Podejrzane aukcje na Allegro II

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • FOTO-PAN
    Uzależniony
    • 2013
    • 513

Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II

ciekawa historia jednego canona 5d mk2

1 aukcja Canon 5d II przebieg 45tys (3313086457) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

2 aukcja CANON 5D MARK II PRZEBIEG 45 tys zdj (3346899742) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

3 aukcja CANON EOS 5D MARK II (3354686063) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ciekawe kiedy znajdzie właściciela który nie kupi go tylko po to żeby na nim zarobić....

Komentarz

• wlodal
      Bywalec
      • 2007
      • 198

Zamieszczone przez FOTO-PAN
      a tak ogólnie radził bym o rozwagę i świadomy zakup na allegro od tego Pana V8TDI

Informacje o Użytkowniku V8TDI

skupuję on jak leci cały optyczny złom na gumtree, tablicy i allegro a potem sprzedaję i nawet jak wie jak wyeksploatowany jest sprzęt ukrywa to zasłaniając się nie wiedzą
      Stary , z całym szacunkiem , ale myślę , że masz do gościa jakiś żal i osobiste z nim porachunki ??. Facet ma jakieś 4 negatywy - z treści których jednak nic nie wynika .
      Logicznie - mogą być to negatywy odwetowe !? . Może byś tak sprecyzował - o co Ci chodzi i na co należy uważać ?. Takich jak V8TDI są dziesiątki na alledrogo !!!. A , że handluje używanymi rzeczami -
      zarabia jak umie . Jeśli oszukuje - podaj przykłady . Jeśli oskarżasz - to bądź bardziej precyzyjny . Pozdr.
      Ostatnio edytowany przez wlodal; 12157.
      Mało umiejętności - dużo zacięcia .

Komentarz

• FOTO-PAN
        Uzależniony
        • 2013
        • 513

Zamieszczone przez wlodal
        Stary , z całym szacunkiem , ale myślę , że masz do gościa jakiś żal i osobiste z nim porachunki ??. Facet ma jakieś 4 negatywy - z treści których jednak nic nie wynika .
        Logicznie - mogą być to negatywy odwetowe !? . Może byś tak sprecyzował - o co Ci chodzi i na co należy uważać ?. Takich jak V8TDI są dziesiątki na alledrogo !!!. A , że handluje używanymi rzeczami -
        zarabia jak umie . Jeśli oszukuje - podaj przykłady . Jeśli oskarżasz - to bądź bardziej precyzyjny . Pozdr.
        CANON 5D MARK II BODY (3329966433) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

wiem na 100% że na tej aukcji sprzedał aparat kupiony od kolesie przez gumtree z przebiegiem 482 tysiące zdjęć na karku... a w opisie pisał że nie zna przebiegu a wiem że wie do czego służy program eosinfo bo podawał mi przebieg z innej puchy, z tego co wiem w regulaminie allegro wyraznie jest napisane że nie można wprowadzać w błąd kupujących a opis ma być rzetelny... czy chciałbyś kupić coś od kogoś kto w pełni świadomie robi cię w bambuko

Komentarz

• wlodal
          Bywalec
          • 2007
          • 198

CANON 5D MARK II BODY (3329966433) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

wiem na 100% że na tej aukcji sprzedał aparat kupiony od kolesie przez gumtree z przebiegiem 482 tysiące zdjęć na karku... a w opisie pisał że nie zna przebiegu a wiem że wie do czego służy program eosinfo bo podawał mi przebieg z innej puchy, z tego co wiem w regulaminie allegro wyraznie jest napisane że nie można wprowadzać w błąd kupujących a opis ma być rzetelny... czy chciałbyś kupić coś od kogoś kto w pełni świadomie robi cię w bambuko
          Powiedzmy , Ty wiesz jaki był przebieg , ale sprzedawca nie musiał go znać . Spotkałem się też z tym , że EOSinfo popełniał błędy . Z drugiej strony istnieje coś takiego jak opcja sprawdzenia przed zapłatą - i po problemie . Jeśli koleś nie zgadza się , to rezygnuję z zakupu . Z całej tej historii - to żal mi tylko kupca - ale na głupotę nie ma lekarstwa . Tylko nikt z nas nie wie - a może wysyłka ze sprawdzeniem ?. A może kupujący ma za dużo kasy ?. Zastanawia mnie tylko , że ten Canon był taki "żywotny" . Pozdr.
          Mało umiejętności - dużo zacięcia .

