Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
Faktycznie niektóre ceny są OK. Np Sigma 17-50/2,8 EX OS HSM za 1 208zł. Mam tylko nadzieję, że nie jest to jakiś sprzęt powystawowy ze sklepowych ekspozycji lub poserwisowy.
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX www.cobalt.fr.pl
dzialaj na calym swiecie,opinie raczej maja kiepska ,glownie sie ludzie skarza na czas przesylki,nie rzadko trwa pare miesiecy
to wszystko wyguglalem w 1 minute
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
Witam! Wlasnie odebralam przesylke, wszystko jest OK i nawet karta pamieci 16GB. jako bonus za opóźnienie.Troche mialam nerwów, bo zaraz po dokonaniu przelewu pojawil sie komunikat, że moja dostawa jest wstrzymana. Wszystko trwalo miesiąc, wiec 3 razy dłuzej niż powinno, ale i tak bylo warto, bo aparat pare stowek tanszy niz gdzie indziej. Ale cóż - no risk no fun! juz po starchu i jestem zadowolona!
Ale cóż - no risk no fun! juz po starchu i jestem zadowolona!
Mam wrażenie, że całkiem sporo przekrętów zaczynało się od takich w-zasadzie-to-pozytywnych opinii od zeropostowców... Tym bardziej sugeruję omijanie szerokim sikiem parabolicznym :-)
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Zakupiony w Valuebasket obiektyw Canona otrzymałem po 11 dniach (7 dni roboczych) czyli o 1 dzień dłużej niż podają w regulaminie. Monitorowanie przesyłki jest całkiem niezłe. Po 2 dniach otrzymałem wiadomość o wysyłce towaru, następnie podali nr. trackingu, a dalej kurier DPD informował mnie o kolejnych miejscach przeładunku (Amsterdam, Best, Polska, Kraków). Obiektyw przyszedł bezpiecznie zapakowany w oryginalnym pudełku, które było owinięte w grubą folię bąbelkową. Nie ma mowy o żadnej podróbce (podrobić można dekielek, akumulatorek, a nie obiektyw). Wszystko nowiutkie, pachnące, made in Japan. Jestem bardzo zadowolony z zakupu i obsługi Valuebasket. Za canon EF 70-300mm f/4-5.6L IS USM zapłaciłem przez PayPala 4299zł. Dla porównania w RTVEuroAGD kosztuje 5880zł !!!. Sorry Prezesi, ale nie dołożę się Wam do 150000, miesięcznej pensji ...aaachaaa chaaaa chaaaa .....na Allegro jeden "złodziej" za ten obiektyw chce nawet ponad 6400zł !!!! toż to Rozbój w biały dzień !!! Nie twierdzę, że wszystko co oferuje Valuebasket jest konkurencyjne i tańsze bo tak nie jest, ale cenowo są bardzo elastyczni. Cena towaru, który przestał już być nowością leci na łeb na szyję, a polscy biznesmeni są bardzo niecierpliwi, chcą się nachapać jak najwięcej w jak najkrótszym okresie czasu. Kto głupi niech płaci. Pozdrawiam
O mój spokojny sen po zakupie w Valuebasket zadbała firma PayPal przez Program Ochrony Kupujących. Cytat: Jeśli przedmiot kupiony online do Ciebie nie dotarł lub znacząco różni się od opisu, możemy zwrócić Ci pełną kwotę, włącznie z kosztami wysyłki. Ochrona kupujących obejmuje towary zakupione w serwisie eBay lub na innych stronach i opłacone w systemie PayPal. Ochrona obowiązuje też w przypadku płatności dokonanych na stronie PayPal. Czytaj dalej na stronie PayPal.
I have advised our Customer Service Team and an agent will be in contact with you to provide resolution on this matter.
Thank you for your understanding.
Też zainteresowałem się ofertą,bo sprytnie sie prezentuje i przekonujaco.
Ale "badania" zniechęciły mnie skutecznie.
Najczęstsza opinia spotykana w necie:
NIE KUPUJ TAM !
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL] 7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
a ile można dorobić na takich pozytywnych komentarzach?
mam dużo czasu,mogę pisać
Niestety, to pytanie nie do mnie. Zgłoś się do ceneo.pl, opineo.pl tam na pewno znajdziesz zatrudnienie. Ja po raz pierwszy kupowałem na Valuebasket, a ponieważ ludzie pytają o opinie podzieliłem się swoim doświadczeniem. Do tej pory najczęściej kupowałem na eBayu uk. W lecie z Londynu sprowadziłem 6d ze spacerzoomem 24-105L i byłem do przodu 1200zł w stosunku do najtańszej oferty w Polsce.
Valuebasket to jeden z wielu ciekawych sklepów internetowych. Dla przykładu podam jeszcze slrHut i chyba najlepszy i najtańszy eGlobal (niestety nie wysyłają do Polski) ale jak ktoś ma znajomych lub rodzinę w UK, Czechach lub Słowacji to może ich poprosić o zakup i wysyłkę do kraju. Tyle w temacie, pozdrawiam
a tak spytam z ciekawości;
na ilu forach postanowiłeś się zarejestrować by podzielić się radością tak udanym zakupem??
i dlaczego nie ma twojej opinii na ValueBasket: Opinie o sklepie na Opineo.pl
tu się zarejestrowales a na opineo nie? a zresztą przepłaciłeś
cfaniaki kupują tu Canon EF 70-300mm f/4.0-5.6 L IS USM
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
a tak spytam z ciekawości;
na ilu forach postanowiłeś się zarejestrować by podzielić się radością tak udanym zakupem??
i dlaczego nie ma twojej opinii na ValueBasket: Opinie o sklepie na Opineo.pl
tu się zarejestrowales a na opineo nie? a zresztą przepłaciłeś
cfaniaki kupują tu Canon EF 70-300mm f/4.0-5.6 L IS USM
becek jest tylko jeden problem on jest na forum od marca 2012 i po 2latach postanowil się odezwać właśnie w tym temacie, dlatego to wygląda dziwnie i podejrzanie
Komentarz