ksiazki o fotografii

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ArturBonoVox
    Uzależniony
    • 2007
    • 684

Witam

czy ktos ma PDF(dobry scan) pozycji ksiazkowej:

Photoshop LAB. Rozwiazania zagadki kanionu.

Komentarz

• MaRyBu
      Coś już napisał
      • 2010
      • 73

Czy ktoś mógłby polecić mi publikacje na temat obróbki plików RAW ze szczególnym uwzględnieniem Photoshopa CS2

Komentarz

• Emaliasz
        Dopiero zaczyna
        • 2010
        • 33

Christian Bloch - Technika HDRI w fotografii

Helion wyd. 2010
        ISBN: 978-83-246-2343-3

Bardzo ciekawa książka, ponadto porusza inne zagadnienia oprócz samego HDR w fotografii. Jest tu też tworzenie panoram sferycznych HDR, efekty CG w oparciu o HDR itd... itp...
        !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
        PS. Odpowiedź na pytanie Pana Luck1985
        Ostatnio edytowany przez Emaliasz; 36681. Powód: Automerged Doublepost
        Primum non nocere! --> Galeria

Komentarz

• Bolek02
          Pełne uzależnienie
          • 2010
          • 3225

Zamieszczone przez luck1985
          Szukam ciekawej ksiazki o technice HDR - ktora warta zakupu ?
          Polecam Technika HDR Warsztaty Fotograficzne wyd. HELION
          Odnośnie obróbki plików RAW - Adobe Photoshop Lightroom 2 Podręcznik dla fotografów oraz najnowsze wydanie ilustrowany przewodnik Photoshop CS5 PL Anna Owczarz-Dadan.
          Ostatnio edytowany przez Bolek02; 34181. Powód: Automerged Doublepost
          Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• Bialy_92
            Bywalec
            • 2008
            • 125

Witam. A czy ktoś czytał lub zna coś podobnego jak Photoshop Warsztaty dla fotografów przyrody ?? Mam zamiar w taką się zaopatrzyć ale nie wiem czy nie ma czegoś lepszego ;P

Komentarz

• Bolek02
              Pełne uzależnienie
              • 2010
              • 3225

Jeśli szukasz nowej pozycji do obsługi Photoshopa to polecam Anna Owczarz-Dadan Photoshop CS5PL za jedyne 23zł.
              Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• horak
                Uzależniony
                • 2010
                • 589

Jeśli czytałeś ten podręcznik to czy można się z niego dowiedzieć coś o ratuszu zdjęć ? Z tego co czytałem ze spisu treści wynika, że chyba tak. Czy jest napisany w czytelny sposób ? Szukam jakiegoś dobrego podręcznika o Photoshopie 5 pl, traktującego o retuszu zdjęć zwłaszcza ślubnych ale chyba to jeszcze za wcześnie na taki podręcznik.

Komentarz

• luck1985
                  Początki nałogu
                  • 2009
                  • 322

Zamieszczone przez Bolek02
                  Polecam Technika HDR Warsztaty Fotograficzne wyd. HELION
                  Odnośnie obróbki plików RAW - Adobe Photoshop Lightroom 2 Podręcznik dla fotografów oraz najnowsze wydanie ilustrowany przewodnik Photoshop CS5 PL Anna Owczarz-Dadan.

Ta sie wydaje najlepsza.
                  Kupilem NG Michaela Freemana o HDR.
                  Ale ta z heliona bedzie lepsza.

