Linki do TiP-ow i sklepow internetowych.

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • robson
    Bywalec
    • 2005
    • 228

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    robson, to jeszcze tytuł filmu i reżysera
    Już mnie DoMiNiQuE wyręczył

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
    mam taki awatar z uwielbianie do filmu ...nie do Deppa - zeby nie bylo
    No ma się rozumieć

moje fotki --->www.robson.deviantart.com

Komentarz

• sal
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1122

A to przypadkiem nie Ty Daniel pisales o tych fajnych sklepach w ktorych mozesz zaplacic wiecej, pomacac, dotknac, potestowac? Nie chca Ci pozyczyc szkiel na weekend? Niedobrzy oni, no
      Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Komentarz

• muflon
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 6763

Zamieszczone przez sal
        A to przypadkiem nie Ty Daniel pisales o tych fajnych sklepach w ktorych mozesz zaplacic wiecej, pomacac, dotknac, potestowac? Nie chca Ci pozyczyc szkiel na weekend? Niedobrzy oni, no
        "Fajne sklepy" to są w USA I w Europie dla CPS members. Tutaj, owszem, można przyjść, pomacać, podłączyć, strzelić trochę fotek, kupić/nie kupić... ale na weekend to już niespecjalnie ;-)

Hmm, chociaz w sumie.. nie pytałem
        zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Jurek Plieth
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 2087

Zamieszczone przez muflon
          ...Tutaj, owszem, można przyjść, pomacać, podłączyć, strzelić trochę fotek, kupić/nie kupić... ale na weekend to już niespecjalnie ;-)

Hmm, chociaz w sumie.. nie pytałem
          Jak jest akurat z oddaniem obiektywu (bo się nie podoba, a co!) w świecie cywilizowanym, to nie wiem. Jednak przeogromną większość artykułów technicznych i ciuchów (oprócz bielizny ) można oddać bez żadnych złych konsekwencji. A co potem z tymi gratami sklepy robią, to nie wiem
          http://plieth.com

Komentarz

• muflon
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 6763

Zamieszczone przez Jurek Plieth
            Jak jest akurat z oddaniem obiektywu (bo się nie podoba, a co!) w świecie cywilizowanym, to nie wiem.
            Wiesz, mi się niespecjalnie podoba ideologicznie oddawanie "bo mi się nie podoba". A przynajmniej nie bez uprzedzenia sprzedawcy, że taką ma sie intencję.

Komentarz

• Jurek Plieth
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 2087

Wiesz, mi się niespecjalnie podoba ideologicznie oddawanie "bo mi się nie podoba". A przynajmniej nie bez uprzedzenia sprzedawcy, że taką ma sie intencję.
              Ja Cię doskonale rozumiem, ale piszę o obowiązującym w cywilizowanym świecie obyczaju handlowym!
              Powtarzam, nie wiem co sprzedawca dalej robi z przykładowo taką oddaną "walizką" do przewożenia roweru - ten przypadek znam z autopsji. Towar był kilka razy użyty, nie spełniał pokładanych oczekiwań i syn bezproblemowo zwrócił go do sklepu (Anglia).

Komentarz

• muflon
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 6763

nie wiem co sprzedawca dalej robi z przykładowo taką oddaną "walizką" do przewożenia roweru - ten przypadek znam z autopsji. Towar był kilka razy użyty, nie spełniał pokładanych oczekiwań i syn bezproblemowo zwrócił go do sklepu (Anglia).
                Sorry, ale jeśli takie są obyczaje w cywilizowanym świecie, to ja ich nie przyjmuje do wiadomości . Na dobrą sprawę, ja długiej rury potrzebuję kilka razy do roku.. a, wezmę ją "kupię" przed każdym airshow i oddam po tygodniu...

Komentarz

• Jurek Plieth
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 2087

Sorry, ale jeśli takie są obyczaje w cywilizowanym świecie, to ja ich nie przyjmuje do wiadomości . Na dobrą sprawę, ja długiej rury potrzebuję kilka razy do roku.. a, wezmę ją "kupię" przed każdym airshow i oddam po tygodniu...
                  Bingo!!! Dokładnie tak się praktykuje z np. TV plazmowymi przed Świętami Bożego Narodzenia w Niemczech
                  Oczywiście, nie twierdzę, że to jest reguła, ale można byłoby powiedzieć, że praktykowany obyczaj.

Komentarz

• kavoo
                    Zablokowany
                    • 2004
                    • 1173

Oczywiście, nie twierdzę, że to jest reguła, ale można byłoby powiedzieć, że praktykowany obyczaj.
                    Potwierdzam.
                    Mam kumpla w Vancity. Mieszka tam juz pare lat, wiec poznal troche znajomych. Jeden z jego znajomych (Kanadyjczyk, nie Polak) wlasnie taki numer odstawil w zeszlym roku ;-)

Mieli wyjatkowo upalne lato, wiec koles doszedl do wniosku, ze przyda mu sie klimatyzator. No wiec poszedl do sklepu i kupic duzy, wolnostojacy klimatyzator. Przez miesiac chlodzil sie, po czym zaniosl klime do sklepu i oddal, stwierdzajac ze nie spelnia jego oczekiwan.
                    Wyszedl ze sklepu, pojechal do innego... i kupil dokladnie taki sam klimatyzator Pouzywal przez miesiac, oddal z tego samego powodu... i do kolejnego sklepu.
                    No i tak az do konca lata sie poklimatyzowal za free

Komentarz

• Algernon
                      • 2005
                      • 10

czy ktoś zna tę firmę?

