300D za 3200 zł.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • muflon
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 6763

Zamieszczone przez Tytus
    są "powystawowe" i "powystawowe"
    wszystko zależy od tego, gdzie i jak był wystawiany
    I od tego, czy sprzedający powie Ci "jak i gdzie". A że od tego może zależec bezpośrednio cena...
    zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• konradl
      Uzależniony
      • 2004
      • 980

No wlasnie zalezy... Np w MM 300d jest za szybka i jak chcialem obejrzec to musialem wolac faceta obslugujacego stanowisko

Pozdr

Zamieszczone przez tpop
      Zamieszczone przez konradl
      - brakuje mi informacji o iso w wizjerze
      Oj nawet nie wiesz jak bardzo . Juz kilka razy z tego powodu robilem zdjecia przy ISO800 w piekny sloneczny dzien Np w zoo. W ptaszarni przelaczylem na 800 i tak juz zostalo. Znajomy ktory ma 10D ma dokladnie ten sam problem - tez pare razy zapomnial przestawic po fotkach w ciemnosciach.
      Mimo ze 300d uzywam krotko, tez juz mi sie tak przytrafilo...

Pozdr

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez Tytus
        Zamieszczone przez muflon
        Zamieszczone przez Algier
        Brr... niedawno byłem w sklepie (coś a'la MediaMarkt) i widziałem 300D na "wystawie" - bez obiektywu, bez zatyczki, przymocowany linką do półki (security), świecący gołym lustrem i obmacywany przez wszystkich Aż żal było patrzeć. Po tym widoku nigdy w życiu nie kupię nic "powystawowego".

Czy sprzedawca ci powie? I czy mu uwierzysz?

Komentarz

• Tytus
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 1358

Zamieszczone przez Vitez
          Zamieszczone przez Tytus
          Zamieszczone przez muflon
          Zamieszczone przez Algier
          Brr... niedawno byłem w sklepie (coś a'la MediaMarkt) i widziałem 300D na "wystawie" - bez obiektywu, bez zatyczki, przymocowany linką do półki (security), świecący gołym lustrem i obmacywany przez wszystkich Aż żal było patrzeć. Po tym widoku nigdy w życiu nie kupię nic "powystawowego".

Czy sprzedawca ci powie? I czy mu uwierzysz?
          zależy, czy znam sprzedawcę tak kupiłem telewizor w MM i aparat też tak bym kupił, bo w MM stoją one zamknięte w gablotach z założonym obiektywem i nikt ich nie maca, do macania są kompakty

ale zgadza się, na allegro aparatu tak bym nie kupił oczywiście, trzeba by zrobić niezły wywiad, co się z tymi aparatami działo...
          20Dset
          maj łeb...

Komentarz

• Rafalski
            Dopiero zaczyna
            • 2004
            • 46

Zamieszczone przez Tytus
            zależy, czy znam sprzedawcę tak kupiłem telewizor w MM i aparat też tak bym kupił, bo w MM stoją one zamknięte w gablotach z założonym obiektywem i nikt ich nie maca, do macania są kompakty
            A ja, proszę kolegi, macam lustrzanki w MM i to intensywnie. Ostatnio trzymałem swe łapska na wręczonym przez panią z obsługi 10D, która z profesjonalną usłużnością chciała mi dokręcić do niego obiektyw. Sięgnęła po leżący obok 300D i zaczęła zdejmować kitowca.. Udało mi się ją powstrzymać

Jak pisałem ostatnio na prfc, polskie sklepy to zazwyczaj wypożyczalnie sprzętu dla obsługi i znajomków. Kupując lustrzankę nie wiesz, ile wesel zrobił nią sympatyczny sprzedawca w wolne łikędy

R

Komentarz

• Tytus
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 1358

Zamieszczone przez Rafalski
              Zamieszczone przez Tytus
              A ja, proszę kolegi, macam lustrzanki w MM i to intensywnie. Ostatnio trzymałem swe łapska na wręczonym przez panią z obsługi 10D, która z profesjonalną usłużnością chciała mi dokręcić do niego obiektyw. Sięgnęła po leżący obok 300D i zaczęła zdejmować kitowca.. Udało mi się ją powstrzymać

Jak pisałem ostatnio na prfc, polskie sklepy to zazwyczaj wypożyczalnie sprzętu dla obsługi i znajomków. Kupując lustrzankę nie wiesz, ile wesel zrobił nią sympatyczny sprzedawca w wolne łikędy

R
              ale jest też tak, że się "wystawowca" chowa pod ladę i czeka na wyprzedaż
              w ten sposób zaopatrują sie w buty z przeceny moje koleżanki :wink:
              20Dset
              maj łeb...

Komentarz

• Vitez
                zło konieczne
                • 2004
                • 19804

Zamieszczone przez Tytus
                To jest to co ty widzisz - ze zamkniete w gablotach i nikt nie maca. A pytales sie choc raz czy wolno pomacac? Przeciez po to sa na wystawie te wystawowe by klient mogl sprawdzic czy mu taki pasuje.
                Poza tym - czy sprawdzales co sie z nimi dzieje po godzinach pracy sklepu?

