Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Richie
    Uzależniony
    • 2006
    • 625

Zamieszczone przez tombas
    Ciekawostka, chyba to szkło było przez długi czas oferowane na allegro za 3,5k (sprzedawca z ostrzeszowa) a teraz powraca z nową "lepszą" ceną i mniej wyraźnymi fotkami ;-)
    http://allegro.pl/item875683849_cano...1_2_l_usm.html
    To szkiełko akurat znam bo to mój kolega.Śmiga bez kłopotów na 5D MKII,trafia w punkt i jest ostre na f1,2 wiec nie widzę tutaj niczego podejrzanego.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Komentarz

• tombas
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 2194

Zamieszczone przez Richie
      To szkiełko akurat znam bo to mój kolega.Śmiga bez kłopotów na 5D MKII,trafia w punkt i jest ostre na f1,2 wiec nie widzę tutaj niczego podejrzanego.
      a ja się jednak bedę upierał przy swoim;-) czy to przypadek, że tamto tez było nowe-powystawowe z peknięciem dokładnie w tym samym miejscu (jeśli ktoś ma czas niech sprawdzi archiwum allegro, ja jestem w pracy )
      bronisz przegranej sprawy, ja pier....le takie nowe, powystawowe szkła o których cała wielkopolska wie że śmigają bez kłopotów.
      Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
      (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• Richie
        Uzależniony
        • 2006
        • 625

a ja się jednak bedę upierał przy swoim;-) czy to przypadek, że tamto tez było nowe-powystawowe z peknięciem dokładnie w tym samym miejscu (jeśli ktoś ma czas niech sprawdzi archiwum allegro, ja jestem w pracy )
        bronisz przegranej sprawy, ja pier....le takie nowe, powystawowe szkła o których cała wielkopolska wie że śmigają bez kłopotów.
        Mnie to wali czy nowe czy powystawowe bo ja mam Nikona.Wiem,jedno....szkło śmiga sprawnie.Sprzedaje bo kupił quada (foto quada na drugiej jego aukcji z Sigmą 14/3,5) ot cała zagadka.
        Richie
        FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Komentarz

• MacGyver
          Cenzor
          • 2006
          • 7043

Spokojnie panowie, spokojnie.
          Nie ma nic dziwnego w tym że taka aukcja budzi podejrzenia.
          Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• trolluch
            Bywalec
            • 2009
            • 100

Zamieszczone przez sebfoto
            Jak dla mnie negatywne komentarze sprzedawcy i jego komentarze zwrotne stawiają go w niezbyt dobrym świetle.
            A jeszcze do tego w jednym komentarzu zwrotnym odpowiada jako kobieta, a w drugim używa formy męskiej.

{Odpowiedź z:śro 05 sie 2009 17:27:54 CEST} Kupujący ma racje,wyjechałam i zapomniałam usunąć zaplanowanej wczesniej aukcji a w między czasie body wystawił i sprzedał mój mąż ze swojego konta.Każdemu może się zdarzyć
            {Odpowiedź z:śro 05 lis 2008 00:44:02 CET} Aparat jest nowy,poza tym można wysłać e-meil z zapytaniem o gwarancje itp.Mówiłem Ci głąbie że aparatem wykonałem kilka zdjęć w celu jego sprawdzenia,ale dla Ciebie to już podemonstracyjny.
            coś Canona, coś Tamrona, a i Nissin się znajdzie

Komentarz

• Doleslav
              Coś już napisał
              • 2007
              • 75

Zamieszczone przez tomygun
              Przed zalicytowaniem bardzo proszę o kontakt, czy oferta jest nadal aktualna, oraz w celu uzgodnienia sposobu wysyłki - odbioru. W PRZECIWNYM RAZIE OFERTY BĘDĄ ANULOWANE
              Takie teksty zamieniają Allegro w nieprzewidywalny, czeczeński bazar. Na każdym kroku brak odpowiedzialności, robienie z gęby cholewy za 10 zł, rozpaczliwe próby ominięcia prowizji, łowienie na trzy wędki jedną przynętą... Przygnębiające. Jak oferta nieaktualna, to ją usuń, a nie ściemniaj. Piszę to z ciężkim sercem, bo właśnie znalazłem w aukcjach u Ciebie coś fajnego...

