Zamieszczone przez Tytus
300D za 3200 zł.
Zwiń
X
-
I od tego, czy sprzedający powie Ci "jak i gdzie". A że od tego może zależec bezpośrednio cena... -
No wlasnie zalezy... Np w MM 300d jest za szybka i jak chcialem obejrzec to musialem wolac faceta obslugujacego stanowisko
Pozdr
Mimo ze 300d uzywam krotko, tez juz mi sie tak przytrafilo...Zamieszczone przez tpopOj nawet nie wiesz jak bardzoZamieszczone przez konradl- brakuje mi informacji o iso w wizjerze
. Juz kilka razy z tego powodu robilem zdjecia przy ISO800 w piekny sloneczny dzien
Np w zoo. W ptaszarni przelaczylem na 800 i tak juz zostalo. Znajomy ktory ma 10D ma dokladnie ten sam problem - tez pare razy zapomnial przestawic po fotkach w ciemnosciach.
PozdrKomentarz
-
Czy sprzedawca ci powie? I czy mu uwierzysz?Zamieszczone przez Tytussą "powystawowe" i "powystawowe"Zamieszczone przez muflonBrr... niedawno byłem w sklepie (coś a'la MediaMarkt) i widziałem 300D na "wystawie" - bez obiektywu, bez zatyczki, przymocowany linką do półki (security), świecący gołym lustrem i obmacywany przez wszystkichZamieszczone przez Algier
Aż żal było patrzeć. Po tym widoku nigdy w życiu nie kupię nic "powystawowego".
wszystko zależy od tego, gdzie i jak był wystawianyKomentarz
-
zależy, czy znam sprzedawcęZamieszczone przez VitezCzy sprzedawca ci powie? I czy mu uwierzysz?Zamieszczone przez Tytussą "powystawowe" i "powystawowe"Zamieszczone przez muflonBrr... niedawno byłem w sklepie (coś a'la MediaMarkt) i widziałem 300D na "wystawie" - bez obiektywu, bez zatyczki, przymocowany linką do półki (security), świecący gołym lustrem i obmacywany przez wszystkichZamieszczone przez Algier
Aż żal było patrzeć. Po tym widoku nigdy w życiu nie kupię nic "powystawowego".
wszystko zależy od tego, gdzie i jak był wystawiany
tak kupiłem telewizor w MM i aparat też tak bym kupił, bo w MM stoją one zamknięte w gablotach z założonym obiektywem i nikt ich nie maca, do macania są kompakty
ale zgadza się, na allegro aparatu tak bym nie kupił oczywiście, trzeba by zrobić niezły wywiad, co się z tymi aparatami działo...20Dset
maj łeb...Komentarz
-
A ja, proszę kolegi, macam lustrzanki w MM i to intensywnie. Ostatnio trzymałem swe łapska na wręczonym przez panią z obsługi 10D, która z profesjonalną usłużnością chciała mi dokręcić do niego obiektyw. Sięgnęła po leżący obok 300D i zaczęła zdejmować kitowca.. Udało mi się ją powstrzymaćZamieszczone przez Tytuszależy, czy znam sprzedawcę
tak kupiłem telewizor w MM i aparat też tak bym kupił, bo w MM stoją one zamknięte w gablotach z założonym obiektywem i nikt ich nie maca, do macania są kompakty
Jak pisałem ostatnio na prfc, polskie sklepy to zazwyczaj wypożyczalnie sprzętu dla obsługi i znajomków. Kupując lustrzankę nie wiesz, ile wesel zrobił nią sympatyczny sprzedawca w wolne łikędy
RKomentarz
-
ale jest też tak, że się "wystawowca" chowa pod ladę i czeka na wyprzedażZamieszczone przez RafalskiA ja, proszę kolegi, macam lustrzanki w MM i to intensywnie. Ostatnio trzymałem swe łapska na wręczonym przez panią z obsługi 10D, która z profesjonalną usłużnością chciała mi dokręcić do niego obiektyw. Sięgnęła po leżący obok 300D i zaczęła zdejmować kitowca.. Udało mi się ją powstrzymaćZamieszczone przez Tytuszależy, czy znam sprzedawcę
Jak pisałem ostatnio na prfc, polskie sklepy to zazwyczaj wypożyczalnie sprzętu dla obsługi i znajomków. Kupując lustrzankę nie wiesz, ile wesel zrobił nią sympatyczny sprzedawca w wolne łikędy
R
w ten sposób zaopatrują sie w buty z przeceny moje koleżanki :wink:20Dset
maj łeb...Komentarz
-
To jest to co ty widzisz - ze zamkniete w gablotach i nikt nie maca. A pytales sie choc raz czy wolno pomacac? Przeciez po to sa na wystawie te wystawowe by klient mogl sprawdzic czy mu taki pasuje.Zamieszczone przez Tytuszależy, czy znam sprzedawcę
Poza tym - czy sprawdzales co sie z nimi dzieje po godzinach pracy sklepu?Komentarz
-
Tak, ale nigdy nic nie wiadomo. Poza tym zawsze jest styrany i chociazby zywotnosc akumulatorka przeszla ciezki test.Zamieszczone przez Tytussą "powystawowe" i "powystawowe"
wszystko zależy od tego, gdzie i jak był wystawianyEOS 300D + dotatki + Digital Ixus
"Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)Komentarz
-
akumulatorek nowy Canona na giełdzie kosztuje 90 zł więc tym zbytnio bym się nie przejmował, i jak pisałem, gablotowiec wcale nie musi być styrany, rzecz gustu, wyboru i preferencjiZamieszczone przez eternusTak, ale nigdy nic nie wiadomo. Poza tym zawsze jest styrany i chociazby zywotnosc akumulatorka przeszla ciezki test.Zamieszczone przez Tytussą "powystawowe" i "powystawowe"