Witam wszystkich
                      przymierzam się do zakupu zooma Canon 70-200 f4L. Postanowiłem dobrze wydać ciężko zapracowaną premię
                      Zainteresowała mnie oferta firmy Techmarket (na Allegro jako Pollusa Direct), czy ktoś ma jakieś doświadczenia z nimi?
                      Dziękuję za wszelkie uwagi.

Komentarz

• Artur Lewandowski
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 195

Hmmm, miało być tanich a jakos nie bardzo mogę polusa do takowych zaliczyć :>
                        Jest na allegro dużo innych TIPów. Chyba że coś się zmieniło. Wtedy kiedy ja kupowałem (jakieś pół roku temu) większość propozycji na allegro (mówię oczywiście o nowych obiektywach) była zdecydowanie tańsza od POLUSA. Oczywiscie wydając taką kwotę ciężko zaakceptować wysyłkę ale w moim przypadku Pan sam przywiózł towarek i jeszcze utargowałem.
                        Pewnie zaraz padnie pytanie kto to był?? Poszukam.....chwilunia.....
                        to był ten pan:

Rafał Pietrasiak FOTOREX tel. 501 290 873

No i oczywiście daje gwarancję.
                        I widzę że jesteś z Sosnowca czyli do Ciebie pewnie też dojedzie.
                        Ostatnio edytowany przez Artur Lewandowski; 1880.

Komentarz

• robson
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 228

Chyba mam pecha, bo znów muszę sie poskarżyć... Wczoraj na giełdzie kupowałem dla kumpla obiektyw, 50/1.8. Wybór padł na FOTOIT, który także działa na allegro. Otóż Pan sprzedawca zapewniał mnie, że obiektyw jest nowy, dał 12 m-cy gwarki. Zawieżyłem na słowo, zaufałem dobrej reputacji i tylko podpiąłem szkło do body, żeby zobaczyć, czy działa. W domu okazało się, że soczewy są wypaćkane paluchami, paprochy w środku, styki wytarte i 2 małe ryski na obudowie. Na maile szanowny TIP nie odpowiada. Jutro będę go bombardował telefonami. Jak nie poskutkuje, to trzeba będzie zrobić najazd na biuro przy Czerniakowskiej. Zobaczymy jak się sytuacja roziwnie, mam nadzieję, że szkło zostanie wymienione. Niemniej na naganę i potępienie zasługuje fakt świadomego oszukania klienta!!! W kontaktach z tym TIPem zalecam dokładne oglądanie sprzętu...
                          Ostatnio edytowany przez robson; 1534.

moje fotki --->www.robson.deviantart.com

Komentarz

• dzi
                            Bywalec
                            • 2004
                            • 240

prawie wszystko co mam to u mareo200 brałem, koleś w porzadku = nawet pozyczył mi raz dwa konwertery 1,4 i 2,0 zebym se potestował w zoo, na drugi dzien podjechal do mnie pod robote, zszedlem i oddalem mu juz tylko jeden wraz z zaplatą za niego

raz nawet wziął ode mnie obiektyw ktory u niego kupilem, ale po miesiącu uznalem, ze nie spełnia on moich oczekiwań - wziął bez problemu, uciął 100zł

niesety od jakiegos czasu to chyba go urząd skarbowy gania - koleś zaginął, nic nie da sie kupić - komórka zamilkła i sie nagrywać tylko mozna , mailować do niego nie ma sensu, na allegro też pusto na jego aukcjach. Dawno nie bylem w stodole, wiec nie wiem czy siedzi na stoisku - generalnie w porządku byl/jest..

Komentarz

• kavoo
                              Zablokowany
                              • 2004
                              • 1173

Zamieszczone przez dzi
                              niesety od jakiegos czasu to chyba go urząd skarbowy gania - koleś zaginął, nic nie da sie kupić - komórka zamilkła i sie nagrywać tylko mozna , mailować do niego nie ma sensu, na allegro też pusto na jego aukcjach. Dawno nie bylem w stodole, wiec nie wiem czy siedzi na stoisku - generalnie w porządku byl/jest..
                              No wlasnie dzisiaj dzwonilem do niego i tez zima... chociaz tym razem byl juz jakis postep w porownaniu do poprzednich prob, gdy kupowalem lampe - wtedy komorka byla wylaczona, teraz jest wlaczona ale jej nie odbiera

A ogole te TIPy allegrowe jakies sie ostatnio niemrawe chlopaki zrobili... wyslalem dzisiaj do pieciu maila z pytaniem o cene szkla, tylko dwie odpowiedzi dostalem

Komentarz

• K

Pozostając w temacie: czy ma ktoś z was jakieś doświadczenia z tym TIPem: http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=2962844 ? Wydajem się być ciekawy, kierując się cenami...

Komentarz

Pracuję...