ecamera.pl - MichaelT595

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pazurek
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1294

Z ta faktura jest o tyle dziwne, ze na 80-pare pozostalych komentarzy nikt sie nie skarzyl na jej brak. No chyba ze wszyscy inni kupowali prywatnie i mieli to gdzies. Ale brak faktury i gwarancji? Wyglada to na ewidentny blad osoby pakujacej paczke.

Sprzedawca sie nie odzywa i to jego DUZY blad. Niestety tacy juz sa niektorzy, nie potrafia sie przynac do pomylki i mysla ze z czasem problem "przycichnie". No ale roznie bywa, nie jestesmy w jego skorze i nie wiemy jakie sa przyczyny takiego zachowania.

Sam zreszta czekam od kilku tygodni na realizacje jednego zamowienia w pewnym sklepie internetowym. Na swoje neiszczescie zrobilem przedplate, potem sie okazalo ze zamowiony towar jest niedostepny. Sprzedawca przeciaga sprawe i nie odpisuje na maile ani wiadomosci na gg. Jak juz uda mi sie z nim skontaktowac to mowi ze moze za przyslowiowy tydzien sie wszystko wyjasni, niestety mowi to juz ktorys tam raz. Jako ze znudzilo mi sie juz czekanie postaram sie anulowac zlecenie i poprosic o zwrot przedplaty. Nie planuje jednak nasylania na niego policji, us, uokik ani nawet wojska.
    http://plfoto.com/4986/autor.html

Komentarz

• Tomasz Golinski
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 8623

Zamieszczone przez pazurek
      Jako ze znudzilo mi sie juz czekanie postaram sie anulowac zlecenie i poprosic o zwrot przedplaty. Nie planuje jednak nasylania na niego policji, us, uokik ani nawet wojska.
      A jak nie zwróci? Ile będziesz czekał? Rok, dwa?

Może Ci coś sprzedać? :P
      30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
      Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• kami74
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1492

Tez nie lubię zalatwiać spraw poprzez "donoszenie" wole zalatwiac osobiście ale w tym przypadku to chyba jedyna droga. I myslę, ze postapil bym podobnie jakby mnie ktoś na 1,3 k chiał wy....mać. Tak trzymaj miklo
        5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
        MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• Zielony
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 2928

Podobna sprawa była z FotoIT całkiem niedawno.
          Ciekawe jak się zakończyła.
          sigpic

Komentarz

• JSK
            Początki nałogu
            • 2006
            • 318

Zamieszczone przez Jac
            Takie podejscie jak ma JSK - Panstwowe = niczyje jest specyficzne dla polakow ale strasznie bledne
            W którym miejscu mojej wypowiedzi to wyczytałeś?
            Ja tylko stwierdzam, że US to organizacja wrogo nastawiona do obywatela (czytaj podatnika). A jak z tego można wywnioskować, że "Państwowe = niczyje". Wybacz, ale nie nadążam za Twoim sposobem rozumowania.
            Sprzedawanie bez FV to nic dziwnego. Jak się chce mieć tanio, to trzeba iść na ustępstwa. A nie tanio, szybko, solidnie i w dodatku z fakturą. Tak to tylko w ERZE. :wink:

Komentarz

• leiho
              Bywalec
              • 2006
              • 117

Miklo, ja CIe popieram... Nie daj się, ale powoli - poczekaj, postaraj sie wyjasnic, a jak po miesiacu nic nie da - wal śmiało na policję i do US. To nie wstyd, a dochodzenie swoich praw (brzydze się skarbowym jak zarazy, ale cwaniactwo NIGDY sie nie skonczy jezeli bedzie tolerowane). Moze miales pecha, ale jezeli rzeczywiscie to pech, to facet powiniene przeprosić, i wyslac nowy sprzet gratis lub zwrocic kase. W Polsce traktowanie klienta jest koszmarne, w realu, nie mowiac o internetowych zakupach. Niektorzy mają farta, robia zakupy co 2 dni i nigdy nie trafią na szwindel, ale np: czekanie na towar 2 tygodnie, odmowa przyjecia reklamacji, to standart. Nie znam innego kraju gdzie ma się klienta tak w dupie jak w Polsce. Moze za wschodnia granica.