Komentarz

• eternus
                  Uzależniony
                  • 2004
                  • 668

Zamieszczone przez Tytus

Tak, ale nigdy nic nie wiadomo. Poza tym zawsze jest styrany i chociazby zywotnosc akumulatorka przeszla ciezki test.
                  EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
                  "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
                  że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Komentarz

• Tytus
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 1358

Zamieszczone przez eternus
                    Zamieszczone przez Tytus

Tak, ale nigdy nic nie wiadomo. Poza tym zawsze jest styrany i chociazby zywotnosc akumulatorka przeszla ciezki test.
                    akumulatorek nowy Canona na giełdzie kosztuje 90 zł więc tym zbytnio bym się nie przejmował, i jak pisałem, gablotowiec wcale nie musi być styrany, rzecz gustu, wyboru i preferencji

[ Dodano: 23 Wrzesień 2004 ]
                    Zamieszczone przez Vitez
                    Zamieszczone przez Tytus
                    To jest to co ty widzisz - ze zamkniete w gablotach i nikt nie maca. A pytales sie choc raz czy wolno pomacac? Przeciez po to sa na wystawie te wystawowe by klient mogl sprawdzic czy mu taki pasuje.
                    Poza tym - czy sprawdzales co sie z nimi dzieje po godzinach pracy sklepu?
                    Vitez, ja mam przyjaciela w MM, z którym na dziwki nieraz chodziłem i jeżeli on mówi, że jest tak a nie inaczej, to tak jest, kwestia zaufania do człowieka, którego się zna 17 lat. Poza tym są sposoby robienia z nowiuśkich modeli gablotowców, co jest powszechną praktyką w wielu sklepach, niezależnie od branży.
                    20Dset
                    maj łeb...

Komentarz

• Vitez
                      zło konieczne
                      • 2004
                      • 19804

Zamieszczone przez Tytus
                      Vitez, ja mam przyjaciela w MM, z którym na dziwki nieraz chodziłem i jeżeli on mówi, że jest tak a nie inaczej, to tak jest, kwestia zaufania do człowieka, którego się zna 17 lat. Poza tym są sposoby robienia z nowiuśkich modeli gablotowców, co jest powszechną praktyką w wielu sklepach, niezależnie od branży.
                      Ty piszesz o pojedynczej osobie, pracujacej w pojedynczym sklepie i plotkujacym o tym sklepie. Ja pisze ogolnie o jakosci sprzetow powystawowych, na podstawie opinii osob ktore taki sprzet chcialy kupic, lub nie daj Boze - kupily.
                      Wybacz, ale opinia twojego najlepszego qmpla jest dla ciebie wazna, ale zbyt zlokalizowana i ograniczona do jednego sklepu. Ewentualny chetny na kupno sprzetu powystawowego raczej nie powinien wnikac w stopien twojej zazylosci z _jednym_ pracownikiem MM, a poslucha opinii calej grupy (wyszukac linki w archiwum pl.rec.foto czy foto.cyfrowa albo na forum dpreview - zaden problem).

Komentarz

• Tytus
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 1358

Zamieszczone przez Vitez
                        Zamieszczone przez Tytus
                        Ty piszesz o pojedynczej osobie, pracujacej w pojedynczym sklepie i plotkujacym o tym sklepie. Ja pisze ogolnie o jakosci sprzetow powystawowych, na podstawie opinii osob ktore taki sprzet chcialy kupic, lub nie daj Boze - kupily.
                        Wybacz, ale opinia twojego najlepszego qmpla jest dla ciebie wazna, ale zbyt zlokalizowana i ograniczona do jednego sklepu. Ewentualny chetny na kupno sprzetu powystawowego raczej nie powinien wnikac w stopien twojej zazylosci z _jednym_ pracownikiem MM, a poslucha opinii calej grupy (wyszukac linki w archiwum pl.rec.foto czy foto.cyfrowa albo na forum dpreview - zaden problem).
                        jak pisałem, z niepewnego źródła powystawowego aparatu bym nie kupił, ale mam, i być może inni też, "pewne" źródło, poza tym opisywałem właśnie swoją indywidualną przypadłość i nic więcej

choć linka do aukcji, przyznaję, podałem na Berdyczów
                        20Dset
                        maj łeb...

Komentarz

• prezesooo
                          • 2004
                          • 6

obecnie szukam dobrego i niedrogiego żródła bo chcę kupić 300D .... ale po przeczytaniu tego co piszecie kupię sobie Młodego Technika i sam złożę aparat! dopiero wtedy uzyskam pewność że nie obskoczył żadnego wesela ani tym bardziej żadnej nocy poślubnej ........... pozdr

a tak serio to forum to wprost bezcenna skarbnica wiedzy
                          20D, trochę różnego szkła, 420EX, jakaś lowepro do noszenia i jakiś statyw, plus inne śmiecie

Komentarz

• Tytus
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 1358

Zamieszczone przez prezesooo
                            obecnie szukam dobrego i niedrogiego żródła bo chcę kupić 300D .... ale po przeczytaniu tego co piszecie kupię sobie Młodego Technika i sam złożę aparat! dopiero wtedy uzyskam pewność że nie obskoczył żadnego wesela ani tym bardziej żadnej nocy poślubnej ........... pozdr

a tak serio to forum to wprost bezcenna skarbnica wiedzy
                            jak z większości forów, i tu da się źdźbło wiedzy wyłowić...
                            20Dset
                            maj łeb...

Komentarz

• MichalP
                              Zablokowany
                              • 2004
                              • 49

Witam pierwszy moj post na forum

Co do ceny to w poniedzialek biore kitowego 300d z faktura za 3450 ... te ceny coraz bardziej mi sie podobaja (no chyba ze ktos ma taniej to chetnie porozwawiam)

Komentarz

• Vitez
                                zło konieczne
                                • 2004
                                • 19804

Zamieszczone przez MichalP
                                Co do ceny to w poniedzialek biore kitowego 300d z faktura za 3450
                                A na jaka walute bedzie wystawiona ta faktura?

Komentarz

Pracuję...