Komentarz

• FOTO-PAN
            Uzależniony
            • 2013
            • 513

Zamieszczone przez wlodal
            Powiedzmy , Ty wiesz jaki był przebieg , ale sprzedawca nie musiał go znać . Spotkałem się też z tym , że EOSinfo popełniał błędy . Z drugiej strony istnieje coś takiego jak opcja sprawdzenia przed zapłatą - i po problemie . Jeśli koleś nie zgadza się , to rezygnuję z zakupu . Z całej tej historii - to żal mi tylko kupca - ale na głupotę nie ma lekarstwa . Tylko nikt z nas nie wie - a może wysyłka ze sprawdzeniem ?. A może kupujący ma za dużo kasy ?. Zastanawia mnie tylko , że ten Canon był taki "żywotny" . Pozdr.

dlatego zalecałem rozwag przy zakupię i przemyślenie sprawy

a co do przebiegu to jak grzecznie zapytałem czy to ten z gumtreee z 482k na migawce od razu wylądowałem na jego "czarnej liście"

Komentarz

• FOTO-PAN
              Uzależniony
              • 2013
              • 513

Canon dowolny aparat na zamówienie NOWY!!! (3358249747) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Komentarz

• FOTO-PAN
                Uzależniony
                • 2013
                • 513

co Wy na to... albo gość nie wie co z kasą robić albo coś nie tak...

Nowy Canon EOS 5D Mark III, zerowy przebieg (3362223961) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Komentarz

• Merde
                  Grzeczny i układny podpis
                  • 2008
                  • 7756

Każdą aukcję, która wyda ci się choć odrobinę dziwna będziesz tu wrzucał?
                  I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• FOTO-PAN
                    Uzależniony
                    • 2013
                    • 513

Zamieszczone przez Merde
                    Każdą aukcję, która wyda ci się choć odrobinę dziwna będziesz tu wrzucał?

czyż nie po to został założony ten temat na forum ?

Komentarz

• horak
                      Uzależniony
                      • 2010
                      • 589

Coś jednak było na rzeczy bo aukcja już usunięta.

Komentarz

• FOTO-PAN
                        Uzależniony
                        • 2013
                        • 513

Zamieszczone przez horak
                        Coś jednak było na rzeczy bo aukcja już usunięta.
                        i konto użytkownika zawieszone

--- Kolejny post ---

powiem tak mogę wcale nie dodawać podejrzanych aukcji... po kilku incydentach z super cenami i super okazjami wyczuwam oszusta na kilometr, już miałem kilka razy propozycje zakupu body za pół ceny a 5d mark 3 nowe za 3000pln i widzę jak działa mechanizm oszust na allegro

Komentarz

• becekpl
                          Pełne uzależnienie
                          • 2009
                          • 4318

to ich standardowa procedura
                          jeśli się im nie podoba jakaś aukcja to zdejmują przedmiot i zamykają konto
                          ja mam 300 pozytywów i tez mi zdjęli aukcje i zamknęli konto
                          po chyba 5 dniach korespondencji bez słowa przepraszam konto przywrócili
                          ot życie w Polsce
                          Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
                          Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• Merde
                            Grzeczny i układny podpis
                            • 2008
                            • 7756

czyż nie po to został założony ten temat na forum ?
                            Nie. Ten temat został założony, bo ostrzegać ludzi przed ewidentnymi wałkami, nie przed czyimiś urojeniami.
                            I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• FOTO-PAN
                              Uzależniony
                              • 2013
                              • 513

Zamieszczone przez Merde
                              Nie. Ten temat został założony, bo ostrzegać ludzi przed ewidentnymi wałkami, nie przed czyimiś urojeniami.

spox skoro kolega tak mówi nie dodaję już nic...

Komentarz

• jacek_73
                                Pełne uzależnienie
                                • 2010
                                • 2587

Zamieszczone przez Merde
                                Aukcje usuwane przez pracowników allegro, więc - póki co - nie urojenia, tylko coś jest na rzeczy.
                                Jestę fotografę
                                miszcz martwi się o podpis

Komentarz

Pracuję...