Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szunaj
    Coś już napisał
    • 2010
    • 57

Zamieszczone przez myu.fokeshi
    ciekawe tylko, ze laska przyszla, przewaznie unikaja kontaktu jak moga ograniczajac sie do maila ewentualnie kreca przez telefony. a tu prosze, osobiste spotkanie. zadkosc.
    Aparatu nie było i dziewczyna mogła przekazać informacje o tym przez telefon ale poprosiła o pilne spotkanie tylko po to by wyciągnąć kasę no ale N00bek za szybko powiedział co myśli, powinien udawać że jest bardzo zainteresowany i kasę chce na konto wpłacić wówczas zobaczyłby co jest grane. Pewnie usłyszałby że jak da kasę dziś to aparat może kupić bo ktoś właśnie z kupujących nie wpłacił pieniędzy i jedna sztuka została
    Wszystko wskazuje na to że aukcje sangel_2010 z aparatami to zaplanowane oszustwo.
    Pozdrawiam.
    mojego Canona EOS chciałbym zawsze mieć przy sobie

Komentarz

• nowart
      Uzależniony
      • 2007
      • 809

Nic dziwnego skoro najtaniej - jak już ktoś wcześniej napisał - stoją od 7500 w górę... a i tak to głównie licytacje i trudno kupić w tej cenie. Ale niektórzy nadal wierzą w świętego Mikołaja, który zamiast sprzedawać je na pniu za 7400 oddaje za 6900 i to jeszcze opłacając prawie setkę prowizji dla allegro
      I właśnie dlatego nie trawię allegro za te ich durne zasady - przynajmniej można by było ostrzec licytujących i popsuć złodziejaszkom plany...

Komentarz

• vinietu
        Bywalec
        • 2008
        • 116

Zamieszczone przez N00bek
        w dodatku usłyszałem kwestię iż lepiej było mi najpierw wygrać aukcję i przelać pieniądze potem umówić się na spotkanie - wtedy na pewno by był dla mnie korpus.
        Tyle tylko ,ze w ich aukcjach jest tylko opcja odbioru osobistego, jest to dodatkowo wyraźnie opisane, o przelewach ani słowa.
        Dziwne to wszystko....jakiś nowy patent na kant ?
        5D, 30D, C 50/1.4 , 85/1.8 , 300/4L , 17-40/4L , 70-200/4L , z16/2.8 , N Di866

Komentarz

• N00bek
          Zablokowany
          • 2010
          • 734

Zamieszczone przez vinietu
          Tyle tylko ,ze w ich aukcjach jest tylko opcja odbioru osobistego, jest to dodatkowo wyraźnie opisane, o przelewach ani słowa.
          Dziwne to wszystko....jakiś nowy patent na kant ?
          Na moje są to Ci sami studenci, co w akademikach opylali magazynowe resztki 50D i 450D, a także przed premierowe 60D. Wiem, bo spotkałem się z taką okazją, że mogłem 50D wytargować za 1800zł. Nowe z gwarancją. Jedyna wada: brak pudełka. Ta dziewczyna wyglądała na studentkę z mojego wydziału w szkole bankowej. Oczywiście mogę się mylić, ale róznie to bywa.

nowart, zachowam sobie Twoją ofertę, ale nic nie obiecuje bo na razie coś innego mam na głowie.

Komentarz

• Hubi78
            Bywalec
            • 2009
            • 152

http://allegro.pl/show_item.php?item=1427649259

Fajne zakończenie aukcji

Komentarz

• jasiu_q
              Coś już napisał
              • 2009
              • 58

Zamieszczone przez Hubi78
              Ogłoszenie aukcji wisiało w forumowej giełdzie
              http://canon-board.info/showthread.php?t=73314
              :razz:

Komentarz

• Hubi78
                Bywalec
                • 2009
                • 152

Wiem. Nawet oglądałem osobiście to szkiełko. W ogłoszeniu na allegro ładnie wygladały zdjęcia ale przy oględzinach stwierdziłem że jest w gorszym stanie. w rozmowie nie chciał zejść z ceny a gdy zrezygnowałem raptem chciał opuścić.

