ecamera.pl - MichaelT595

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mattnick
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1735

wtacając do okradania...fiskus wisi mi ~530 PLN. Czy (wiedząc o tym ile ma mi oddać po złożeniu prze ze mnie pit-a) odda mi kasę po 3 miesiącach (bo taki ma czas) z odsetkami ??

Druga sprawa i znowu fiskus. Dlaczego oni mają 3 miesiące na oddanie mi pieniędzy a ja im mamm oddać w przeciągu paru dni ?? Może też oddam im po 3 miesiącach...w końcu wszyscy są równi wobec prawa tak ??
    30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Trzecia sprawa - czemu offtopikujecie? (pytanie glownie do dwoch moderatorow i mattnicka )

Komentarz

• slawi_3000
        Uzależniony
        • 2006
        • 568

Zamieszczone przez miklo
        Ta. Chyba mam za ciężki dzień ;-)
        Miklo, absolutnie nie robisz nic złego czy nawet wątpliwego. Jeżeli to stały sprzedawca (a tak wygląda), gość jest zwyczajnie nieuczciwy i do tego niechlujny i bez wyobraźni (pakowanie!).

Dzięki za ostrzeżenie.

Sławek

Komentarz

• iREM
          Uzależniony
          • 2005
          • 951

Zamieszczone przez pazurek
          Nie no spoko, po prostu strach sprzedawac cokolwiek klientowi, ktory w przypadku problemu z przesylka podpieprza Cie w kazde mozliwe miejsce.

Oczywiscie nie ma watpliwosci ze gosc zawalil sprawe, nie dosc ze zle zapakowal towar to jeszcze zapomnial o fakturze i gwarancji. Oczywiste jest ze teraz jest w plecy 1300 zeta i moze mu nie jest latwo tak po prostu wyskoczyc z tych pieniedzy.

Oczywiscie moze gosc jest wrednym skur* i od poczatku chcial Cie oszukac, specjalnie wyslal lampe z peknietym palnikiem, bez gwarancji i faktury, liczac na... hmm... no wlasnie na co

Tak czy inaczej, sorry, moze i nie na miejscu ten moj zart w pierwszym mailu. Tez bym sie wkurzal na Twoim miejscu.
          NIE ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ W KAŻDYM ZDANIU. POPIERAM DZIAŁANIA.
          Wszystko można zrobić lepiej.
          www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Komentarz

• rysib
            Początki nałogu
            • 2006
            • 281

Tak trzymaj miklo!! Masz święte prawo walczyć o swoje pieniądze, czas i reputację. Łatwo pisać że przesadzasz, ale jakoś osoby krytykujące Cię nie straciły w tym przypadku forsy. To jest wolny rynek, cwaniaków lub partaczy likwidują prawa właśnie tego rynku (może oprócz firm państwowych :wink: ). Jako klient działał bym podobnie.
            Pozdrawiam Rysiek

Komentarz

• Jac
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 4813

Zamieszczone przez Vitez
              Trzecia sprawa - czemu offtopikujecie? (pytanie glownie do dwoch moderatorow i mattnicka )
              gdzie? w ktorym miejscu ? zgloszenie sprawy do US przez miklo u niektorych wywolalo oburzenie, a jest to normalna moim zdaniem procedura przy nieuczciwych sprzedawcach ktorzy sa nam winni kase! (brak towaru i brak kasy plus zero kontaktu)

mattnick od pierwszego stycznia do 30 kwietnia jest wiecej niz kilka dni na zaplacenie podatku - wiec IMHO jest sprawiedliwie
              Instagram

Komentarz

• McKane
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 2015

Miklo no mercy dla sprzedawcy ktory postepuje w takim stylu.

Gdyby sam sie kontaktowal probowal sprawe naprawic to byloby zupelnie inaczej. Przeciez mozliwe ze ma mala plynnosc finansowa i taki przypadek spowodowal jakies problemy ... wszystko sie moze zdarzyc.

Nie ma sie co zastanawiac ... skieruj sprawe na policje i do allegro. Od allegro dostaniesz jakies tam odszkodowanie przy okazji.

Pazurek sluchaj jest sprawa ... mam do sprzedania 5D z 24-105L IS za 4000 zl z faktura i gratisami ... bierzesz ?
                http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• Zielony
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 2928

Zamieszczone przez McKane
                  Pazurek sluchaj jest sprawa ... mam do sprzedania 5D z 24-105L IS za 4000 zl z faktura i gratisami ... bierzesz ?
                  A Matiza byś nie chciał? też z fakturą
                  sigpic

Komentarz

• miklo
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 681

Panowie - coś drgęło w pozytywnym wymiarze. Sprzedawca odezwał się do mnie mailem. Podobno lampa została wysłana i będzie u mnie na początku tygodnia. Jeśli faktycznie tak się stanie, to z mojej strony odebrane to zostanie jako pozytywne zakończenie sprawy i dam Wam znać. Mój przypadek będzie wtedy wyglądał na jednorazowy wypadek przy pracy.

Tak więc napiszę w poniedziałek / wtorek - jak sprawa wygląda. Wszystko wskazuje na to, że jednak będzie ok i moja opinia o ecamera.pl będzie jak najbardziej pozytywna.

Komentarz

• pazurek
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1294

McKane, Zielony: trafiliscie jak kula w plot ze swoimi "przykladami", bo nie rozmawiamy tutaj o "okazjach" tylko normalnej sprzedazy podczas ktorej "cos" nie wypalilo. Jakos ni chu* sprawa miklo mi nie wyglada na przekret ze strony sprzedawcy i to z kilku powodow. No ale wiecie lepiej. Zreszta ok, poczekajmy az sie wszystko wyjasni. Sam jestem ciekaw.
                      http://plfoto.com/4986/autor.html

Komentarz

• McKane
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 2015

Ja tez nie pisalem o okazji ... nie chcialem Cie naciagac po prostu na wiecej niz 4k

I wiecej luzu na przyszlosc paz
                        http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• miklo
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 681

Wczoraj rano dostałem paczkę. Ekstra zapakowana, w środku kilka gratisów (bardzo przyjemnych). Niestety lampa ma drobny feler, o którym sprzedawca mógł nie wiedzieć - zoom lampy nie śmiga. Zdarza się. Rozmawialiśmy przez tel. Dzisiaj odsyłam paczkę na koszt sprzedawcy i czekam na następną :-)

Tym razem nie mam obaw. Spokojnie poczekam kilka dni i oczywiście Was powiadomię

Komentarz

• muflon
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 6763

Jesli wszystko sie w miare dobrze skonczy, to dopisz informacje o tym w pierwszym poscie w tym watku. I na newsach, gdzie tez sie poskarzyles :-D
                            zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• miklo
                              Uzależniony
                              • 2006
                              • 681

Na newsach już też napisałem. Nie miałem zamiaru robić facetowi obciachu, bo miałem kaprycho. W pewnym momencie zwątpiłem w powodzenie tej misji ;-) Jak widzisz - relacjonuję "na żywo". Jak napisałem - teraz spokojnie czekam. Na koniec (jeśli będzie szczęśliwy) oczywiście też napiszę :-)

Komentarz

• piast9
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 3267

Ale masz szczęście do tych lamp...
                                650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

Pracuję...