ksiazki o fotografii

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • minek
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1386

Instrukcja od aparatu nie wystarczy?
    Są tam jakieś ukryte funkcje tego aparatu opisane, może jak instalować gierki do grania w pociągu? Nie rozumiem, jak można łączyć dwie tak skrajnie różne rzeczy jak Canon 5D i fotografię ... (-:

Komentarz

• SebaWolf
      Początki nałogu
      • 2006
      • 324

Zamieszczone przez minek
      Instrukcja od aparatu nie wystarczy?
      Są tam jakieś ukryte funkcje tego aparatu opisane, może jak instalować gierki do grania w pociągu? Nie rozumiem, jak można łączyć dwie tak skrajnie różne rzeczy jak Canon 5D i fotografię ... (-:
      no taki arkanoid lub coś podobnego to by było coś,
      a tak na poważnie to pytam czy można dowiedzieć się z tego czegoś pożytecznego czy też jest to tylko okazja dla autora na wyciągnięcie kilku $ od kupujacego

Komentarz

• McKane
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 2015

Zamieszczone przez Reno
        McKane, przymierzam się do zakupu Dederki, myślałam właśnie o tym nowym wydaniu - czytałeś też stare? Jest drastyczna różnica na niekorzyść? Myślałam, że to nowe wydanie będzie aktualniejsze pod względem techniki.
        Starszych nie czytalem niestety wiec niewiele Ci pomoge. Jesli interesuje Cie to jak bedzie wygladala twarz przy oswietleniu przednio gorno bocznym i dziesiatkach innych ustawien lamp to jest ksiazka dla Ciebie

Jest to jak wyzej pisalem pozycja specyficzna ... ja skorzystalem na lekturze (chociaz nie tak bardzo jak sie spodziewalem) ale sadze ze dla wielu osob ta ksiazka bedzie zupelnie nieprzydatna. Moze tez za cienki jestem w te klocki i malo do mnie dotarrlo co jest bardzo prawdopodobne.

Pozdrawiam
        http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• renes
          Uzależniony
          • 2007
          • 510

Czy znacię jakąś dobrą pozycję poświęconą wyłącznie obróbce zdjęć czarnobiałych w CS2?

Komentarz

• szycho
            Początki nałogu
            • 2006
            • 350

W sobotę wpadła mi w ręce fajna ksiażka o fotografii przyrodniczej: Jerzy Grzesiak – Fascynacje. 64 strony bogato ilustrowane zdjęciami i opisami autora. Kilka którkich opwiadań z cyklu "jak powstało to zdjęcie", i cały rozdział (niedługi, ale na temat) dotyczący fotografii zwierząt w środowisku naturalnym. Bardzo jestem zadowolony z tej książeczki, fajnie się czyta. Polecam wszystkim chcącym rozpocząć przygodę z fotografią przyrody. Brakuje mi tylko opisów technicznych "exif'a" pod fotkami.
            EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
            www.tomaszszyszko.pl

Komentarz

• root
              Bywalec
              • 2006
              • 146

czy ktoś ma może książkę "praktyczny kurs fotografii" hedgecoe'a john'a ? dobra jest ?
              :}

Komentarz

• mala_mi

Może i czytanie książek o tym jak się fotografuje jest bezsensowne ale warte poświęcenia uwagi są ksiązki o fotografiach - gdzie opisane są intencje autora, jego otoczenie, inspiracje itp. Rzeczy te nie zawsze można wypatrzyc na zdjęciu

Polecałabym przeczytanie Odwagi Patrzenia i Światło i Mrok - książki wydane przez Fundecję Edukacji Wizualnej, jeżeli ktoś odwiedził tegoroczny Fotofestiwal w Łodzi to miał okazję się z nimi spotkać.