Walcz walcz miklo, trzymam kciuki

update: po przeczytaniu wypowiedzi JSK : jezeli faktycznie zakup byl jako bez fv, to pojsci do US to swinstwo, a jesli niby z faktura, to hmm... chec dowalenia sprzedajacemu, co za wykrecanie swinskich numerow mozna uzasadnic jakos
              Ostatnio edytowany przez leiho; 5014.

Komentarz

• adamek
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 2265

miklo: w pełni popieram.
                Co do faktury... jeśli ktoś chce sobie kupić NA FIRMĘ sprzęt... a potem dostaje takie bez faktury to co ma zrobić? Nie może sobioe tegoż sprzętu wrzucić w koszty - czyli zakup mu się kompletnie nie opłaca.
                A skoro gość nie odbiera telefonów, nie odpisuje na maile itp itd...
                No to cóż innego zostaję?

btw - gdyby ten sprzedawca był uczciwy, to by przecież nie było kłopotu...
                Miłego dnia
                adam jastrzębowski
                cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
                tu tu

Komentarz

• gkocur
                  Coś już napisał
                  • 2006
                  • 77

Nie chcę, żeby wyglądało na to, że bronię sprzedawcy, bo w tym konkretnym przypadku ewidentnie racja jest po stronie autora wątku, chciałem tylko dodać od siebie, że kupowałem u tego allegrowicza i wszystko było super, łącznie z tym, że oddałem kupionego od niego Tamrona 70-300, kasa ładnie wróciła na konto. Chociaż faktycznie nie było to najszybciej, i mógłby być lepszy kontakt.

To chyba jest tak, że niektórych przerasta własny sukces, i potem tak to wygląda...
                  40D + Kit + EF-S 10-22 + 24-105 + Tamron 28-75 + Sigma 70-300 + 430ex

Komentarz

• Jac
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 4813

tutaj to wyczytalem,
                    Zamieszczone przez JSK
                    A swoją drogą to bardzo nie ładnie podkablować kogoś do US. Be! To Ci się kiedyś czkawką odbije. Mocną czkawką. Urząd Skarbowy jest organizacją wrogą dla obywatela.
                    co prawda nie wprost ale taki wniosek mi sie nasunol, jesli tak nie jest to oczywiscie masz racje (bo chyba wiesz co myslisz ;-) ), ale z tego cytatu wynika ze jak ktos okrada panstwo to jest OK ( na tej podstawie wnioskuje panstwowe=niczyje), a podkablowanie go jest "Be!", jak widze ze ktos kogos okrada to sie wtracam, mimo zo te nie moje ;-)t
                    Instagram

Komentarz

• Tomasz Golinski
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 8623

A jak państwo okrada obywatela?
                      30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

Komentarz

• Triszer
                        Bywalec
                        • 2004
                        • 191

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                        no niby tak, ale prawo podatkowe mamy takie a nie inne i albo możemy się z nim pogodzić albo wyjechać z tego kraju i poprosić o azyl w innym np. na Ukrainie albo Białorusi

Komentarz

• Tomasz Golinski
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 8623

Tyle, że dla mnie kradzież to nie kategoria prawna, a moralna. I nie mówimy o legalności a o przyzwoitości.

Komentarz

• Jac
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 4813

ale o czym mowisz? o podatkach?

"Jesteśmy o wiele bardziej opodatkowani przez nasze próźniactwo, pychę i głupotę niż przez rząd."
                            Benjamin Franklin
                            Instagram

Komentarz

• Tomasz Golinski
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 8623

Zamieszczone przez Jac
                              ale o czym mowisz? o podatkach?

"Jesteśmy o wiele bardziej opodatkowani przez nasze próźniactwo, pychę i głupotę niż przez rząd."
                              Benjamin Franklin
                              To było dwieście lat temu. Od tego czasu proporcje się zmieniły, przynajmniej w europie.

Komentarz

• Jac
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 4813

To było dwieście lat temu. Od tego czasu proporcje się zmieniły, przynajmniej w europie.
                                co sie zmienilo? ludzie nadal sa tak samo glupi i prozni ;-)
                                Instagram

Komentarz

Pracuję...