wszystko zależy od tego, gdzie i jak był wystawiany
[ Dodano: 23 Wrzesień 2004 ]
Vitez, ja mam przyjaciela w MM, z którym na dziwki nieraz chodziłem i jeżeli on mówi, że jest tak a nie inaczej, to tak jest, kwestia zaufania do człowieka, którego się zna 17 lat. Poza tym są sposoby robienia z nowiuśkich modeli gablotowców, co jest powszechną praktyką w wielu sklepach, niezależnie od branży.Zamieszczone przez VitezTo jest to co ty widzisz - ze zamkniete w gablotach i nikt nie maca. A pytales sie choc raz czy wolno pomacac? Przeciez po to sa na wystawie te wystawowe by klient mogl sprawdzic czy mu taki pasuje.Zamieszczone przez Tytuszależy, czy znam sprzedawcę
Poza tym - czy sprawdzales co sie z nimi dzieje po godzinach pracy sklepu?20Dset
maj łeb...Komentarz
-
Ty piszesz o pojedynczej osobie, pracujacej w pojedynczym sklepie i plotkujacym o tym sklepie. Ja pisze ogolnie o jakosci sprzetow powystawowych, na podstawie opinii osob ktore taki sprzet chcialy kupic, lub nie daj Boze - kupily.Zamieszczone przez TytusVitez, ja mam przyjaciela w MM, z którym na dziwki nieraz chodziłem i jeżeli on mówi, że jest tak a nie inaczej, to tak jest, kwestia zaufania do człowieka, którego się zna 17 lat. Poza tym są sposoby robienia z nowiuśkich modeli gablotowców, co jest powszechną praktyką w wielu sklepach, niezależnie od branży.
Wybacz, ale opinia twojego najlepszego qmpla jest dla ciebie wazna, ale zbyt zlokalizowana i ograniczona do jednego sklepu. Ewentualny chetny na kupno sprzetu powystawowego raczej nie powinien wnikac w stopien twojej zazylosci z _jednym_ pracownikiem MM, a poslucha opinii calej grupy (wyszukac linki w archiwum pl.rec.foto czy foto.cyfrowa albo na forum dpreview - zaden problem).Komentarz
-
jak pisałem, z niepewnego źródła powystawowego aparatu bym nie kupił, ale mam, i być może inni też, "pewne" źródło, poza tym opisywałem właśnie swoją indywidualną przypadłość i nic więcejZamieszczone przez VitezTy piszesz o pojedynczej osobie, pracujacej w pojedynczym sklepie i plotkujacym o tym sklepie. Ja pisze ogolnie o jakosci sprzetow powystawowych, na podstawie opinii osob ktore taki sprzet chcialy kupic, lub nie daj Boze - kupily.Zamieszczone przez TytusVitez, ja mam przyjaciela w MM, z którym na dziwki nieraz chodziłem i jeżeli on mówi, że jest tak a nie inaczej, to tak jest, kwestia zaufania do człowieka, którego się zna 17 lat. Poza tym są sposoby robienia z nowiuśkich modeli gablotowców, co jest powszechną praktyką w wielu sklepach, niezależnie od branży.
Wybacz, ale opinia twojego najlepszego qmpla jest dla ciebie wazna, ale zbyt zlokalizowana i ograniczona do jednego sklepu. Ewentualny chetny na kupno sprzetu powystawowego raczej nie powinien wnikac w stopien twojej zazylosci z _jednym_ pracownikiem MM, a poslucha opinii calej grupy (wyszukac linki w archiwum pl.rec.foto czy foto.cyfrowa albo na forum dpreview - zaden problem).
choć linka do aukcji, przyznaję, podałem na Berdyczów20Dset
maj łeb...Komentarz
-
obecnie szukam dobrego i niedrogiego żródła bo chcę kupić 300D .... ale po przeczytaniu tego co piszecie kupię sobie Młodego Technika i sam złożę aparat! dopiero wtedy uzyskam pewność że nie obskoczył żadnego wesela ani tym bardziej żadnej nocy poślubnej ........... pozdr
a tak serio to forum to wprost bezcenna skarbnica wiedzy20D, trochę różnego szkła, 420EX, jakaś lowepro do noszenia i jakiś statyw, plus inne śmiecieKomentarz
-
jak z większości forów, i tu da się źdźbło wiedzy wyłowić...Zamieszczone przez prezesoooobecnie szukam dobrego i niedrogiego żródła bo chcę kupić 300D .... ale po przeczytaniu tego co piszecie kupię sobie Młodego Technika i sam złożę aparat! dopiero wtedy uzyskam pewność że nie obskoczył żadnego wesela ani tym bardziej żadnej nocy poślubnej ........... pozdr
a tak serio to forum to wprost bezcenna skarbnica wiedzy
20Dset
maj łeb...Komentarz
-
Witam
pierwszy moj post na forum
Co do ceny to w poniedzialek biore kitowego 300d z faktura za 3450 ... te ceny coraz bardziej mi sie podobaja
(no chyba ze ktos ma taniej to chetnie porozwawiam)
Komentarz
-
A na jaka walute bedzie wystawiona ta faktura?Zamieszczone przez MichalPCo do ceny to w poniedzialek biore kitowego 300d z faktura za 3450
Komentarz
Komentarz