Podejrzane aukcje na Allegro II

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Macios
    Uzależniony
    • 2005
    • 692

Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II

Dzięki Cichy. Już przypominam sobie wątek-tasiemiec o value...
    galeria

Komentarz

• r_m
      Pełne uzależnienie
      • 2009
      • 2418

Czy ktoś nie zgubił 80d?
      APARAT CANON EOS 80D BODY (7135866796) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Komentarz

• Tringa
        Coś już napisał
        • 2016
        • 81

[MENTION=27495]r_m[/MENTION] z czystej ciekawości: czemu ta aukcja jest podejrzana?
        "Uczeni wyliczyli, że jest tylko jedna szansa na bilion, by zaistniało coś tak całkowicie absurdalnego. Jednak magowie obliczyli, że szanse jedna na bilion sprawdzają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć."
        Terry Pratchett – Mort

Komentarz

• r_m
          Pełne uzależnienie
          • 2009
          • 2418

Chodzi o skład zestawu: aparat z przykręconą szybkozłączką statywową, bez żadnych dodatków. Nawet w pozostałych ofertach lombardów większość to zestawy z torbą i ładowarką, często z pudełkiem i dokumentami. Nie twierdzę, że przedmiot na pewno pochodzi z przestępstwa, bo można sobie wyobrazić, że ktoś zastawia sam aparat za drobny ułamek wartości (zastawiając pełny komplet mógłby dostać więcej) zakładając, że zwrot mniejszej kwoty będzie mniejszym problemem, niż zwrot większej, ale coś poszło nie tak, i nie był w stanie wykupić. To jak najbardziej jest możliwe, jednak wystawienie do sprzedaży samego body jak dla mnie wygląda dziwnie, i dlatego zwróciłem uwagę na tą ofertę.

Komentarz

• Tringa
            Coś już napisał
            • 2016
            • 81

Aaaa.... dobre. Nie zwróciłam na te rzeczy uwagi, a cena nie jest na tyle atrakcyjna, aby budzić podejrzenia jakiegoś przekrętu.
            "Uczeni wyliczyli, że jest tylko jedna szansa na bilion, by zaistniało coś tak całkowicie absurdalnego. Jednak magowie obliczyli, że szanse jedna na bilion sprawdzają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć."
            Terry Pratchett – Mort

Komentarz

• Paviarotti
              Bywalec
              • 2009
              • 135

UWAGA na tego Canona 70-200/2.8:

Canon 70-200mm 1:2.8 używany (7181433060) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Z zewnątrz faktyczny stan się zgadza, ale w środku na soczewkach pełno grzyba/pleśni oraz sporo rysek na soczewce przedniej!

5D3, 6D, 50D, S14/2,8, 17-40/4L, 24/1.4IIL, S50/1.4EX, 85/1.8, 100L macro, 135/2L, 70-200/2.8L, 100-400L

Komentarz

• Merde
                Grzeczny i układny podpis
                • 2008
                • 7756

Zamieszczone przez Paviarotti
                Z zewnątrz faktyczny stan się zgadza, ale w środku na soczewkach pełno grzyba/pleśni oraz sporo rysek na soczewce przedniej!
                A to zdjęcie to skąd? Na podlinkowanej przez ciebie aukcji są zdjęcia przedniej soczewki, gdzie takich cudów nie widać... Może wyczyścił?
                I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• Paviarotti
                  Bywalec
                  • 2009
                  • 135

Zamieszczone przez Merde
                  A to zdjęcie to skąd? Na podlinkowanej przez ciebie aukcji są zdjęcia przedniej soczewki, gdzie takich cudów nie widać... Może wyczyścił?
                  Ja zrobiłem to zdjęcie, bo kupiłem to szkło, ale już oddałem i jest znowu wystawione na aukcji.
                  Po rozpakowaniu paczki w świetle dziennym też tego nie zauważyłem, dopiero jak chciałem soczewkę dokładnie wyczyścić i przyświeciłem żarówką to wyszły takie babole.
                  5D3, 6D, 50D, S14/2,8, 17-40/4L, 24/1.4IIL, S50/1.4EX, 85/1.8, 100L macro, 135/2L, 70-200/2.8L, 100-400L

Komentarz

• snatchorg
                    Coś już napisał
                    • 2014
                    • 54

OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl

Brać, okazja <hahaha>

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Komentarz

• Paviarotti
                      Bywalec
                      • 2009
                      • 135

Ta aukcja pojawia się praktycznie codziennie, żadna nowość zgłaszanie nie pomaga, bo zaraz się znowu pojawia.

Komentarz

• snatchorg
                        Coś już napisał
                        • 2014
                        • 54

Ciekawe ilu ludzi dało się już naciągnąć na ten syf.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Komentarz

• Robin78
                          • 2009
                          • 1

Witam,

Na Allegro natknąłem sie na Canona 5Dmk2 z podanym przebiegiem 60k. jest nawet wycinek z FreeShutterCount z podanym przebiegiem, ale jak sie dobrze przypatrzeć to i wycinek podany w aukcji jest taki sam jak ten na stronie głównej tego programu do sprawdzenia przebiegu... coś wyraźnie jest nie tak.

https://allegro.pl/canon-5d-mk-ii-uz...441953481.html

Komentarz

• tomfoot
                            Pełne uzależnienie
                            • 2010
                            • 2362

Skupiłbym się na tym, że aparat wygląda jak zmasakrowany w Wietnamie.

Komentarz

• becekpl
                              Pełne uzależnienie
                              • 2009
                              • 4318

dot. olx, jakiś nowy sposób oszustwa maja
                              dostałem od dwóch rożnych osób takiej samej treści mail, w sprawie mojego wystawionego obiektywu
                              Hej, spróbuj zrobić zdjęcie przedmiotu i prześlij mi go wraz z ceną i numerem tutaj [email protected]
                              Hej, spróbuj zrobić zdjęcie przedmiotu i prześlij mi go wraz z ceną i numerem tutaj [email protected]
                              oczywiście kunta kinte
                              Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
                              Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• Wojciech O.
                                Coś już napisał
                                • 2013
                                • 84

O ile kojaże to stara metoda. następnie będzie mail że zapłacą tylko im trzeba gdzieś wysłać lub płatność przez PayPal itp. ale okazuje sie że tam jakoś da się wycofać przelew.

Komentarz

Pracuję...