Linki do TiP-ow i sklepow internetowych.

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mirkoa
    • 2005
    • 7

Witam wszystkich. Polecam do sprawdzania cen www.nextag.com
    Duży wybór sklepów i ta historia ceny
    30d,tamron 28-75, sigma 70-300, 420EX

Komentarz

• fires

Zamieszczone przez mcdenko
      A ja polecam kolege Cichego z naszego forum! Znakomity kontakt,
      Hm... szkoda tylko, ze nie odpowiada na PW wysłane ze dwa dni temu

Ale dzieki za ten link... to juz jakis substytut odpowiedzi, której na PW się nie doczekałem

Komentarz

• chase
        Dopiero zaczyna
        • 2005
        • 41

Ktoś może wie dlaczego w B&H (http://www.bhphotovideo.com) nie przyjmuje mi płatności kartą kredytową Visa Classic (wydaną przez mBank)?

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

http://www.bhphotovideo.com/bnh/cont...tionalCust.jsp

Komentarz

• Cichy
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 7450

Zamieszczone przez fires
            Hm... szkoda tylko, ze nie odpowiada na PW wysłane ze dwa dni temu

Ale dzieki za ten link... to juz jakis substytut odpowiedzi, której na PW się nie doczekałem
            Prosiłem, żeby wszelkie zapytania wysyłać mailowo, bo na PW nie mogę hurtem odpowiadać.
            O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• chase
              Dopiero zaczyna
              • 2005
              • 41

Jeżeli chodzi o ten fragment "upon completing your on-line order, you must fax or e-mail a copy of both sides of your credit card" to z tego co ja rozumiem to dopiero po wypelnieniu zamowienia mam im przeslac skan karty. A ja tymczasem dochodze do kroku 4 (Review & Submit your order) i jak biore "Place your order" to dostaje info tresci:
              We're sorry, but we are unable to process your request. Please contact the company that issued this Credit Card or try using a different Credit Card for this purchase. All of your items are still in your shopping cart.

Komentarz

• Vitez
                zło konieczne
                • 2004
                • 19804

Wydaje mi sie ze BH daje dobra podpowiedz i po prostu nie lubi twojej karty. Sprobuj na ta karte zalozyc konto w PayPal i za pomoca PayPal placic - moze z tej strony da sie ich podejsc.

Komentarz

• SimOn!
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 371

chase
                  A czy to aby jest (wypukla) kredytowka czy tylko platnicza? Bo na bank mBank wydaje specjalne kredytowki korymi mozna placic w necie (ladujesz okreslona kwota przed transakcja) i te smigaja.
                  podpis...

Komentarz

• chase
                    Dopiero zaczyna
                    • 2005
                    • 41

Vitez... "We don't accept PayPal payments for international customers, please select another payment method." Wiec nie tedy droga.

SimOn!... tak, to jest wypukla karta kredytowa. Wiem ze mBank wydaje eKarty, juz nawet myslalem o tym, ale
                    1. By trzeba bylo dobrze wytlumaczyc tym z B&H (wysylajac skany karty) co to za karta i czemu tak a nie ianczej wyglada.
                    2. Ma limit max 2000 zl. A to mi nie wystarczy.

No coz bede probowal jeszcze znalezc kogos z inna kredytowka i sprobuje.

Komentarz

• dfilip
                      Coś już napisał
                      • 2005
                      • 61

moze INTELIGO pomoze tam nie ma limitow....

Komentarz

• Vitez
                        zło konieczne
                        • 2004
                        • 19804

Zamieszczone przez chase
                        Vitez... "We don't accept PayPal payments for international customers, please select another payment method." Wiec nie tedy droga.
                        (...)
                        No coz bede probowal jeszcze znalezc kogos z inna kredytowka i sprobuje.
                        Mozesz jeszcze poszukac zaufanego, uczynnego forumowicza z USA .