Komentarz

• energia_ki
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 291

Zamieszczone przez mala_mi
                  Polecałabym przeczytanie Odwagi Patrzenia i Światło i Mrok - książki wydane przez Fundecję Edukacji Wizualnej, jeżeli ktoś odwiedził tegoroczny Fotofestiwal w Łodzi to miał okazję się z nimi spotkać.
                  gdybyś jeszcze podała autora/autorów, byłoby miło
                  wiem, każdy może sobie wguglać, ale jednak byłoby ludziom trochę wygodniej...
                  [ale i bez tego zaraz sobie wguglam, bo jestem ciekawa :smile: ]

Komentarz

• adalbert
                    Początki nałogu
                    • 2007
                    • 353

http://www.xexe.pl/sklep/3/71992/ <---- NP.TU

Opracowanie Zbiorowe/ Wydawca: Fundacja Edukacji wizualnej
                    Link do chyba najtańszej księgarni w internecie niewiele osób ją zna...
                    http://www.xexe.pl/sklep/3/71992/0&a...nia&sz_gr_id=3
                    Np. Historia fotografii światowej kosztuje tylko 219zł
                    http://www.xexe.pl/sklep/243/71883

Przy okazji (chyba nikt w tym wątku tych pozycji nie wymieniał) POLECAM:
                    "Fotografia - mowa ludzka perspektywy teoretyczne"
                    URSZULA CZARTORYSKA
                    i tej samej autorki:
                    "Fotografia - mowa ludzka"
                    [To w sumie książki dla tych, którzy nie mieli szczęścia/okazji sięgnąć po PRZYGODY PLASTYCZNE FOTOGRAFII]

Dla poszukujących - dobre księgarnie internetowe - stricte fotograficzne:
                    1. http://www.f5-ksiegarnia.pl/
                    2. http://www.fotoszop.pl/
                    Ostatnio edytowany przez adalbert; 9745.

Komentarz

• energia_ki
                      Początki nałogu
                      • 2007
                      • 291

adalbercie, wdzięczne ukłony za linki zasyłam
                      a może jeszcze powiesz - albo mala mi niech powie - czyje eseje zamieszczono w 'Odwadze patrzenia'?
                      bo choć tytuł piękny [ciekawe, czy ktoś świadomie zainspirował sie 'Męstwem bycia' Paula Tillicha, czy to przypadek], to nie nalezy sie nim kierowac, a klasą autorów

Zamieszczone przez adalbert
                      Dla poszukujących - dobre księgarnie internetowe - stricte fotograficzne:[/B]
                      1. http://www.f5-ksiegarnia.pl/
                      i po co ja tam zajrzałam, nieszczęsna?
                      mają album Maria Giacomelli - za prawie 300 zł, więc nic z tego

Komentarz

• adalbert
                        Początki nałogu
                        • 2007
                        • 353

Zamieszczone przez energia_ki
                        ...czyje eseje zamieszczono w 'Odwadze patrzenia'?
                        ...
                        odpowiedź na Twoje pytanie - tutaj:

(jeszcze nie czytałem... zamówiłem ma dotrzeć w środę/czwartek)

Komentarz

• adamek
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 2265

energia_ki: przepraszam
                          Miłego dnia
                          adam jastrzębowski
                          cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
                          tu tu

Komentarz

• energia_ki
                            Początki nałogu
                            • 2007
                            • 291

nooooooo pięknie się wykazałam... ślepotą
                            [rumienic sie nie będę :-) ]

Zamieszczone przez adamek
                            energia_ki: przepraszam
                            proszę

Komentarz

• maci78
                              Coś już napisał
                              • 2007
                              • 77

taki rarytas tyle czasu wisi i jeszcze żaden CB-man sie nie rzucił
                              30D + 50 f1.8 + 70-300 USM + 17-85 IS + 70-200 f2.8 + 24-70 f2.8 + 580EX Stofen

Komentarz

• CamelXP
                                Bywalec
                                • 2006
                                • 231

Calkiem sympatyczna ksiazka, mozna sobie do poduszki po pare stron czytac jak powiesc, nie jak podrecznik
                                Czy gdybym powiedział Adamowi Mickiewiczowi: "Nie podoba mi się 'Pan Tadeusz' ", odżekłby: "Dawaj cwaniaku, pokaż swoją galerię epopei narodowych" ?

Komentarz

Pracuję...