Zarabianie na zdjeciach

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • -=Festyk=-
    Uzależniony
    • 2005
    • 666

Póki co zarejestrowałem się na dreamstime.Tam nic nie trzeba przysyłać.A chyba w moim wypadku wyrabianie paszportu jest bez sensu bo nie wyjeżdżam nigdzie za granice,a zdjęć tak dobrych,żeby ktokolwiek chciał je kupić nie posiadam

||Galeria

Komentarz

• hyzop
      Początki nałogu
      • 2006
      • 413

Zamieszczone przez -=Festyk=-
      a zdjęć tak dobrych,żeby ktokolwiek chciał je kupić nie posiadam
      To w zasadzie w jakim celu chcesz się tam rejestrować ?

Komentarz

• martini

im tam mozesz przesłać nawet ulotke z kibla miejskiego, oni zbytnio nie ogarniają tego wszystkiego wiec cie przyjmą raczej

Komentarz

• szpindek

Zamieszczone przez martini
          im tam mozesz przesłać nawet ulotke z kibla miejskiego, oni zbytnio nie ogarniają tego wszystkiego wiec cie przyjmą raczej
          Nie zgadzam się z tobą, ja wysłałem na istock skan paszportu i sprawdzili nawet czy mam 18 lat. Więc nie podważał bym im możliwości.

Komentarz

• -=Festyk=-
            Uzależniony
            • 2005
            • 666

Zamieszczone przez hyzop
            To w zasadzie w jakim celu chcesz się tam rejestrować ?
            Zarejestrowałem się.Jedno zdjęcie mi przyjęli,jedno nie.Tego,które zaakceptowali nikt ani razu nie kupił.Wyciągnąłem wnioski,wrócę za jakiś czas.

||Galeria

Komentarz

• matka_Wariatka
              Bywalec
              • 2006
              • 120

Zarejestrowałem się.Jedno zdjęcie mi przyjęli,jedno nie.Tego,które zaakceptowali nikt ani razu nie kupił.Wyciągnąłem wnioski,wrócę za jakiś czas.
              badz powazny
              Istock i Dreams maja okolo miliona zdjec! Ty wrzuciles 1 sztuke i liczysz, ze od razu ktos ja kupi.
              stopniowo buduj portfolio, staraj sie a beda z tego profity. nie od razu Krakow i bez pracy... czy jakos tak

martini dowcipnis z Ciebie, dziecinada.
              matka
              ((((()))))

Komentarz

• szpindek

Pocieszę Cie, ja wysłałem 6 zdjęć, z czego tylko 2 mi przyjeli. Reszta albo jest już dobrze obsadzona przez innych fotografów, albo nie ma wartości komercyjnej... Teraz czekam na "komercyjną" wenę twórczą zanim coś wyśle
                Pozdro, nie dawaj za wygraną...
                P.S. Jeszcze nikt nic nie kupił ;P

Komentarz

• -=Festyk=-
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 666

Tak,tylko ja posiadam TYLKO 2 zdjęcia,które spełniają ich warunki dlatego więcej wysłać nawet nie mogę.Problem polega na tym,że minimalny rozmiar to 3mpx,a ja 99,99%zdjęć mam w 2mpx

||Galeria

Komentarz

• wuqa
                    Dopiero zaczyna
                    • 2004
                    • 46

A ja wrzuciłem na istocka tylko jednego gniotka http://www.istockphoto.com/file_sear...userID=1272947 , a drugiego mi odrzucili i już się zastanawiałem czy to ma sens (ponad milion fotek!!!) aż tu nagle... strasznie sie ucieszyłem jak dość szybko wpadł pierwszy $ z centem teraz zgromadziłem nieco światełek i zaczynam "komerchę". Wątpiącym życzę cierpliwości.

Komentarz

• Qbexus
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 562

Bardzo fajny kiciuś. A cała zabawa ze stockami polega na ilości. O jakichkolwiek zyskach można marzyć dopiero przy kilku tysiącach wstawionych zdjęć. To jest hurtowa robota i masówka jak w Chinach heheh. To takie fotograficzne discopolo jak kogoś to brzydzi to niech się nawet nie rejestruje. Ale ja twierdze, że kasa nie śmierdzi i czymś trzeba zarobić na to żeby w wolnych chwilach być artystą. Oczywiście można latać po studniówkach i weselach ja jednak wole przytulne studio.

