valuebasket.pl
Zwiń
X
-
-
-
Odp: valuebasket.pl
Absolutnie odradzam!!!! Przed dokonaniem zamówienia na lustrzankę Nikona w świetnej cenie w valuebasket.pl poczytałam opinie o sklepie na forach. Generalnie jedyny zarzut był taki, że na zamówienie czeka się nawet 2 miesiące. Uznałam, że to niedogodność, jaka rekompensuje bdb cenę.
ALE zamówienia dokonałam 5 miesięcy temu, 16.02.2016!!!! Co miesiąc upominałam się o towar, support prosił o cierpliwość, nie podając żadnej daty realizacji zamówienia. Pod koniec maja poprosiłam o anulowanie zamówienia i zwrot pieniędzy. Dzisiaj jest 18.07.2016, czyli ponad 5 miesięcy od złożenia zamówienia i nie mam ani sprzętu, ani pieniędzy.
Mam pewne podejrzenie, co oni mogą robić z pieniędzmi klientów. Przez 5 miesięcy można nieźle sobie poobracać gotówką np. na giełdzie. Może ten sklep to przykrywka dla "parabanku" i stąd te niskie ceny?
Zastanówcie się dobrze, zanim złożycie zamówienie. Ja drugi raz na pewno tu nie kupię i będę odradzać wszystkim!!!Komentarz
-
Tak sie koncza okazje, ostatnio jest wysyp sklepow z dobra cena. Niestety, kazdy bez adresu. Z natury omijam takie okazje, ale widac chetnych nie brakuje.Komentarz
-
Słabo koleżanka szukała tych opinii, chyba na początku wątku, bo już w listopadzie były pierwsze głosy... http://www.canon-board.info/coz-gdzi...ml#post1301819O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
Ciekawe co teraz z reklamacją na sprzęt.
Ja kupiłem od nich rok temu Canona 6D i chyba już nie mam szans na reklamację,
jak coś się stanie będę musiał korzystać z płatnego serwisu.Komentarz
-
Komentarz
-
No i mamy: "outofservice" => Hello from Valuebasket - unfortunately at the present time we are not accepting orders. For more information please contact "[email protected]"[ 500px ]Komentarz
-
-
Komentarz
-
Akurat ten sklep stawiał sprawę w miarę uczciwie. Myślę, że wszyscy wiedzieli w co grają wykładając kasę. W końcu żyjemy w czasach niemal totalnych mozliwości uzyskania informacji.
Trudno uwierzyć po wpalcowaniu nazwy produktu do ceneo, że mamy do czynienia z jedynym uczciwym sprzedawcą i bandą kilkudziesieciu pozostałych stanowiących mieszankę złodziei okradających klientów i nieudaczników bez pomysłu jak wyjść na swoją marżę.
Każdy klient wiedział, że ryzykuje całą kasą.
Swoje 5DII kupowałem w Lider24 i dostałem towar po 3 miesiącach od przedpłaty. Ani przez moment nie pomyślałem, że to normalny sklep a jedynie żyłem emocjami czy załapię się w grupie tych co towar jeszcze dostaną.https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200Komentarz
-
Oni odejda beda inni chocby eglobal central. Opinie jeszcze dobre, szukalem 35LII i ich cena to cos niewiele ponad 6k, w kraju ok 8k
Jakos nie odwazylem sie zaryzykowac i "przeplacilem" u nas.Komentarz
-
Przykro czytać ,że za 10-15% niższej ceny ludzie ryzykują uciułaną kasę.
12.12.2014 napisałem:
Valuebasket izyczliwy kontakt w razie problemu:
Dear Customer,
We apologize for any inconveniences caused.
I have advised our Customer Service Team and an agent will be in contact with you to provide resolution on this matter.
Thank you for your understanding.
Też zainteresowałem się ofertą,bo sprytnie sie prezentuje i przekonujaco.
Ale "badania" zniechęciły mnie skutecznie.
Najczęstsza opinia spotykana w necie:
NIE KUPUJ TAM !
I nie cieszy mnie ,ze miałem rację
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXIIKomentarz
-
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200Komentarz
-
Valuebasket.pl: Opinie o sklepie na Opineo.pl
ostatnia opinia :
Dnia 29 lipca 2016 została ogłoszona upadłość valuebasket.com więc nie kupujcie tam nic bo nie będzie zwrotu pieniędzy. Wszyscy co wpłacili jakąkolwiek kasę będą mogli dochodzić swoich roszczeń przed Syndykiem w Hong Kongu a to raczej małe szanse na odzyskanie jakichkolwiek pieniędzyBoniekKomentarz
Komentarz