WOW!!! numer lepszy, niż "sprzedaż" 5dmkII z 24-105L o których było głosno kilka stron wcześniej
bo właściwie wszystko jest OK (w opisie jest d60)
Podejrzane aukcje na Allegro itp.
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
Masakra... ktos bedzie miec niezly prezent pod choinka ;-)
Sent from my Milestone using TapatalkKomentarz
-
Komentarz
-
chyba właśnie niewiedza kosztuje
Co ciekawe na pewno kilka osób zgłaszało tą aukcję do allegro
(akustyk i ja - to wiem: http://www.canon-board.info/showthre...72#post1026372 - ostatnie kilka postów) a allegro nie zareagowało.
Bo jak się nie zna na sprzęcie C. to nie widać, że coś jest nie tak :/
Masakra5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + SandiskKomentarz
-
Wiedza kosztuje - wiedza.
...ale za jedyne 2 700 się można dowiedzieć...i zapamiętać na długo.Bo jak się nie zna na sprzęcie C. to nie widać, że coś jest nie tak :/Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpisKomentarz
-
Komentarz
-
Heh dobre, nieźle mnie wciągnęło.Jest gdzieś w necie jak jakiś Brytyjczyk czy Amerykanin takiego scammera przekręcił. Rozchodziło się o lapka podajrze macbooka. Nie pamiętam dokładnie ale szło to w skrócie tak, że wysłał w ten sposób, że naciągacz musiał zapłacić za przesyłkę przy odbiorze + jeszcze cło. A w przesyłce był segregator "stylizowany" mazakami na tego kompa
O tutaj jak komuś chce się czytać:
http://www.zug.com/pranks/powerbook/index.html
5D, 15-30 3.5-4.5, 28 1.8, 50 1.4, 85 1.8, 180 2.8Komentarz
-
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + SandiskKomentarz
-
Na załączonym zdjęciu wyraźnie widać instrukcję od D60 i to moim zdaniem powinno rozwiać wątpliwości przed przystąpieniem do licytacji. Zresztą w opisie także jest jednoznaczna informacja o modelu D60.
A nie jest przypadkiem tak, że z prawa do zwrotu w ciągu 10 dni od daty zakupu można skorzystać jedynie w przypadku zakupu od podmiotu prowadzącego DG?...zgodnie z literą prawa (Ustawa o ochronie niektórych praw konsumentów z dn. 2 marca 2000r.) - kupujący ma prawo do zwrotu zakupionego towaru w ciągu 10 dni od daty jego otrzymania.
Prawo to przysługuje kupującym przedmiot w opcji Kup Teraz, natomiast przepisów powyższej ustawy nie stosuje się do przedmiotów zakupionych w licytacji (Art.16.1 pkt 10).EOS + SpeedliteKomentarz
-
Dokładnie tak jest.Na załączonym zdjęciu wyraźnie widać instrukcję od D60 i to moim zdaniem powinno rozwiać wątpliwości przed przystąpieniem do licytacji. Zresztą w opisie także jest jednoznaczna informacja o modelu D60.
A nie jest przypadkiem tak, że z prawa do zwrotu w ciągu 10 dni od daty zakupu można skorzystać jedynie w przypadku zakupu od podmiotu prowadzącego DG?
Wkleiłem tekst z regulaminu sklepu internetowego, z którego korzystam. W przypadku osób fizycznych zastosować będzie trzeba KC i rękojmie, ale imho nie ma podstaw by uznać opis aukcji za wprowadzający w błąd. Szczególnie w kontekści załączonego zdjęcia.Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.Komentarz
-
-
dla nas to jest dziwne, ale niedawno kupowałem TV i też nie wiedziałem jaki kupić i co ma mieć
no coż trzeba się znać lub mieć kogo poradzić (nie sprzedawcy)A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971Komentarz
-
ja wiem ąże zgłaszały przynajmniej 4 osoby z różnych kompów i IPchyba właśnie niewiedza kosztuje
Co ciekawe na pewno kilka osób zgłaszało tą aukcję do allegro
(akustyk i ja - to wiem: http://www.canon-board.info/showthre...72#post1026372 - ostatnie kilka postów) a allegro nie zareagowało.
Bo jak się nie zna na sprzęcie C. to nie widać, że coś jest nie tak :/
Masakra
zgłoszenia były przez użytkowników zalogowanych w niezalezne konta w allegro
ale wystarczy że ktoś z allegro nie wie o co biega D60D to tego nie zdejmieKomentarz
-
Jeśli kupujący czytał inne wątki na naszym forum to myślę, że dokonał świadomego wyboru. D60 posiada nie przeładowaną matrycę z wielgachnym pixelem, brak durnych gadżetów jak kręcenie filmów czy obrotowy wyświetlacz, kiepski wyświeltacz - jest więc jakby mniejszym bratem wynoszonego pod niebiosa 5D.https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200Komentarz
-
Proszę, nie żartuj z cudzego nieszczęściaJeśli kupujący czytał inne wątki na naszym forum to myślę, że dokonał świadomego wyboru. D60 posiada nie przeładowaną matrycę z wielgachnym pixelem, brak durnych gadżetów jak kręcenie filmów czy obrotowy wyświetlacz, kiepski wyświeltacz - jest więc jakby mniejszym bratem wynoszonego pod niebiosa 5D.
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpisKomentarz
Komentarz