Komentarz

• matka_Wariatka
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 120

Zamieszczone przez Qbexus
                        Bardzo fajny kiciuś. A cała zabawa ze stockami polega na ilości. O jakichkolwiek zyskach można marzyć dopiero przy kilku tysiącach wstawionych zdjęć. To jest hurtowa robota i masówka jak w Chinach heheh. To takie fotograficzne discopolo jak kogoś to brzydzi to niech się nawet nie rejestruje. Ale ja twierdze, że kasa nie śmierdzi i czymś trzeba zarobić na to żeby w wolnych chwilach być artystą. Oczywiście można latać po studniówkach i weselach ja jednak wole przytulne studio.
                        Qbexus zalezy o jakich zyskach mowisz, dla jednego zysk to 100$ dla drugiego 1000$.

nie musisz miec kilku tysiecy zdjec, dla przykladu nasz rodak:
                        iStock. Visitez le site officiel iStock et découvrez des millions de fichiers exclusifs et libres de droits. Trouvez rapidement le fichier parfait pour votre projet.

Files: 619
                        Downloads: 81552

i co Ty na to?? nie on jeden dodam
                        troche wysilku wystarczy i dobrych checi.

hurtowa robota powiadasz i Chiny... coz zalezy od punktu siedzenia, wole to, swiety spokoj i niezaleznosc niz "etat" za smieszne pieniadze i bycie podwladnym

artystka i tak nigdy nie bede 8) chyba, ze w kuchni, to co innego
                        matka
                        ((((()))))

Komentarz

• Qbexus
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 562

Też o to mi chodziło, że warto spożytkować swoją pasję i hobby jak jest taka szansa a nigdy wcześniej fotograf nie miał tak prostej drogi do klienta.
                          Hehe no koleś jest niezły, ale zawsze większa ilość więcej szans.
                          To, co battle na gotowanie ?

Komentarz

• matka_Wariatka
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 120

battle na gotowanie jak najbardziej!
                            o kazdej porze dnia i nocy:razz:
                            matka
                            ((((()))))

Komentarz

• bialy94

A tak ciekawy jestem ilu z nas czytając ten właśnie wątek zainteresowało się tego rodzaju fotografią i jakie mają pierwsze wrażenia, sukcesy na stockach?
                              Jak najbardziej pozytywne, stocki wciągają jak nic

mam pytanie co do istock-a, czemu służy opcja "allow prints" która można zaznaczyć przy wysyłaniu fotki ??

Komentarz

• kris75
                                Początki nałogu
                                • 2006
                                • 413

Zamieszczone przez matka_Wariatka
                                Qbexus zalezy o jakich zyskach mowisz, dla jednego zysk to 100$ dla drugiego 1000$.

nie musisz miec kilku tysiecy zdjec, dla przykladu nasz rodak:
                                iStock. Visitez le site officiel iStock et découvrez des millions de fichiers exclusifs et libres de droits. Trouvez rapidement le fichier parfait pour votre projet.

Files: 619
                                Downloads: 81552

i co Ty na to?? nie on jeden dodam
                                troche wysilku wystarczy i dobrych checi.
                                przejrzalem 1 strone z tego linku - abstrachujac od poziomu ze tak powiem "tworczego", to mam zgola wrazenie ze sama chec i troche wysilku to za malo. Potrzeba po 1 dobrego, bardzo dobrego programu graficznego i modeli i to nie sasiadki a kogos z duzym doswidczeniem. Ja tu widze takze potezna sesje w plenerze z asystentem blendami itp. To moze i jest "troche" wysilku jak sie to porowna do sesji w Sydney T. Gudzowatego z troche innego swiata ale jak na moje rozeznanie to wymaga takze sporych nakladow finansowych - m.in. oplacenie modeli, wizazystki.
                                ________
                                Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
                                Immanuel Kant

Komentarz

Pracuję...