Podejrzane aukcje na Allegro itp.
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X
-
7D mark II; C17-55 f/2,8; C 70-200 f/2,8 IS II; C 85 f/1,8; C 10-22, 430EX II
Moje fotki www.gasin.pl -
jasne ze sciema
tutaj nie ma watpliwosci
jak wspominalem, nie twierdze ze jest jakaś trafiona, ale warto sie jej dokladnie przyjrzec przed zakupem. Cena tez nie jest atrakcyjna jak na taki stan. W kazdym razie aukcja dla ludzi o mocnych nerwachSTR8 -myślałem o tej jedynce z tej aukcji, bo akurat jestem na kupnie, ale teraz po twoim poście zwróciłem uwagę na to malowanie i sobie odpuszczę. THX
Kto maluje jedynkę i to tak chamsko?....
Komentarz
-
Po Waszych radach doszedłem do wniosku, że chamstwo trzeba tępić
Zgłosiłem sprawę do allegro i czekam na rozwój wydarzeń.Komentarz
-
Jeśli aukcja została zakończona przed czasem i oferty zostały odwołane to możesz nagwizdać sprzedającemu. Allegro (jeśli cokolwiek zrobi) to wyśle maila do sprzedającego z zapytaniem, co i jak, a On odpisze, że obiektyw został uszkodzony i temat się skończy.Komentarz
-
-
Człowieku, Ty wygrałeś ten obiektyw!Ostatnio udało mi się wygrać taką aukcję.
Koleś MUSI Ci go sprzedać za taką cenę. Nie ma bata!
To ta sama sytuacja co z Jeepem sprzed kilku lat (czy jakimś tam samochodem) oraz z działkami, które sprzedawali po 2 tys. zł za całą a nie za ar.
Zostałeś zwycięzcą i należy Ci się to co wylicytowałeś.
Może zgłosić sprawę na policję, jeżeli odmówi.
Moje zdjęcia na forum
7d 17-35 18-135STM 35/2 50/1.8 85/1.8 100/3.5 70-200/4 580EXII
http://jaceklosko.blogspot.com/Komentarz
-
-
Z działkami sprawa inna - umowa zawarta przez Allegro ma wartość umowy przedwstępnej, nie notarialnej.
zdRAWki
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Pałować gościa, aż wyda obiektyw ;-) ?
zdRAWkiFotograf platoniczny
Komentarz
-
-
Napisał, że udało Mu się wygrać aukcję, a linijke poniżej przytacza mail od sprzedającego, że ten zakończył aukcję i odwołał oferty.
Więc, jeśli wygrał to może dochodzić swoich praw... A jeśli oferty zostały odwołane to, jak już napisałem, niewiele może zrobić sprzedawcy.Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Sprawa powoli się klaruje.
Na tę chwilę wiem, że była to aukcja grzecznościowa. Pani X wystawiła obiektyw Panu Y. Pomyłka pewnie polega na tym, że X nie wiedziała, że Y sprzedał sprzęt poza aukcją, przez co nie odwołała ofert. Tłumaczenie całkiem sensowne.
Co ciekawe z maila Pani X odpisał mi... Pan Y, który przyjął wszystko do wiadomości i oczekuje informacji na temat daty i miejsca rozprawy.
Naprawdę warto pakować się w sądy dla takiej kasy? Jakie mam procentowe szanse na wygranie sprawy? Jest możliwe, że przegram?
Pozdro!Komentarz
-
Przegrać raczej nie możesz. Jest umowa i jest ona udokumentowana. W zgodzie z prawem nie może być tak, że zawieramy umowę i bezkarnie wręcz z dziecinną szczerością stwierdzamy , że jej nie dotrzymamy. Pan X jest albo głupkowaty , albo bezczelny. Stwierdzenie "to se idź do sądu" wręcz prowokuje aby nauczyć rozumu, jeśli głupkowaty lub przytrzeć nosa jeśli bezczelny. Czy ci się będzie chciało to już inna sprawa.Jacek Paduszyński
40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astroKomentarz
-
Komentarz
Komentarz