Podejrzane aukcje na Allegro itp.
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
a ja się jednak bedę upierał przy swoim;-) czy to przypadek, że tamto tez było nowe-powystawowe z peknięciem dokładnie w tym samym miejscu (jeśli ktoś ma czas niech sprawdzi archiwum allegro, ja jestem w pracy
)
bronisz przegranej sprawy, ja pier....le takie nowe, powystawowe szkła o których cała wielkopolska wie że śmigają bez kłopotów.Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)Komentarz
-
Mnie to wali czy nowe czy powystawowe bo ja mam Nikona.Wiem,jedno....szkło śmiga sprawnie.Sprzedaje bo kupił quada (foto quada na drugiej jego aukcji z Sigmą 14/3,5) ot cała zagadka.a ja się jednak bedę upierał przy swoim;-) czy to przypadek, że tamto tez było nowe-powystawowe z peknięciem dokładnie w tym samym miejscu (jeśli ktoś ma czas niech sprawdzi archiwum allegro, ja jestem w pracy
)
bronisz przegranej sprawy, ja pier....le takie nowe, powystawowe szkła o których cała wielkopolska wie że śmigają bez kłopotów.Komentarz
-
-
A jeszcze do tego w jednym komentarzu zwrotnym odpowiada jako kobieta, a w drugim używa formy męskiej.
{Odpowiedź z:śro 05 sie 2009 17:27:54 CEST} Kupujący ma racje,wyjechałam i zapomniałam usunąć zaplanowanej wczesniej aukcji a w między czasie body wystawił i sprzedał mój mąż ze swojego konta.Każdemu może się zdarzyć{Odpowiedź z:śro 05 lis 2008 00:44:02 CET} Aparat jest nowy,poza tym można wysłać e-meil z zapytaniem o gwarancje itp.Mówiłem Ci głąbie że aparatem wykonałem kilka zdjęć w celu jego sprawdzenia,ale dla Ciebie to już podemonstracyjny.coś Canona, coś Tamrona, a i Nissin się znajdzie
Komentarz
-
Takie teksty zamieniają Allegro w nieprzewidywalny, czeczeński bazar. Na każdym kroku brak odpowiedzialności, robienie z gęby cholewy za 10 zł, rozpaczliwe próby ominięcia prowizji, łowienie na trzy wędki jedną przynętą... Przygnębiające. Jak oferta nieaktualna, to ją usuń, a nie ściemniaj. Piszę to z ciężkim sercem, bo właśnie znalazłem w aukcjach u Ciebie coś fajnego...
Komentarz
-
Komentarz
-
To proste, w aukcjach prywatnych sprzedający musiał dopuścić kupującego do licytacji, na wniosek tego pierwszego oczywiście. Skutkowało to tym że w odpowiedzi na prośbę o dopuszczenie sprzedający składali ofertę sprzedaży poza Allegro i w efekcie QXL Poland Sp. z o.o. zamiast procentowej prowizji od ceny towaru dostawał figę z makiem :-) Ponadto sprzedający mógł sobie w tym samym czasie próbować opchnąć grata gdzie indziej, nie ryzykując że ktoś zalicytuje w momencie gdy przedmiot będzie miał już nowego właściciela a aukcja będzie wciąż wisieć.Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutajKomentarz
-
Nie żeby zaraz podejrzane, ale dziwne trochę...;-)
http://allegro.pl/item879728570_likw...i_cps_usm.html
może ktoś hurtem weźmie;-)Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)Komentarz
-
Zlikwidowali salon i mają do puszczenia taką ilość akurat tych słoików?Nie żeby zaraz podejrzane, ale dziwne trochę...;-)
może ktoś hurtem weźmie;-)
Wg. komentarzy sprzedali dotychczas jakieś bluzeczki, buciki, ale nie da sie sprawdzić więcej, bo już za późno.Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.Komentarz
-
Można tez przyjąć że ktoś się im włamał na konto i wystawia aukcje w celu naciągnięcia łatwowiarków.Pucha i słoki
Komentarz
-
inside job?
dla mnie ci są niezbyt wiarygodni, mimo wielu komentarzy http://allegro.pl/my_page.php?uid=7566461Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.Komentarz
-
Komentarz
-
Racje każdej ze stron to jedno, ale dla mnie nie mniej ważna jest forma, np. taka sobie odpowiedź sprzedającego:
Na allegro sprawdzam przede wszystkim sprzedawcę nie pod kątem ilosci negatywów, lecz pod kątem odpowiadania na reklamacje klientów. I nie ważne czy kupujący gada do rzeczy, sprzedający ma być grzeczny!Mówiłem Ci głąbie że aparatem wykonałem kilka zdjęć w celu jego sprawdzenia,ale dla Ciebie to już podemonstracyjny.
Gdy zauważę taką odpowiedź, to omijam takie aukcje i sprzedawcę na kilometrobity, bo a nuż tym głąbem zostanę ja, co nie było by jednak przyjemne.
A kupowanie z definicji musi! być przyjemne, inaczej nie ma sensu.Komentarz
-
Witam wszystkich bo to pierwszy mój post na tym forum.Mam rzut beretem do Tarnowa i znam prawie wszystkie sklepy w tym mieście i nie kojarzę żadnego który by miał na stanie choć 2 sztuki tego szkiełka. A już kilkanaście w tak słabej ofercie tamtejszych sklepów to chyba cud świąteczno-noworoczny.Zadam pytanie o możliwość wyselekcjonowania sobie najlepszej sztuki i dam znać.Nie żeby zaraz podejrzane, ale dziwne trochę...;-)
może ktoś hurtem weźmie;-)Komentarz
Komentarz