Zarabianie na zdjeciach

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jacek Deka
    Początki nałogu
    • 2006
    • 356

Do namiotu 75x75x75 - jaki obiektyw najlepiej się sprawuje? Stałka, tele - chodzi mi głównie o to, aby przedmioty były odpowiednio kadrowane?
    No i ta przysłona - fakt, u mnie zaczynają być widoczne brudy na matrycy (nieusuwalne sprężonym powietrzem) jak dam z f22.

Komentarz

• pazurek
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1294

Zamieszczone przez Jacek Deka
      fakt, u mnie zaczynają być widoczne brudy na matrycy (nieusuwalne sprężonym powietrzem) jak dam z f22.
      sprezonym powietrzem to sobie wiecej problemow narobisz niz wyczyscisz brudow!
      http://plfoto.com/4986/autor.html

Komentarz

• marekb
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2273

Zamieszczone przez Jacek Deka
        Do namiotu 75x75x75 - jaki obiektyw najlepiej się sprawuje? Stałka, tele - chodzi mi głównie o to, aby przedmioty były odpowiednio kadrowane?
        No i ta przysłona - fakt, u mnie zaczynają być widoczne brudy na matrycy (nieusuwalne sprężonym powietrzem) jak dam z f22.
        http://canon-board.info/showthread.php?t=18144

Komentarz

• hyzop
          Początki nałogu
          • 2006
          • 413

Zamieszczone przez matka_Wariatka
          Qbexus
          odkad zaczelam sie bawic ze stockami Nikon Coolpix 5700 - 99% zdjec robilam przy swietle dziennym.
          w grudniu 2005 dokupilam namiot 75*75, 2x lampy JH-6800, statywy.
          Napisz proszę czy zastosowanie namiotu faktycznie ułatwia prace czy, to taki okrzyczany gadżet.

Komentarz

• Qbexus
            Uzależniony
            • 2005
            • 562

Namiot bezcieniowy to nie jest wynalazek ostatnich cyfrowych lat tylko narzędzie stosowane przez fotografów od bardzo dawna i przy zdjęciach takich pierdołek jest niezastąpione. Nawet przy stosowaniu soft boxów w studio zawsze dostajesz bliki na przedmiocie fotografowanym i mniejsze lub większe cienie a przy namiocie sprawa jest uproszczona. A jeżeli chcesz mieć fajne bliki na produkcie ale pozbyć się cieni to stosuje się stół bezcieniowy i normalne lampy z softami.

Komentarz

• hyzop
              Początki nałogu
              • 2006
              • 413

Dzięki. Zadałem takie pytanie, bo na innym forum w poście o stole bezcieniowym, piszą "...tylko nie dajcie sie nabrać na namiot bezcieniowy", no i nabrałem wątpliwości.

Komentarz

• Sielan
                Bywalec
                • 2006
                • 127

Witam. To mój pierwszy post tutaj.
                Czy jest sens teraz wrzucać zdjęcia/ilustracje z motywami bożonarodzeniowymi czy lepiej poczekać - no właśnie - do kiedy - do października, listopada?
                Innymi słowy czy klienci chętnij wybierają nowe pozycje czy nie ma to większego znaczenia?
                Pytanie kieruję głównie do Matki_Wariatki, jako do osoby o chyba największym doświadczeniu w tej kwestii.

Pozdrawiam wszystkich i życzę wszystkiego najlepszego w nowym roku!
                30D + szpargały

Komentarz

• Qbexus
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 562

Namiot a stol bezcieniowy to 2 rozne sprawy.

Komentarz

• matka_Wariatka
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 120

Zamieszczone przez hyzop
                    Napisz proszę czy zastosowanie namiotu faktycznie ułatwia prace czy, to taki okrzyczany gadżet.
                    zdecydowanie ulatwia prace ani troche nie jest przereklamowany

Sielan z z motywami bożonarodzeniowymi poczekalabym do wrzesnia od tego okresu zaczynaja takie rzeczy schodzic.
                    mozesz wrzucic je teraz, jak uwazasz, najwazniejsze i tak jest dobre opisanie zdjecia, zeby wyszukiwarka wyrzucala je wysoko.
                    roznie to bywa na stockach, Istock eksperymentuje i ciagle cos zmienia, z pierwszej strony w wynikach mozesz spasc na ostatnia i z ostatniej na pierwsza, nigdy nie wiesz
                    matka
                    ((((()))))

Komentarz

• hyzop
                      Początki nałogu
                      • 2006
                      • 413

Dzięki za odpowiedź, dużo daje wiedza od osób, które próbowały w różnych warunkach.

Komentarz

• Sielan
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 127

Ja też dziękuję.
                        30D + szpargały

Komentarz

• JuMar
                          Dopiero zaczyna
                          • 2006
                          • 27

Witam

Może ktoś wrzucić na posta adresy osób które mają największe ilości ściągnięć zdjęć dla przykładu:
                          iStock. Visitez le site officiel iStock et découvrez des millions de fichiers exclusifs et libres de droits. Trouvez rapidement le fichier parfait pour votre projet.

Można by było podpatrzeć co i jak to robią dobrze inni!!

Dzięki

Komentarz

• matka_Wariatka
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 120

Zamieszczone przez JuMar
                            Witam

Może ktoś wrzucić na posta adresy osób które mają największe ilości ściągnięć zdjęć dla przykładu:
                            iStock. Visitez le site officiel iStock et découvrez des millions de fichiers exclusifs et libres de droits. Trouvez rapidement le fichier parfait pour votre projet.

Dzięki
                            proponuje zrobic sobie dobra kawe, usiasc przy kompie i poprzegladac stocki
                            nie ma kawy na lawe trzeba ja sobie zaparzyc.
                            matka
                            ((((()))))

Komentarz

• Qbexus
                              Uzależniony
                              • 2005
                              • 562

Musisz wczuć się w projektanta www, bo najczęściej do tego te zdjęcia są wykorzystywane. Równolegle ze stockami przeglądaj topowe strony na świecie. Z doświadczenia wiem, że do dtp (druku) raczej robi się specjalne sesje pod klienta a nie kupuje w stockach. A jak nie wiesz, co to pstrykaj i wrzucaj uzbierasz parę k zdjęć to będziesz zarabiał. Można albo analizować i się podniecać albo pracować i z czasem wyrabiać sobie wyczucie i markę.

Komentarz

• hyzop
                                Początki nałogu
                                • 2006
                                • 413

Zamieszczone przez JuMar
                                Witam

Dzięki
                                Większość stocków zawiera na swoich stronach rankingi najlepszych autorów, ściągalności fotek w zadanym okresie, wystarczy kliknąć zakładeczkę.

Komentarz

Pracuję...