300D za 3200 zł.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • eternus
    Uzależniony
    • 2004
    • 668

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Gdy złodziej żąda od ciebie pieniędzy, a ty ukrywasz część w innej kieszeni i twierdzisz, że nie masz więcej, to też jest przekręt i oszustwo?

[ Dodano: 02-10-2004, 3:46 ]
    Również, skoro używam linuxa to okradam microsoft?
    Nie chce tutaj wyjsc na jakiegos siewce poprawnych zasad moralnych - bynajmniej nie o to mi chodzi. Mimo wszystko nie porownalbym Urzedu Skarbowego do zlodzieja (choc czasem sie przekonuje, ze wbrew pozorom droga nie jest tak odlegla - roznica polega na tym, ze jeden robi to w swietle prawa, a drugi nie).

Nie chce tu wchodzic w glebsza dyskusje, bo i tak kazdy ma swoje zdanie, ktore powinno wyplywac z jego zasad. A mi na prawde nie zalezy na tym, zeby kogolokwiek pouczac w tej kwestii.
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Komentarz

• MichalP
      Zablokowany
      • 2004
      • 49

hehe sie rozwinelo.. ale Panowie ja mam firme reklamowa .. www, poligrafia etc .. czemu mial bym tego nie dac sobie w srodki trwale Przeciez po czesci to jest do pracy ...

Oczywiscie jesli nawet by to nie byla reklama i jesli byla by taka mozliwosc bym tak czy taka staral sie maxymalnie zaoszczedzic..

W kazdym razie oferta zz fakturka jest na allegro ta za 3499 i ta za 3300 z W-wy (wawa 3300+200).. maja dobry import .. Ten pierwszy z krakowa juz z Wasi softem daje + gwara polska realizowana u importera krakowskiego..

Moze jest ktos z krakowa co bylby chetny sprawdzic czy obietnice sie pokrywaja z rzeczywistsoscia.. bo kawalek mam do Kraka

Jesli tam nie wypali to kupie w W-wie za caly 1 zl wiecej

Komentarz

• Tomasz Golinski
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 8623

Zamieszczone przez sal
        Wyznaję jednak zasadę, że jak komuś się nie podoba, to jest wiele miejsc na świecie w których można płacić podatki.
        Jasne, po co nam Polska...
        30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
        Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• MichalP
          Zablokowany
          • 2004
          • 49

hymm tylko ja bym sie tu jeszcze zastanawial jakie nam warunki daje panstwo do rozwoju.. bedac calkiem legalnym osiagniecie sukcesu jest bardzo trudne.. zachodnie firmy nie maja takich problemow jak nasze...

Na dzien dobry dostajemy ZUS, ktory nas zabija.. zatrudnienei pracownika takze odbija sie w budzecie firmy..
          Powinny byc jakies okresy ochronne dla startujacych.. ale nie bede sie nad tym rozwodzil jak tu jest ciezko itd ...

W kazdym razie prawo pozwala odpisac sobie to od podatku i trzeba z tego korzystac.. tak czy tak bynajmniej mnie az sciska jak spora czesc swojej pracy musze oddac US..

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Zamieszczone przez Tytus
            Zamieszczone przez Vitez
            Zamieszczone przez Tytus
            Zamieszczone przez Vitez
            Zamieszczone przez MichalP
            Co do ceny to w poniedzialek biore kitowego 300d z faktura za 3450
            A na jaka walute bedzie wystawiona ta faktura?
            3450 z VATem, to nic tylko na kogoś kto ma firmę kupić i sobie VATcik odliczyć :wink:
            Pytalem sie o walute a nie kwote . Szczegolnie by mnie interesowalo zdjecie tej faktury (wyrazne) juz po zakupie 8)
            a jakiej waluty oczekujesz?
            Obilo mi sie o uszy ze ci co na Allegro tak tanio sprzedaja daja faktury... w dolarach . Jednak nie widzialem na oczy - dlatego jak juz ktos sprobuje i kupi wlasnie taka oferte na Allegro i faktura bedzie w PLN to chetnie zobaczylbym zdjecie tej faktury jako dowod .