Komentarz

• N00bek
                  Zablokowany
                  • 2010
                  • 734

To taka mała historyjka odnośnie opuszczania z cen:
                  Oglądałem fiata 126p. Chłopak chciał za niego 1000zł gdyż był na nowych oponach. Spytałem ile zejdzie. Nic.
                  - no to odpadam - stwierdziłem.
                  - poczekaj 800zł nowe opony
                  - serio odpadam - powiedziałem
                  -700 - dorzucę płyn do spryskiwaczy,
                  - serio dzięki
                  -650?
                  -ee nie
                  ...

takim cudem kupiłem malucha w świetnym stanie za 250zł. Tak naprawdę miałem dać za niego 100zł ale dałem chłopakowi w łapę te 300 stówki i odjechałem
                  Tak więc czas spać i dobranoc Panom

Komentarz

• jasiu_q
                    Coś już napisał
                    • 2009
                    • 58

Z opisu aukcji wynika, iż stan obiektywu oceniany był przez sprzedającego na Idealny,
                    gdyż bardzo o niego dbał. Tym bardziej zastanawia fakt, iż towar - tuż przed finiszem aukcji - przez chwilę nie nadał się do użytku.
                    Podejrzewam, że wkrótce, ten Fenix 28-75/2.8 zmartwychwstanie w stanie techniczny i wizualny ocenianym na bardzo dobry. :P

Komentarz

• STR8
                      Dopiero zaczyna
                      • 2010
                      • 34

Nie wiem czy było, ale polecam opis i dygresje o aparatach profesjonalnych

http://allegro.pl/canon-eos-10d-pole...441405125.html

a tu wrzucę jako ciekawostkę - fuji s3 pro w wersji IRUV. Gdybym korzystał z systemu nikona, kopiłbym choćby kolekcjonersko

http://allegro.pl/fuji-s3-pro-iruv-i1442741989.html

dobranoc

Komentarz

• Hubi78
                        Bywalec
                        • 2009
                        • 152

Zamieszczone przez jasiu_q
                        Z opisu aukcji wynika, iż stan obiektywu oceniany był przez sprzedającego na Idealny,
                        gdyż bardzo o niego dbał. Tym bardziej zastanawia fakt, iż towar - tuż przed finiszem aukcji - przez chwilę nie nadał się do użytku.
                        Podejrzewam, że wkrótce, ten Fenix 28-75/2.8 zmartwychwstanie w stanie techniczny i wizualny ocenianym na bardzo dobry. :P

Ciekawe czy ogłoszenie z canon board zniknie czy też będzie liczył " A nóż się uda"

Komentarz

• N00bek
                          Zablokowany
                          • 2010
                          • 734

Zamieszczone przez STR8
                          Nie wiem czy było, ale polecam opis i dygresje o aparatach profesjonalnych

http://allegro.pl/canon-eos-10d-pole...441405125.html

Wygląda na kradziony. Autor chociaż tak długo posiada ten aparat, to nie jest w stanie numeru seryjnego znaleźć. Pudełka, płyty czy kable pogubił.

W dodatku przy zadzwonieniu do niego z innego numer - tłumaczy, że aparat należy do siostry... Natomiast inny nikon, to jakiś prezent. Nie ma co się męczyć

Komentarz

• Elvi
                            Dopiero zaczyna
                            • 2010
                            • 27

To nie ma tabliczki na spodzie aparatu z numerem seryjnym?

Komentarz

• MacGyver
                              Cenzor
                              • 2006
                              • 7043

Zamieszczone przez Elvi
                              To nie ma tabliczki na spodzie aparatu z numerem seryjnym?
                              Jest, ale trzeba wiedzieć gdzie albo przynajmniej domyślić się że być powinna i ją znaleźć :-D
                              Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• Elvi
                                Dopiero zaczyna
                                • 2010
                                • 27

no dobra ale z tym akurat nikt nie ma problemu każdy o tym wie no chyba że celowo zataić chce te informacje

Komentarz

Pracuję...