ksiazki o fotografii

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • hroopek
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 34

wiedza w necie

Polecam wszystkim pasjonatom stronę :

Gazetki w pdf i nie tylko...
    Duża Puszka i

Komentarz

• januszP.
      Uzależniony
      • 2006
      • 634

Zamieszczone przez mirhon
      "Ekspozycja bez tajemnic" Bryan Peterson

http://merlin.pl/frontend/browse/pro....html#fullinfo
      Kupiłem te książkę i stwierdzam, ze warto ja przeczytać . Adresowana jest może do początkujacych fotoamatorów ale każdemu polecam. Młodych nauczy wiele rzeczy a bardziej zaawansowanym przypomni, ze napakowanie elektroniką i gadżetami puszki to nie wszystko. Napisana przejrzystym językiem. Ilustrowana fajnymi zdjęciami. I niedroga. Ja nie żałuję, że mam ja w swojej fotograficznej biblioteczce.

Komentarz

• oszin
        Coś już napisał
        • 2007
        • 53

Zamieszczone przez januszP.
        Kupiłem te książkę i stwierdzam, ze warto ja przeczytać . Adresowana jest może do początkujacych fotoamatorów ale każdemu polecam. Młodych nauczy wiele rzeczy a bardziej zaawansowanym przypomni, ze napakowanie elektroniką i gadżetami puszki to nie wszystko. Napisana przejrzystym językiem. Ilustrowana fajnymi zdjęciami. I niedroga. Ja nie żałuję, że mam ja w swojej fotograficznej biblioteczce.
        również kupiłem i podpisuję się obiema rękoma pod tym co napisał przedpiszca
        pozdrawiam
        oszin
        trzydziecha na karku +kicior+budżetowa stałka+ lampki softy i parasolki

Komentarz

• janusz333g
          • 2007
          • 9

witam
          czy posiada ktoś książke o fotografowaniu Andrzeja Mroczka w PDF
          pozdrawiam

Komentarz

• zxzx
            Coś już napisał
            • 2007
            • 99

Witajcie , tez bym byl chetny na jakas Polska ksiazke w wersji elektronicznej bo na normalne ksiazki musze poczekac do urlopu
            CANUSIA EOS 50d , 400 D // EF17-40 F/4 L // Canon 70-200 F/4 L USM //Canon 60 F/2,8 macro STATYW MANFROTTO // FILTRY HOJA //Speedlite 430 EX ///// grip , etc
            www.wesolowski-photography.co.uk

Komentarz

• McKane
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 2015

Digitializowanie ksiazek bez zgody autora jest niezgodne z prawem. Dajcie spokoj z takimi pytaniami bo w koncu ktorys moderator zamknie ten jakze szacowny watek.
              http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• Malin
                Początki nałogu
                • 2007
                • 276

Zamieszczone przez janusz333g
                witam
                czy posiada ktoś książke o fotografowaniu Andrzeja Mroczka w PDF
                pozdrawiam
                Kopiowanie ksiazki do pdf jest kradzieżą.
                Wiecej na ten temat w pierwszych dwóch stronach http://www.canon-board.info/showthre...&highlight=pdf
                Regulamin pkt 8

Komentarz

• zxzx
                  Coś już napisał
                  • 2007
                  • 99

Sorki , myslalem ze mozna cos takiego zakupic w wersji elektronicznej , coz poczekam do maja
                  CANUSIA EOS 50d , 400 D // EF17-40 F/4 L // Canon 70-200 F/4 L USM //Canon 60 F/2,8 macro STATYW MANFROTTO // FILTRY HOJA //Speedlite 430 EX ///// grip , etc
                  www.wesolowski-photography.co.uk

Komentarz

• szwayko
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 2085

Zamieszczone przez januszP.
                    Ja rowniez ja mam - dostalem od zony na urodziny ;-) - na poczatku myslalem ze kupila mi jakas biblie gdzie przez pol ksiazki tlumaczona jest przyslona i glebia ostrosci, lecz okazalo sie ze to bardzo ciekawa ksiazka. Znakomicie przypomina i utrwala zasady pomiaru swiatla - zwlaszcza z jakiego miejsca i z jaka korekta. Kazde zdjecie oprocz opisu technicznego zawiera informacje dlaczego autor rozlozyl statyw.
                    Oprocz np. Mroczka warto ja miec u siebie w biblioteczce na stale.
                    frickr FB
                    www.szwajkowski.pl

