Fotoksiazka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • manfred1
    Uzależniony
    • 2007
    • 842

Jaki album dokładnie wybrałes?
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Komentarz

• ripek
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1486

Zamieszczone przez Budach
      właśnie odebrałem album z najlepszefoto, klasa sama w sobie szybka realizacja, czytelne informacje o etapach zamówienia, zapakowana przesyłka pancernie, śmiało można brać)))
      Jak wyglada sprawa bigu? Przebarwia sie?
      Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• crazy
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 1554

ja niezauważyłem aby coś takiego miało miejsce
        Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Komentarz

• Goomis
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1893

Zamieszczone przez ripek
          Jak wyglada sprawa bigu? Przebarwia sie?
          Ja natomiast robiłem u nich kiedyś pokazówkę w promocji i big niestety przebarwia się koszmarnie - szczególnie na czerni widać całą tęczę.
          5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• pawelel
            Dopiero zaczyna
            • 2009
            • 15

pytanie

Zamieszczone przez Goomis
            Ja natomiast robiłem u nich kiedyś pokazówkę w promocji i big niestety przebarwia się koszmarnie - szczególnie na czerni widać całą tęczę.
            znam problem. wiem że przebarwienie związane jest z tym że papier fotograficzny zawsze przebarwia się po zgięciu. komu z Was się nie przebarwia? gdzie robicie? pozdrawiam

Komentarz

• workinger
              Coś już napisał
              • 2010
              • 59

Ja ostatnio również zamawiałem z najlepszefoto foto książkę i foto album, z fotoalbumu bylem bardzo zadowolony ale z fotoksiążki już mniej chodzi o sam druk zdjęcia strasznie mydlane.
              CO ZA LUDZIE !!!
              5DII / 5D / S 14 / 24L / 50 1.4 / 24-70 L / 85 1,8

Komentarz

• ripek
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1486

Zamieszczone przez pawelel
                znam problem. wiem że przebarwienie związane jest z tym że papier fotograficzny zawsze przebarwia się po zgięciu. komu z Was się nie przebarwia? gdzie robicie? pozdrawiam
                Jak sie biguje a raczej masakruje papier na bigu przy uzyciu jakiejs maszynki do łamania kartonu to tak sie to kończy.. U nas przebarwienia na bigu są minimalne - mamy specjalnie dopracowana technologie bigowania elektromagnesem. Małe albumy ze względu na jeszcze mniejszy big łamiemy ręcznie.

Poza tym drukujemy na Fuji który ma trochę inną strukturę - jednak jest droższy ...

Jeśli nie chcesz przebarwiania na bigu to zawsze zostaje papier niefotograficzny.

Oto przyklad naszego ArtBooka - http://www.youtube.com/watch?v=BJJMfqc5d4U&hd=1
                Ostatnio edytowany przez ripek; 2691.

Komentarz

• mssk
                  Bywalec
                  • 2007
                  • 244

Odp: Fotoksiazka

ripek, czy mówiąc o papierach niefotograficznych masz na myśli wydruki?
                  ArtBook podoba mi się. Na jakim papierze to robiłeś?
                  Ja swoje rozkładówki puszczam na Canon Galcier i Canson PhotoGloss. Są ekstra. Jakoś bardziej mi się podobają niż odbitki z labu.
                  No i jeszcze jedno - bigi się nie zmieniają w tęczę.
                  Chcę się skusić na lforda Fibre Gold Silk bo jest wyjątkowy.

--- Kolejny post ---

A co do najlepszefoto.pl - zamówiłem u nich kilka miesięcy temu fotoksiążkę. Miałem różne w ręku, ale ta jest naprawdę bardzo dobrze wykonana. Bardzo dobry druk i dopracowana oprawa.
                  Nie ma co porównywać z książkami Cewe.
                  Regulamin pkt 8.

Komentarz

• ripek
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1486

Cewe to inny typ produktu wiec istotnie nie ma co porównywać. Cewe to jest zwykly pressprint.

Tak - wydruki na ploterze pigmentowym. Mamy specjalny papier który jest swietny w dotyku i nie łamie się ani nie przebarwia na bigu. Dodatkowym (a raczej podstawowym) atutem jest archiwalność wydruków pigmentowych szacowana na ponad 100lat.
                    Odbitki z labu w po takim czasie zbledną mocno.

