ksiazki o fotografii

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Plaut
    Dopiero zaczyna
    • 2007
    • 21

Najwidoczniej ma juz dość
    "Książka o fotografowaniu" jest przez wielu fotografów uwarzan za swoista biblie wiec zedko ktory by chcial sie jej pozbyc.
    400D + Sigma 17-70 + 1001 innych gratów
    Sa takie fotografie – te nikomu nie pokazane, te nigdy nie zrobione – tak bardzo twoje, a jednak dla swiata nie istniejace. najcenniejsze? M.Mrozek

Komentarz

• hyzop
      Początki nałogu
      • 2006
      • 413

Zamieszczone przez sniper88
      Ja o tym pierwsze slysze, wiecie dlaczego
      Przestała by być kultowa, gdyby rynek został nasycony.

Komentarz

• sniper88
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 1156

Zamieszczone przez hyzop
        Przestała by być kultowa, gdyby rynek został nasycony.
        To wzial by sie zabral za pisanie jeszcze lepszej
        Powstala by biblia fotografow v2.0
        WWW | 500px | IG
        Semper in altum

Komentarz

• sniper88
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 1156

Z tego co ja wyczytalem to jak narazie jest to najlepsze zrodlo wiedzy, ale niedostepne Jak ktos bedzie chcial sprzedac za normalna cene, albo znajdzie wersje elektroniczna to prosze o info na pw
          WWW | 500px | IG
          Semper in altum

Komentarz

• APP
            Uzależniony
            • 2006
            • 664

Ja też piszę się na link na PW jeśli gdzieś wypłynie wersja elektroniczna, ew. egzemplarz oryginalny za ludzkie pieniądze.

Głupio, bo głupio - zamierzałem uczciwie dać zarobić autorowi i wydawnictwu, ale w świetle zaistniałej sytuacji (wyczerpany nakład i bardzo duży popyt) ich polityka jest dziwna. Wszyscy by skorzystali - autor, wydawnictwo, czytelnicy. Sam popędziłbym do księgarni nawet gdyby były już te pdf'y.
            Jeśli przyjąć teorię o "kultowości", to drastycznie zmieniałoby to wyobrażenie o autorze i przeczyło temu co (przynajmniej ja) tu i tam o A.M. wyczytałem - jeśli ktoś może podać jakiś racjonalny powód, dla którego autor może nie zgadzać się na wznowienie (ogólnie, ale może są i przecieki o tym konkretnym przypadku), to ja z chęcią o tym przeczytam (kłótnia z wydawcą... ? heh).
            Ostatnio edytowany przez APP; 5125.

Komentarz

• McKane
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 2015

Nie no tez nie przesadzajcie z ta "kultowoscia". To przez taki mit ksiazka jest trudno dostepna badz niesamowicie droga.
              To w miare przyzwoita pozycja o fotografowaniu gdzie sprzet nie odgrywa glownej roli natomiast sluzy do realizowania pewnych koncepcji. I co ciekawe (o czym pewnie niewiele napalonych na nia osob wie) tym sprzetem sa najczesciej wielko badz srednioformatowe aparaty analogowe, uzywane z zewnetrznym swiatlomierzem i cholernie drogimi filtrami.
              http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• robgr85
                Pełne uzależnienie
                • 2007
                • 1719

Zamieszczone przez McKane
                Nie no tez nie przesadzajcie z ta "kultowoscia". To przez taki mit ksiazka jest trudno dostepna badz niesamowicie droga.
                co chwilę czyta się że ta książka zmieniła coś, pokazała trochę inny sposób patrzenia itp itd. co w tym dziwnego że ludzie chcieliby to poczytać?
                Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• McKane
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 2015

Zamieszczone przez robgr85
                  co chwilę czyta się że ta książka zmieniła coś, pokazała trochę inny sposób patrzenia itp itd. co w tym dziwnego że ludzie chcieliby to poczytać?
                  Nic w tym dziwnego ze ktos chce przeczytac ksiazke. Ale uznawanie jej za pozycje kultowa to spora przesada.