Komentarz

• root
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 146

orientuje się ktoś może czy jeszcze gdzieś dostanę książkę kelbiego "fotografia cyfrowa. edycja zdjęć." ? bardzo jestem zainteresowany.
                      :}

Komentarz

• Malin
                        Początki nałogu
                        • 2007
                        • 276

ja widzialem jeszcze przed swietami tę pozycje na polkach w sklepie nie dla idiotów moze przejdz sie do Media Marktu, może coś jeszce znajdziesz...
                        Regulamin pkt 8

Komentarz

• malwes
                          Coś już napisał
                          • 2007
                          • 74

Witam,
                          Ostatnio zakupiłam "Nowy podręcznik fotografii" autorstwa Jonh'a Hedgecoe. Dla dopiero-zaczynającej-osoby, jak ja, jest wg mnie doskonały. Opisuje w sposób dokładny i zrozumiały zasady budowy aparatu. Wyjaśnia zależności między przesłoną a czasem otwarcia migawki. Opisuje różne rodzaje obiektywów, ich zastosowanie, niedogodności i zalety. Oprócz tego mnóstwo o ekspozycji, ostrości, kompozycji, świetle, efektach zamierzonych i nie. Mnóstwo zdjęć podpisem jakimi aparatami i przy jakich parametrach zostały zrobione. Mnie się ten podręcznik bardzo podoba. Kupiłam w Empiku za 79zł .Wydawnictwo Arkady. Powinien być też dostępny w Merlinie.
                          Pozdrawiam,
                          Gosia
                          Moja pasja
                          Facebook

Komentarz

• arturs
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 4196

Za "przedpiścami" - "Ekspozycja bez tajemnic" - bardzo dobrze napisana książka dla kogoś kto nie wie lub chciałby wiedzieć więcej o pomiarach światła, korzystaniu z różnych trybów pomiarów itp.
                            5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• photographus
                              Początki nałogu
                              • 2007
                              • 434

Zamieszczone przez Tomasz1972
                              Książka zawiera odpowiedzi na 99% pytań zadawanych przez ludzi , którzy dopiero zamierzają focić śluby .
                              Jaki aparat .
                              Jaki obiektyw.
                              Jaka lampa .
                              Jak z w/w sprzętu korzystać .
                              Jak się przygotować do focenia ślubów i na co zwracać uwagę .

Wszystko w podstawowej, aczkolwiek moim zdaniem wystarczającej wersji .Po prostu bardzo ciekawa książka dla początkujących , napisana prostym i zrozumiałym językiem .
                              Też zakupiłem tę pozycję. Oto moje zdanie: jeżeli komukolwiek ta książka może pomóc to tylko tym, którzy:
                              a) nigdy lub sporadycznie lub dawno temu fotografowali,
                              b) uważają, że znakomitym i łatwym sposobem na zarabianie pieniędzy jest fotografia ślubna.

Autor niestety (choć sam z siebie bardzo miły Pan) może tą pozycją wyrządzić więcej złego niż dobrego, gdyż po przeczytaniu tej książki "człowiek z ulicy" może uwierzyć, że ma wszelkie predyspozycje, by zostać fotografem ślubnym. A tak niestety w większości przypadków nie jest.
                              Tę pozycję Pana Wójcika usprawiedliwiałoby jedno: gdyby została wydana w cyklu: "Jak zostać fotografem ślubnym w weekend?"

Dużo lepsza jest oferowana przez Pana Wójcika pozycja dotycząca kompozycji w fotografii.

Pozdrawiam
                              regulamin pkt 8

Komentarz

• A-la-N
                                Coś już napisał
                                • 2005
                                • 96

Książka

Ja polecam książke pt:"W obiektywie" autorstwa Hanny Marii Gizy
                                Zbirór wywiadów z najlepszymi polskimi fotografikami i fotoreporterami. Kawał solidnej wiedzy z zakresu fotografii prasowej.
                                co mam to mam.
                                www.aleksanderprugar.com
                                http://aleksanderprugar.blogspot.com/

Komentarz

Pracuję...