valuebasket.pl

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • corvus
    Dopiero zaczyna
    • 2014
    • 26

Odp: valuebasket.pl

Pewnie to przegapiłem, ale jak jest z softem w aparatach od valuebasket?
    Skoro idą z Hong Kongu, to znaczy, że pochodzą z dystrybucji azjatyckiej, a więc, jak jest u nich z polskim menu?

Komentarz

• axelsky
      • 2015
      • 4

up! ktoś coś?

Komentarz

• Bolek02
        Pełne uzależnienie
        • 2010
        • 3225

Niezłą ofertę aukcyjną mają OKAZJA! Canon 6D Body + GWARANCJA (5647175574) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje..
        Ciekawe jak u nich z gwarancją sprawa wygląda.
        Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• tombas
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 2194

Zamieszczone przez Bolek02
          Niezłą ofertę aukcyjną mają OKAZJA! Canon 6D Body + GWARANCJA (5647175574) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje..
          Ciekawe jak u nich z gwarancją sprawa wygląda.
          no sorry, ale mi to wyglada na przygotowanie do zwijania interesu, zrobimy super cene, zbierzemy kupę zamówien, a potem niech nas szukają...
          Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
          (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• Nedo
            Dopiero zaczyna
            • 2015
            • 17

Gdzieś czytałem, że gwarancja jest sklepowa, bo normalnie to dostajesz gwarancje danego regionu (w tym wypadku Azja), więc w Europie na nic się to nie zda. Co do polskiego menu - nie wszystkie modele mają, przeważnie starają się wysłać to z polskim, a jak nie ma to odsyłasz i przysyłają z polskim. Ale to wszystko na podstawie tego co wyczytałem w internecie. Opinie mają dobre i ponoć teraz towar idzie z UK i czas oczekiwania to 4 dni. Kusi mnie 6D i myślę, czy by nie spróbować. Jeżeli w przyszłym roku jeszcze będą istnieć i będą mieli w ofercie to chyba się skuszę.

Komentarz

• Bolek02
              Pełne uzależnienie
              • 2010
              • 3225

Zamieszczone przez tombas
              no sorry, ale mi to wyglada na przygotowanie do zwijania interesu, zrobimy super cene, zbierzemy kupę zamówien, a potem niech nas szukają...
              Nie wydaje mi się aby zwinęli interes, mają raczej spore zainteresowanie. Poza tym kupisz przez serwis aukcyjny zapłacisz PayU i masz ochronę Kupujących 100%. Gdzie tu ryzyko ???
              Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• horak
                Uzależniony
                • 2010
                • 589

Zamieszczone przez Bolek02
                Nie wydaje mi się aby zwinęli interes, mają raczej spore zainteresowanie.
                To co napisałeś nie daje Ci nic do myślenia ? Uważasz, że jeśli ich celem jest oszukanie jak największej liczby osób to się nie zwiną bo właśnie mają spore zainteresowanie ? Przecież każdemu oszustowi właśnie chodzi o jak największe zainteresowanie, które najczęściej uzyskuje się atrakcyjną ceną bo to najlepszy moment do zwinięcia interesu. Cena super - jak ktoś chce niech kupuje, może się uda, nie twierdzę że nie. Ja i tak nie wierzę w długofalowość tego sprzedawcy.
                Ostatnio edytowany przez horak; 34022.

Komentarz

• namoamo
                  Uzależniony
                  • 2009
                  • 928

Zamieszczone przez tombas
                  Cztery aparaty kupione, zostały dwie sztuki.. Kupa zamówień.
                  Flickr

Komentarz

• Bolek02
                    Pełne uzależnienie
                    • 2010
                    • 3225

Panowie , nie popadajcie w paranoje - przecież ten sklep nie istnieje od wczoraj. Ja nikogo na zakupy nie namawiam, każdy musi sam zdecydować czy warto.

--- Kolejny post ---

Zamieszczone przez namoamo
                    Cztery aparaty kupione, zostały dwie sztuki.. Kupa zamówień.
                    Cztery strony towaru na aukcjach to Twoim zdaniem mało ?

Komentarz

• becekpl
                      Pełne uzależnienie
                      • 2009
                      • 4318

cena warta ryzyka
                      jest program ochrony kupujacych na allegro, wiec spokojnie można kupować
                      Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
                      Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• sebcio80
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 2655

ja też jestem bardzo sceptyczny co do tego sprzedawcy, szczególnie, że cena tego 6D jest naprawdę bardzo niska, w samych chinach są droższe...

wszystko okaże się moim zdaniem po świętach, bo jeśli mają się zwijać to właśnie wtedy,
                        Moje wątki na forum: sport | fashion
                        | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• horak
                          Uzależniony
                          • 2010
                          • 589

Zamieszczone przez becekpl
                          cena warta ryzyka
                          jest program ochrony kupujacych na allegro, wiec spokojnie można kupować
                          Spokojnie na allegro to nigdy nie można było kupować.

Z takich okazji jak ta z 6d korzystają głównie osoby nie cierpiące na nadmiar gotówki i nawet jeśli pieniądze odzyskają to mają zablokowane duże dla nich pieniądze na kilka miesięcy. Dolicz do tego stres, nerwy, nieprzespane noce z przemyśleniami czy w ogóle się odzyska kasę, dużo formalności do spełnienia, wizyta na policji i zwrot kasy po 4 miesiącach to rzeczywiście cena warta ryzyka. Sam przez to przechodziłem, kwota nie była mała i chociaż wszystko zakończyło się pozytywnie to nie chciałbym drugi raz tego powtórzyć.

Komentarz

• becekpl
                            Pełne uzależnienie
                            • 2009
                            • 4318

horak,zaden stres, jedna wizyta na komendzie, czas oczekiwania u mnie to w sumie 1 miesiąc
                            Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
                            Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• horak
                              Uzależniony
                              • 2010
                              • 589

Ja się stresu najadłem. Kwota 3000 pln, 3 wizyty na komendzie, zwrot po 4 miesiącach. Jakby chodziło o kilka stów pewnie byłbym spokojniejszy.
                              Cena 6d - super okazyjna, allegro niby bezpieczne, a jednak kupujących przy takiej cenie jak na lekarstwo.

Komentarz

• Bolek02
                                Pełne uzależnienie
                                • 2010
                                • 3225

Oferta była na 6szt a 4szt już sprzedane. Są jednak ludzie, co się ryzyka nie boją
                                Tak poważnie jak coś jest tańsze, to też bym zalecał ostrożność, ale w granicach rozsądku.
                                Nie wszyscy sprzedający to złodzieje i oszuści. Trzeba mieć wiarę w ludzi.
                                Ostatnio edytowany przez Bolek02; 34181.

Komentarz

Pracuję...