Komentarz

• uldum
                          Coś już napisał
                          • 2005
                          • 63

a co powiecie o michalmag ?

Witam,
                          Zamierzam kupić obiektyw Sigma 100-300/f4 w rozsądnej cenie. Używane raczej na allegro nie trafiają się często (czytaj w relatywnie niskich cenach) dlatego moją uwagę przyciągnęły dwie oferty 3199 zł tommy_j oraz 3100 zł michalmag. Zaznaczam, że liczę się z każdą wydaną złotówką.
                          O tommy_j co nieco poczytałem na forum, jednak zaniepokoiła mnie trochę opisana wcześniej sprzedaż "nowego" canona 50 / 1,8.
                          W obu przypadkach komentarze są tylko pozytywne. Obydwaj mieszkają w Łodzi. Sam mieszkam w Gdyni gdzie tani zakup u TIPa i sprawdzenie sprzętu przed kupnem nie wchodzi w rachubę. W Trójmieście obejrzenie na miejscu obiektywu w różnych sklepach wymaga wpłaty zaliczki - co dla mnie oznacza, sprowadzimy go dla Pana ale i tak Pan go musi kupić. Coś strasznego. Już nieraz pisałem, że Trójmiasto pod tym względem to dziura zabita dechami. Nawet torby Lowepro musiałem zamawiać w Warszawie, opłacać 4 sztuki i ich przesyłkę, wybierać jedną i resztę odsyłać na własny koszt . W sklepach foto musiałbym wpłacać zaliczki za każdą sprowadzoną torbę. Nikt nie chciał sprowadzić ich w celu porówanania i wyboru, i potem zakupu jednej. Zgroza.

Czy ktoś miał do czynienia z michalmag ? Cena jest o 100 zł niższa, którą to kwotę mógłbym dołożyć do ceny filtra 82mm (nie należącego do tanich).

Z góry dziękuję za wszelką pomoc,
                          Krzysztof

Komentarz

• uldum
                            Coś już napisał
                            • 2005
                            • 63

zakupy u tommy_j z allegro - polecam

Witam wszystkich.
                            Mimo, że nie otrzymałem odpowiedzi na mój post dotyczący wyboru dostawcy obiektywu Sigma 100-300/f4 zdecydowałem się zakupić go u tommy_j.
                            Ku mojemu pozytywnemu zaskoczeniu cena obiektywu na allegro zmalała o 100 zł. Po skontaktowaniu się ze wspomnianym allegrowiczem i dokonaniu wszelkich ustaleń sfinalizowaliśmy transakcję. Pan tommy_j chciał go wysyłać natychmiast za pobraniem, czym mnie mile zaskoczył. Poprosiłem o upust i .... go dostałem - przesyłka kurierem gratis.
                            Polecam zakupy u niego gdyż jest bardzo konkretną osobą. Nie dziwię się, że ma taką kolekcję pozytywnych komentarzy na allegro.

A tak przy okazji, nie sądziłem że sigma 100-300/f4 to taki kawał obiektywu

Chyba będe miał darmowe ćwiczenia na biceps
                            Niedługo wybiorę się na testy. Aż nie mogę się doczekać.
                            Ostatnio edytowany przez uldum; 3322.

Komentarz

• Vitez
                              zło konieczne
                              • 2004
                              • 19804

Zamieszczone przez uldum
                              Nie dziwię się, że ma taką kolekcję poytywnych komentarzy na allegro.
                              I nie tylko na allegro.
                              Ponad polowa mojego sprzetu to wlasnie od Tomka a obecnie zbieram na body ktore rowniez od niego bedzie 8)

Komentarz

• Diabeł
                                Początki nałogu
                                • 2004
                                • 360

Czy ktoś może cos więcej powiedzieć na temat TIP-a z allegro rozumek_2005
                                Ma całkiem tanio 30d z kitem
                                Moje zdjęcia
                                Fotografia Przyrodnicza

Komentarz

Pracuję...