Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szogun
    Dopiero zaczyna
    • 2009
    • 18

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1087358611
    Gościu użył moich zdjęć a nawet tytułu aukcji i opisu.

A oto link mojej aukcji zakończonej kilka dni temu http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1078895107

Komentarz

• enter
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1201

wystaw mu fakturę za użycie Twoich prac do celów komercyjnych, dołącz pismo że jeśli nie ureguluje zgłaszasz sprawę na policję za kradzież praw autorskich i wykorzystanie prac do celów komercyjnych

Komentarz

• Merde
        Grzeczny i układny podpis
        • 2008
        • 7756

Zamieszczone przez enter
        wystaw mu fakturę za użycie Twoich prac do celów komercyjnych, dołącz pismo że jeśli nie ureguluje zgłaszasz sprawę na policję za kradzież praw autorskich i wykorzystanie prac do celów komercyjnych
        Nie jestem pewien, czy to jest dobry pomysł. Co z VAT-em i podatkiem dochodowym, jeśli gość nie zapłaci (a nie zapłaci na pewno)?
        I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• MC_
          Pełne uzależnienie
          • 2009
          • 3444

Zawsze można pozew do sądu złożyć.

Komentarz

• jeju
            Coś już napisał
            • 2008
            • 61

Canon 7D z Zakopca

http://www.allegro.pl/item1092999158..._is_nowka.html

Sprzęt kupiony ale sprzedający nie posiada dowodu zakupu ani też gwarancji jak przypuszczam. Nie ma też oryginalnej ładowarki (chyba aż w takim pośpiechu nie kupował bez akcesoriów). Zamiast tego ma przypięty obiektyw i o dziwo sprzęt jest do nabycia w Zakopanem gdzie chyba grzechem byłoby nie zabrać aparatu ze sobą.

Na zdjęciach body nie jest pokazany nigdzie numer, za to grzecznie poinformowano o prawach klienta (co trochę uspokaja).

Przepraszam z góry jeśli jest to aukcja legalna ale wydała mi się godna uwagi.

Komentarz

• szogun
              Dopiero zaczyna
              • 2009
              • 18

Zamieszczone przez MC_
              Zawsze można pozew do sądu złożyć.
              Od tego jestem daleki. Napisałem mu maila z ostrzeżeniem, ze sprawę zgłoszę do Allegro jeśli nie zakończy aukcji. Żeby chociaż inny tytuł aukcji dał to bym się nie zorientował, ale on na beszczela.
              Swoją drogą ciekaw jestem, co za obiektyw sprzedaje?

Komentarz

• Merde
                Grzeczny i układny podpis
                • 2008
                • 7756

Zamieszczone przez jeju
                IMHO jesteś przewrażliwony - zamiennik ładowarki, brak gwarancji EWS i brak pudełka łatwo wytłumaczyć pochodzeniem aparatu.
                I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• preinwher
                  Początki nałogu
                  • 2008
                  • 458

Zamieszczone przez jeju
                  http://www.allegro.pl/item1092999158..._is_nowka.html

Sprzęt kupiony ale sprzedający nie posiada dowodu zakupu ani też gwarancji jak przypuszczam. Nie ma też oryginalnej ładowarki (chyba aż w takim pośpiechu nie kupował bez akcesoriów). Zamiast tego ma przypięty obiektyw i o dziwo sprzęt jest do nabycia w Zakopanem gdzie chyba grzechem byłoby nie zabrać aparatu ze sobą.

Na zdjęciach body nie jest pokazany nigdzie numer, za to grzecznie poinformowano o prawach klienta (co trochę uspokaja).

Jeżeli ktoś będzie zainteresowany tą aukcją to chętnie służę pomocą. Mogę sprawdzić na miejscu co i jak.

http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/

Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/

Komentarz

• droog
                    Coś już napisał
                    • 2008
                    • 88

OTC dostał pierwszy komentarz za 5dMKII.....
                    WeddingPhoto.pl | MagicznySlub.pl | Slub360.pl | NiezwyklySlub.pl | Film-Slubny.pl | Foto-Slub.pl | FotoPodroz.pl | FotografSlubny.net.pl | Fotograf-Kielce.pl

Komentarz

• Drogis
                      Dopiero zaczyna
                      • 2009
                      • 46

Zamieszczone przez droog
                      OTC dostał pierwszy komentarz za 5dMKII.....
                      Ponad 40 dni czekania na przesyłkę... ja bym chyba osiwiał w międzyczasie.

Komentarz

• micles
                        Zablokowany
                        • 2006
                        • 4359

Aukcja :
                        Zakończona
                        (czw 13 maj 2010 09:35:18 CEST)
                        Komentarz :
                        legalvobis (129) (Kupujący) Pozytywny śro 23 cze 2010 12:07:06 CEST 1035170237 Pokaż
                        100% POZYTYW - nie może być inaczej !!!!!! Transakcja na najwyższym poziomie !!! Szybko, konkretnie, profesjonalnie i w bardzo sympatycznej atmosferze !!! SERDE CZNIE POZDRAWIAM
                        Miesiąc i 10 dni = szybko?! No cóż, widocznie mam inne pojęcie co do słowa "szybko"...

Komentarz

• tombas
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 2194

Zamieszczone przez micles
                          Aukcja : Komentarz :Miesiąc i 10 dni = szybko?! No cóż, widocznie mam inne pojęcie co do słowa "szybko"...
                          a wy zawsze wystawiacie komentarz zaraz po otwarciu paczki? może towar dostał już jakiś czas temu ale był mocno zarobiony:-D
                          Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
                          (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• micles
                            Zablokowany
                            • 2006
                            • 4359

Zamieszczone przez tombas
                            a wy zawsze wystawiacie komentarz zaraz po otwarciu paczki? może towar dostał już jakiś czas temu ale był mocno zarobiony:-D
                            Ta jasne, a może spał przez ten miesiąc i dopiero niedawno się obudził. Dowiedzieć się kiedy aparat został mu dostarczony?

Komentarz

• fil91
                              Bywalec
                              • 2009
                              • 140

Odnośnie OTC -IMO część z otrzymanych pieniędzy idzie w "kanał" na hazard lub temu podobne , "następny" kupujący pokrywa koszty zakupu sprzętu dla swoich poprzedników. Jakoś się to kręci dopóki są kolejne sprzedane przedmioty i wpływy z tego tytułu.... mam nadzieję że się mylę

Komentarz

• myu.fokeshi
                                Coś już napisał
                                • 2007
                                • 62

ja jestem caly czas zdumiony tym otc_poznan i kompletnie nie wiem o co chodzi a sledze tez od okolo 2 miesiecy

Komentarz

Pracuję...