Komentarz

• Bolek02
                    Pełne uzależnienie
                    • 2010
                    • 3225

Zamieszczone przez horak
                    Jeśli czytałeś ten podręcznik to czy można się z niego dowiedzieć coś o ratuszu zdjęć ? Z tego co czytałem ze spisu treści wynika, że chyba tak. Czy jest napisany w czytelny sposób ? Szukam jakiegoś dobrego podręcznika o Photoshopie 5 pl, traktującego o retuszu zdjęć zwłaszcza ślubnych ale chyba to jeszcze za wcześnie na taki podręcznik.
                    Czy o Ratuszu to nie wiem, ale o retuszu jak najbardziej Wejdż na stronę www.helion.pl i obejrzyj spis treści oraz przykładowy rozdział. Za tą cenę z pewnością warto.
                    Ta sie wydaje najlepsza.
                    Kupilem NG Michaela Freemana o HDR.
                    Ale ta z heliona bedzie lepsza.
                    Taż mi sie tak wydaje, bo jest nowa i najbardziej aktualna. Ja sobie chwalę, jestem w trakcie czytania
                    Ostatnio edytowany przez Bolek02; 34181. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• luck1985
                      Początki nałogu
                      • 2009
                      • 322

Oficjalny podrecznik Lightrooma 2 - ogolnie wyczytam jak to uzywac i objasni poszczegolne funkcje - 3 nadchodzi , cos kolo kwietnia sie pojawi. Ale za duzo zmian tam nie bedzie , podstawy beda te same. Ktos posiada ta ksiazke ? Warta pieniedzy?
                      Warstwy - najpotezniejsze narzedzie photoshopa - j/w , warta ?

Komentarz

• Pinek
                        Bywalec
                        • 2010
                        • 122

Nie kupujcie w Biedronce knigi pt. "Jak fotografować" czy jakoć tak się zwała. tekstu tyle co nic a i zdjęcia...wszystko to można znaleźć, przeczytać i obejrzeć w internecie. szkoda kasy.

Komentarz

• Saapcio
                          Bywalec
                          • 2009
                          • 192

Witam serdecznie.

Zamieszczone przez MaRyBu
                          Czy ktoś mógłby polecić mi publikacje na temat obróbki plików RAW ze szczególnym uwzględnieniem Photoshopa CS2
                          Miałem w ręku S. Kelby'ego "Fotografia cyfrowa. Edycja zdjęć. Wydanie IV"
                          Tyczy co prawda o CS3 ale z tego co pamiętam to to działało. Stosunkowo mało (jak na Scotta) zamulania a sporo techniki.
                          Popatrz np. w EMPIKU lub dorwij PDF-a. Może się nada.

Powodzenia.
                          ....C50E....C40D

Komentarz

• Bolek02
                            Pełne uzależnienie
                            • 2010
                            • 3225

Oficjalny podrecznik Lightrooma 2 - ogolnie wyczytam jak to uzywac i objasni poszczegolne funkcje - 3 nadchodzi , cos kolo kwietnia sie pojawi. Ale za duzo zmian tam nie bedzie , podstawy beda te same. Ktos posiada ta ksiazke ? Warta pieniedzy?
                            Warstwy - najpotezniejsze narzedzie photoshopa - j/w , warta ?
                            Dobra pozycja LIGHTROOM 2 (podręcznik dla fotografów) Martin Evening fachowo i konketnie

Komentarz

• ch4rli3
                              Dopiero zaczyna
                              • 2010
                              • 43

Zamieszczone przez october_rust
                              jestem totalnie zielony jeśli chodzi o fotografię. czy możecie mi polecić jakaś książkę, tak bym wiedział choćby pobieżnie co i jak??
                              Kolego polecam serdecznie pozycje Bryana Petersona. Szczególnie zestaw 5 pozycji z serii "bez tajemnic". Mi na początek pomogło. Książka pisana przyjemnym językiem + sporo fotografii. Zestaw 5 książek kupisz za coś koło 145PLN
                              Pzdr

Komentarz

• horak
                                Uzależniony
                                • 2010
                                • 589

Pomóżcie w wyborze - Bryan Peterson. Lepiej kupić Fotografię bez Tajemnic czyli streszczenie wszystkich pięciu części czy Czas Naświetlenia i Ekspozycję bo te w szczególności mnie interesują ?? Z chęcią kupiłbym ten skrót wszystkich części ale boję się czy nie jest za mocno okrojony.

Komentarz

Pracuję...