fotografia to moze byc tyko hobby ale jak masz dobra robote i starcza ci na sprzet i na zycie i na inne przyjemnosci jeszcze. jak masz slaba robote to naturalne ze szukasz sposobu by mimo brakow finansowych wciaz cieszyc sie robieniem fotek. wesela itp. to dobre miejsce by zarobic. ludzie przewaznie nie rozrozniaja dobrej fotki od beznadziejnej wiec nie ma stresu ze cos sknocisz a jakas tam kasa jest.mysle ze mozna jednoczesnie robic dobre, ambitne fotki, szlifowac swoje umiejetnosci w celu jakichs tam przyszlych profitow itroche zarobic na mniej ambitnych fotkach np jak swiadek polewa wodeczke mlodej a ona robi durna mine[choc z takich sytuacji rowniez mozna zrobic fajny obraz]
Zarabianie na zdjeciach
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
30D, 300D, 300v
can 50 1.8 + tam 17-50 2.8 + sig 70-300 4-5.6 + can 18-55 3.5-5.6 + can 28-90 4-5.6, uv,
safepaq BP2,
caly czas sie ucze...
www.warlinski.comKomentarz
-
nie ma to jak dobrze zadane pytanie...
Na każdym stocku masz dokładnie wyjaśnione jak wysyłać zdjęcia!!5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
:: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
:: Motywy wordpressKomentarz
-
-
moze nikt do niego nie pisze, a tak to sie chlopak ucieszy jak jutro otworzy skrzynke i znajdzie 300 maili, z czego wiekszosc bedzie o powiekszaniu "Cannona" , dziwi mnie tylko pozniej jak ci ludzie sobie radza z opisywaniem fotek ? chociaz dreams wprowadzil pare tygodni temu opcje "opiszemy fotke za ciebie za jedyne 20c" wiec jest szansa, natomiast dla kolegi ktory podal maila to proponuje zaczac od stockxpert tam jest polska wersja jezykowa wiec moze jak sobie raz przerobi 'in polish' to pozniej 'in english' bedzie latwiejEOS x2, sloik x5, blyskotki x6Komentarz
-
-
Ja na istocku przez rok zarobiłem 100$ przez ten czas miałem jakieś 10 plików. Ze zdjęć miałem minimalny zarobek (2$) ale to były 4 zdjęcia (dość kiepskie), więcej się nastawiłem na grafikę wektorową. Ostatnio znowu zacząłem wrzucać fotki i z jednej już po 2 dniach miałem procent a niektóre przez rok się nie sprzedały. Wiadomo plików nie dużo ale jak jest okazja to czemu nie
. Ja u nich też kupuje zdjęcia więc bywało tak że zarobki szły na wymianę.
Nie wiem jak z innymi stockami ale na istocku jest różnie z akceptowaniem zdjęć. Ostatnio wystawiłem fotkę niby w stylu retro, odpisali że wszystko ładne szumy itp ale żebym minimalnie rozjaśnił i będzie ok. Po rozjaśnieniu inny admin odpisał, że zdjęcie ok ale szumy nie do przyjęcia
. No i tutaj już odpisałem, że albo się im podoba albo nie i niech się zdecydują. Po tygodniu przeprosili i zatwierdzili. To samo z wektorami. Wystawiłem 2 obrysy samochodu, sprzedawało się to super więc zrobiłem jeszcze 2. Odrzucili twierdząc że się nie nadaje na stock, poprzednie zaakceptowali ale teraz już się im nie podoba więc kolejne odrzucą nawet jeśli jest zainteresowanie.
Komentarz
-
na istocku jest smiesznie z aprobowaniem zdjec
u mnie aprobuja przewaznie te gorsze z tych co im wysylam.
Ostatnio nie zaaprobowali zdjęcia maskotki, bo stwierdzili, że maskotki chronione są prawami autorskimi
a to ciekawe bo widziałem trochę zdjęć maskotek nawet u nich
poza tym na innych stockach nie mieli z tym problemów.
Generalnie moje fotki najlepiej sie sprzedają na fotolii
20D | kit | 17-40 4 | sigma 70-300 | 50 1.8 II
Komentarz
-
Komentarz
-
Jak odbieracie pieniądze ze stocków? Co jest korzystniejsze - Moneybookers czy Paypal? Mam konto na paypalu, czy dobrze rozumiem, że pobierają 3,9 % + 1,35 zł za pieniądze przelewane w innej walucie niż zł? Pieniądze tafiają na konto w paypalu czy od razu na kartę? Jak się je wypłaca?
EDIT: Poczytałam trochę i wygląda na to, że Moneybookers jest tańsze - stała prowizja, 7 zł. Dobrze wyczytałam?
Priest - wyczytałam, że maskotka może być ale jako szczegół, a nie główny element zdjęcia. Mi jedną przyjęli.Ostatnio edytowany przez Reno; 728.Komentarz
-
-
Komentarz
-
Komentarz
-
-
No i pierwsze 2$ wpadły do kieszeni
Narazie internetowej, po miesiącu obecności na stocku, bo umieszczeniu na stocku dwoch zdjęć. Niestety tylko jedno chcą kupować. www.dreamstime.com
Jakby to przykleić jakoś, albo co. Bo wątek ważny, a nie każdemu chce się szukać
Komentarz
Komentarz