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• adamtg
                    Coś już napisał
                    • 2007
                    • 65

A ja mam pytanie o dobrą książkę o Photoshopie CS3 (będziemy mieli takie w szkole od tego roku, więc warto coś więcej wiedzieć) i o Photoshopie Elements 5.0 (prawdopodobnie się na niego pokuszę:wink: ). Ktoś może coś polecić ?:wink:

Komentarz

• adamek
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 2265

o w mordę.
                      Co to za szkoła??
                      u mnie w LO to ja miałem jeszce dosa.
                      (a jestem przecież tylko parę lat od Ciebie starszy...)
                      Miłego dnia
                      adam jastrzębowski
                      cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
                      tu tu

Komentarz

• adamtg
                        Coś już napisał
                        • 2007
                        • 65

Salezjański Ośrodek Szkolno Wychowawczy (SOSW), jesteśmy szkoła integracyjną mamy gimnazjum, LO, Zawodówkę, i jednym z kierunków jest drukarstwo, i oni tam często korzystają z PS i innych, a ja sobie często na komputerach w szkolę siedzę, bo jestem jakby odpowiedzialny za stronę medialną wszelkich imprez i w ogóle szkoły.
                        Pytanie nadal aktualne.

Komentarz

• robgr85
                          Pełne uzależnienie
                          • 2007
                          • 1719

generalnie też sporo zależy do czego będziesz chciał wykorzystywać photoshopa - myślę że warto się rozejrzeć za książkami Scotta Kelby'ego - nie wiem czy coś już napisał o cs3, ale prawdopodobnie tak :P

Pozdrawiam,

Komentarz

• sniper88
                            Pełne uzależnienie
                            • 2007
                            • 1156

Zamieszczone przez robgr85
                            generalnie też sporo zależy do czego będziesz chciał wykorzystywać photoshopa - myślę że warto się rozejrzeć za książkami Scotta Kelby'ego - nie wiem czy coś już napisał o cs3, ale prawdopodobnie tak :P
                            Ostanio przerzucilem dosc dokladnie te ksiazke w empiku, i jedno co o niej moge powiedziec to to, ze nie ma w niej niczego nieopisanego w darmowych tutkach z sieci. W sumie to poza symulacja szarej polowki nie znalazlem w niej nic nowego, co nie zmienia faktu ze ksiazka jest bardzo dobra
                            WWW | 500px | IG
                            Semper in altum

Komentarz

• McKane
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 2015

Ostanio przerzucilem dosc dokladnie te ksiazke w empiku, i jedno co o niej moge powiedziec to to, ze nie ma w niej niczego nieopisanego w darmowych tutkach z sieci. W sumie to poza symulacja szarej polowki nie znalazlem w niej nic nowego, co nie zmienia faktu ze ksiazka jest bardzo dobra
                              W sumie patrzac od tej strony nie ma ksiazki do PSa na tym swiecie, ktora poruszalaby zagadnienia nigdy nie omawiane w Internecie W ten sposob doszlismy do wniosku ze nie ma sensu kupowac ksiazek o ile ma sie dostep do netu, zna sie kilka jezykow, i mase wolnego czasu zeby to wszystko znalezc.

Komentarz

• robgr85
                                Pełne uzależnienie
                                • 2007
                                • 1719

Zamieszczone przez mackane
                                W sumie patrzac od tej strony nie ma ksiazki do PSa na tym swiecie, ktora poruszalaby zagadnienia nigdy nie omawiane w Internecie W ten sposob doszlismy do wniosku ze nie ma sensu kupowac ksiazek o ile ma sie dostep do netu, zna sie kilka jezykow, i mase wolnego czasu zeby to wszystko znalezc.
                                sniper - mimo iż wszystko można znaleźć w sieci, uważam że dobrze mieć wszystko pod ręką, w jednym miejscu - a jeśli na papierze to kolejny plus.

Komentarz

Pracuję...