ksiazki o fotografii

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sniper88
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 1156

Z tym sie napewno zgodze Ja tylko chcialem napisac, ze jezeli juz ktos przerobil dosc duzo tutoriali, i w razie potrzeby wie gdzie szukac jemu potrzebnych, to niekoniecznie musi wydawac te 70zl
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Komentarz

• robgr85
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 1719

Zamieszczone przez sniper88
      Z tym sie napewno zgodze Ja tylko chcialem napisac, ze jezeli juz ktos przerobil dosc duzo tutoriali, i w razie potrzeby wie gdzie szukac jemu potrzebnych, to niekoniecznie musi wydawac te 70zl
      skoro nie szukasz książki to trzeba było zapytać o linka do dobrych tutoriali:

poprostu wyśmienite tutoriale. Nie potrzebujesz już żadnej książki.
      Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• sniper88
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 1156

ja dorzuce www.tutorialized.com
        WWW | 500px | IG
        Semper in altum

Komentarz

• jedrucha
          Bywalec
          • 2007
          • 110

Jeszcze odnośnie "Książki o fotografowaniu" A. M. - ktoś nieźle przesadza z ceną korzystając z faktu iż autor nie zgadza się na wznowienie:
          http://www.allegro.pl/item244209358_...czka_wawa.html
          kopara mi trochę opadła
          Jędrek

Komentarz

• McKane
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 2015

Zamieszczone przez jedrucha
            Jeszcze odnośnie "Książki o fotografowaniu" A. M. - ktoś nieźle przesadza z ceną korzystając z faktu iż autor nie zgadza się na wznowienie:
            http://www.allegro.pl/item244209358_...czka_wawa.html
            kopara mi trochę opadła
            Mocno to przesadza Cezary Dybowski ktory wystawia te ksiazke za 999
            http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• jedrucha
              Bywalec
              • 2007
              • 110

Zamieszczone przez McKane
              Mocno to przesadza Cezary Dybowski ktory wystawia te ksiazke za 999
              cóż, bez komentarza...
              Jędrek

Komentarz

• Berials

A co sądzicie o kupowaniu tutoriali na allegro? W sumie tanio ale jak się ma cena do jakości?

Komentarz

• sniper88
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 1156

Jezeli nie szukasz czegos kosmicznie trudnego w tutorialach, to spokojnie wystarczy google
                  WWW | 500px | IG
                  Semper in altum

Komentarz

• sc0rpion_f

Ja tez szukam tej ksiazki i szukam.Mailowalem nawet do autora,ktory owszem, powiedzial ze wznowien nie bedzie w ciagu najblizszego roku,ale nie dlatego ze nie chce tylko dlatego ze pracuje nad inna ksiazka i nie ma poprostu czasu.
                    A jak przeczytalem o tej skrzynce piwa to z wrazenia sie zarejestrowalem .
                    Tak wiec niniejszym witam wszystkich.

A do piwka rowniez sie dokladam,rzecz jasna .
                    Pzdr.

Komentarz

• APP
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 664

Zamieszczone przez sc0rpion_f
                      Mailowalem nawet do autora,ktory owszem, powiedzial ze wznowien nie bedzie w ciagu najblizszego roku,ale nie dlatego ze nie chce tylko dlatego ze pracuje nad inna ksiazka i nie ma poprostu czasu.
                      Jeśli tak było, to mamy z jednej strony cień nadziei , a z drugiej znów jakiegoś dziwoląga , bo na co autor gotowej książki "musi" poświęcić czas przy wznowieniu wydania? Chyba, że kroją się jakieś zmiany w "potencjalnym" następnym, hmmm. Jestem ciekaw co takiego zdążyło się w niej zdezaktualizować przez ten czas (?).

W każdym razie, dzięki za informację sc0rpion_f.

Komentarz

• sc0rpion_f

Zamieszczone przez APP
                        Jeśli tak było, to mamy z jednej strony cień nadziei , a z drugiej znów jakiegoś dziwoląga , bo na co autor gotowej książki "musi" poświęcić czas przy wznowieniu wydania? Chyba, że kroją się jakieś zmiany w "potencjalnym" następnym, hmmm. Jestem ciekaw co takiego zdążyło się w niej zdezaktualizować przez ten czas (?).
                        W każdym razie, dzięki za informację sc0rpion_f.
                        Hmm cien nadziei faktycznie jest,jednoczesnie musze wystapic w obronie autora,ktory w zadnym razie dziwolagiem nie jest;-) .na potwierdzenie wklejam co mi odpisal:

"Witam
                        Dziękuję za e-maila i zainteresowanie się moją książką – niestety nie mogę nic poradzić ponieważ oba nakłady zostały kompletnie wyczerpane, Koroprint sprzedał nawet uszkodzone egzemplarze. Będą zabiegał o trzecie wydanie, ale do niego książka musi zostać uzupełniona i nieco przerobiona a teraz jestem zajęty inną książką i dopiero po oddaniu jej do wydawnictwa będę mógł się zająć modernizacją poprzedniej.

Może jakaś biblioteka ma egzemplarz – tego nie wiem.

Łączę pozdrowienia

Andrzej A. Mroczek"

Zamieszczone przez minek
                        To ja powoli zacznę dzisiaj skanować i gdzieś sobie te skany zarchiwizuję. PDFa zrobić nie umiem, obrazki jeno. Jak mi się ktoś do tego archiwum włamie, to oczywiście będzie prokuratura, policja itp, no ale może sobie te obrazki pościąga... Zobaczymy. ;-)
                        Bedziesz mial moja(i zapewne nie tylko moja) dozgonna wdziecznosc ;-).Jak w piosence: "Panie Janku,Pan sie nie boi,cale Cannon Board za Panem stoi"

Komentarz

• APP
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 664

Prostuję - "dziwoląg" to nie było oczywiście o autorze, tylko o sytuacji. Cytat mail'a rzuca nieco dodatkowego światła na sprawę.

Komentarz

• sc0rpion_f

Wiem,wiem .Przeca nie zarzucam ze obraziles autora .
                            Zart Twoj wyrafinowany o formie subtelnej wychwycic mi sie udalo :P

Komentarz

• Tomasz Golinski
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 8623

Trochę posprzątałem do tego wątku: http://canon-board.info/showthread.php?t=25876
                              30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                              Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• jinks
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 2178

Jesli ktoś jest z Krakowa to Książkę Pana Mroczka mozna kupić w Camelocie. Przynajmniej tak było podczas festiwalu "Miesiąc Fotografii w Krakowie".
                                Miłego dnia
                                moja www

Komentarz

Pracuję...