Komentarz

• Tomasz Golinski
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 8623

Ja mam fakture w Jewro (z allegro)

Vitez, BTW. O taki cytat mi chodziło
              30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
              Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• MichalP
                Zablokowany
                • 2004
                • 49

jasne w poniedzialek Ci takowe zdjecie wykonam.. zdecydowalem sie na oferte w ktorej wyraznie pisze 22% vat w PLN i po kontakcie telefonicznym postanowilem pojechac do Zielonej Gory - (1,5h autem - wiec tym razem blisko) .. Podobne warunki - pisemna gwara 12 miesiecy, faktura vat 22%, kwota 3500 zl ...

Dalej nie rozumiem co w tym dziwnego.. nie ma az takiej przepasci miedzy sklepami ~4200

[ Dodano: 02-10-2004 ]
                dla pewnosci jeszcze raz wykonalem telefon ) vat w PLN 22%

Komentarz

• Vitez
                  zło konieczne
                  • 2004
                  • 19804

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                  Vitez, BTW. O taki cytat mi chodziło
                  Taki cytat jest niezbedny by zachowac jasnosc mojej odpowiedzi :P

[ Dodano: Pon Paź 04, 2004 8:05 am ]
                  faktura vat 22%, kwota 3500 zl ...

Dalej nie rozumiem co w tym dziwnego.. nie ma az takiej przepasci miedzy sklepami ~4200
                  No wlasnie przepasc jest - 700 zl . Mam nadzieje ze to nie 3500 + faktura vat (czyli ze ci jeszcze 22% dolicza do 3500 ).

Komentarz

• Tytus
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 1358

Zamieszczone przez Vitez
                    No wlasnie przepasc jest - 700 zl . Mam nadzieje ze to nie 3500 + faktura vat (czyli ze ci jeszcze 22% dolicza do 3500 ).
                    nigdy tak nie ma
                    20Dset
                    maj łeb...

Komentarz

• MichalP
                      Zablokowany
                      • 2004
                      • 49

hyhy On to lubi wprowadzac groze ))

Komentarz

• tec
                        Dopiero zaczyna
                        • 2004
                        • 18

wyraznie pisze 22% vat w PLN i po kontakcie telefonicznym postanowilem pojechac do Zielonej Gory
                        Daj dokładne namiary
                        z góry dziekuje i pozdrawiam
                        Canon 40D, 5D, C17-40, C 24-105, C 35, C 50, C 85, C 70-200, 420EX

Komentarz

• MichalP
                          Zablokowany
                          • 2004
                          • 49

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32221137 z tej aukcji , umowilem sie na 3500 z racji konkurencji oferty 3449 z krakowa..

Jestes z Zielonej ? Ktos u Was ma dobre ceny na karty CF ?

Komentarz

• prezesooo
                            • 2004
                            • 6

no to ja poproszę namiary na tego sprzedawcę
                            20D, trochę różnego szkła, 420EX, jakaś lowepro do noszenia i jakiś statyw, plus inne śmiecie

Komentarz

• Aszu
                              Uzależniony
                              • 2004
                              • 707

JAk gość tak tanio sprzedaję to kupujcie, Warto. Byleby była nieuszkodzona i matryca była cała!!!!!!!
                              //mj

Komentarz

• santiblue
                                Początki nałogu
                                • 2004
                                • 322

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32221137 z tej aukcji , umowilem sie na 3500 z racji konkurencji oferty 3449 z krakowa..

Jestes z Zielonej ? Ktos u Was ma dobre ceny na karty CF ?
                                trzeba bylo pisac to bym jeszcze opuscil
                                dSLR + coś tam...

Komentarz

Pracuję...