więcej, to też jest przekręt i oszustwo?
[ Dodano: 02-10-2004, 3:46 ]
Również, skoro używam linuxa to okradam microsoft?30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy
Komentarz
-
Ładnie wytłumaczyłeś robienie wszystkiego aby płacić mniejsze podatki *sigh* Ja nie narzekam na ustrój podatkowy, chociaż mnie trzepie po kieszeni. Wyznaję jednak zasadę, że jak komuś się nie podoba, to jest wiele miejsc na świecie w których można płacić podatki.Zamieszczone przez Tomasz GolinskiGdy złodziej żąda od ciebie pieniędzy, a ty ukrywasz część w innej kieszeni i twierdzisz, że nie masz więcej, to też jest przekręt i oszustwo?Komentarz
Komentarz