Komentarz

• basala
                Uzależniony
                • 2008
                • 615

Zamieszczone przez MacGyver
                Jest to bez wątpienia obejście wycofania przez Allegro aukcji prywatnych[...]
                Nie rozumiem tej części wypowiedzi. Mógłbyś MacGyverze trochę jaśniej, tak dla mniej kumatych? :-D

Komentarz

• MacGyver
                  Cenzor
                  • 2006
                  • 7043

Zamieszczone przez basala
                  Nie rozumiem tej części wypowiedzi. Mógłbyś MacGyverze trochę jaśniej, tak dla mniej kumatych? :-D
                  To proste, w aukcjach prywatnych sprzedający musiał dopuścić kupującego do licytacji, na wniosek tego pierwszego oczywiście. Skutkowało to tym że w odpowiedzi na prośbę o dopuszczenie sprzedający składali ofertę sprzedaży poza Allegro i w efekcie QXL Poland Sp. z o.o. zamiast procentowej prowizji od ceny towaru dostawał figę z makiem :-) Ponadto sprzedający mógł sobie w tym samym czasie próbować opchnąć grata gdzie indziej, nie ryzykując że ktoś zalicytuje w momencie gdy przedmiot będzie miał już nowego właściciela a aukcja będzie wciąż wisieć.
                  Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• tombas
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 2194

Nie żeby zaraz podejrzane, ale dziwne trochę...;-)
                    http://allegro.pl/item879728570_likw...i_cps_usm.html
                    może ktoś hurtem weźmie;-)
                    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
                    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• sebfoto
                      Początki nałogu
                      • 2009
                      • 380

Zlikwidowali salon i mają do puszczenia taką ilość akurat tych słoików?

Wg. komentarzy sprzedali dotychczas jakieś bluzeczki, buciki, ale nie da sie sprawdzić więcej, bo już za późno.
                      Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Komentarz

• sadaman
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 294

Można tez przyjąć że ktoś się im włamał na konto i wystawia aukcje w celu naciągnięcia łatwowiarków.
                        Pucha i słoki

Komentarz

• sebfoto
                          Początki nałogu
                          • 2009
                          • 380

Zamieszczone przez sadaman
                          Można tez przyjąć że ktoś się im włamał na konto i wystawia aukcje w celu naciągnięcia łatwowiarków.
                          inside job?

dla mnie ci są niezbyt wiarygodni, mimo wielu komentarzy http://allegro.pl/my_page.php?uid=7566461
                          Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Komentarz

• MM-architekci
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 2227

nie pogadasz

"1DsMarkII to pełna klatka z matrycą ok.17miljonów pikseli"
                            no comment...

Komentarz

• Juriko
                              Początki nałogu
                              • 2007
                              • 485

Racje każdej ze stron to jedno, ale dla mnie nie mniej ważna jest forma, np. taka sobie odpowiedź sprzedającego:
                              Mówiłem Ci głąbie że aparatem wykonałem kilka zdjęć w celu jego sprawdzenia,ale dla Ciebie to już podemonstracyjny.
                              Na allegro sprawdzam przede wszystkim sprzedawcę nie pod kątem ilosci negatywów, lecz pod kątem odpowiadania na reklamacje klientów. I nie ważne czy kupujący gada do rzeczy, sprzedający ma być grzeczny!
                              Gdy zauważę taką odpowiedź, to omijam takie aukcje i sprzedawcę na kilometrobity, bo a nuż tym głąbem zostanę ja, co nie było by jednak przyjemne.
                              A kupowanie z definicji musi! być przyjemne, inaczej nie ma sensu.

Komentarz

• LindenDT
                                • 2009
                                • 8

Witam wszystkich bo to pierwszy mój post na tym forum.Mam rzut beretem do Tarnowa i znam prawie wszystkie sklepy w tym mieście i nie kojarzę żadnego który by miał na stanie choć 2 sztuki tego szkiełka. A już kilkanaście w tak słabej ofercie tamtejszych sklepów to chyba cud świąteczno-noworoczny.Zadam pytanie o możliwość wyselekcjonowania sobie najlepszej sztuki i dam znać.

Komentarz

Pracuję...