Komentarz

• tomphoto
                      Początki nałogu
                      • 2007
                      • 461

najlepszefoto.pl, zamówiłem dwie foto książki, długotrwałe ustalenia co do jakości... czas realizacji bardzo szybki, jakość, poniżej krytyki. Oprawa w skórę, bardzo ładna, wydruki bardzo kiepskie, przebarwienia itd
                      http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.

Komentarz

• Bart3k
                        Początki nałogu
                        • 2008
                        • 316

Zamieszczone przez iopi
                        najlepszefoto.pl, zamówiłem dwie foto książki, długotrwałe ustalenia co do jakości... czas realizacji bardzo szybki, jakość, poniżej krytyki. Oprawa w skórę, bardzo ładna, wydruki bardzo kiepskie, przebarwienia itd
                        dziwi mnie trochę że miałeś problemy z przebarwieniami - ja kilka książek tam robiłem i jakość bez zarzutów - a z natury jestem upierdliwy - generalnie jakby mi nie pasowało to bym reklamacje składał
                        Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Komentarz

• tomphoto
                          Początki nałogu
                          • 2007
                          • 461

Zamieszczone przez Bart3k
                          dziwi mnie trochę że miałeś problemy z przebarwieniami - ja kilka książek tam robiłem i jakość bez zarzutów - a z natury jestem upierdliwy - generalnie jakby mi nie pasowało to bym reklamacje składał
                          Pierwszy raz zamawiałem u nich foto-książkę PRO. Zasugerowałem się opiniami z forum, przeglądałem również przykładowy produkt w jednym z punktów w z którym współpracują. To co mi przysłali nie nadawało się by wręczyć klientowi.
                          Jakość wydruku była naprawdę kiepska, reklamacje złożyłem.
                          Nie ryzykowałem ponownego zamówienia w tej firmie. Zamówiłem w innej firmie, ale wyciągam wnioski, w tej obecnej w której drukuje jakość jest bez zarzutu, ale nie polecam, ponieważ nie wiem jak robią egzemplarze na wysyłki. Ja odbieram u nich osobiście. Być może moje poprzednie przykre doświadczenie wynikło z przypadku, bo coś nawaliło, a być może klient który nie odbiera osobiście traktowany jest inaczej.

Może jeszcze małe pytanie na koniec, foto-książka przykładowy rozmiar powiedzmy 30x30, zrobiona profesjonalnie, ile was kosztowała, powiedzmy 20 stron ?
                          http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.

Komentarz

• Zbyszko666
                            Uzależniony
                            • 2008
                            • 970

Zamieszczone przez iopi
                            Pierwszy raz zamawiałem u nich foto-książkę PRO. Zasugerowałem się opiniami z forum, przeglądałem również przykładowy produkt w jednym z punktów w z którym współpracują. To co mi przysłali nie nadawało się by wręczyć klientowi.
                            Jakość wydruku była naprawdę kiepska, reklamacje złożyłem.
                            Nie ryzykowałem ponownego zamówienia w tej firmie. Zamówiłem w innej firmie, ale wyciągam wnioski, w tej obecnej w której drukuje jakość jest bez zarzutu, ale nie polecam, ponieważ nie wiem jak robią egzemplarze na wysyłki. Ja odbieram u nich osobiście. Być może moje poprzednie przykre doświadczenie wynikło z przypadku, bo coś nawaliło, a być może klient który nie odbiera osobiście traktowany jest inaczej.

Może jeszcze małe pytanie na koniec, foto-książka przykładowy rozmiar powiedzmy 30x30, zrobiona profesjonalnie, ile was kosztowała, powiedzmy 20 stron ?
                            Mnie kosztowała coś koło 265zł 30x30 eco skóra oprawa

Komentarz

• blackninja
                              Początki nałogu
                              • 2007
                              • 378

A ja w tym i poprzednich latach zrobiłem u NF, ok 100 fotoalbumów. Zero reklamacji i jakość moim zdaniem bardzo dobra. Porównywałem z innymi firmami, mam dema kilku form w domu.
                              Marki trzy.

Komentarz

• fotom
                                Dopiero zaczyna
                                • 2008
                                • 35

Zamieszczone przez Zbyszko666
                                Mnie kosztowała coś koło 265zł 30x30 eco skóra oprawa
                                Chyba fotoalbum. Fotoksiążka 20 stron w NF wychodzi 160zł.
                                NF jak i inne firmy naświetlające na kodaku ma problem z uzyskaniem czarnej i równomiernej czerni. Przeważnie wpada w zielony i ma ziarnistą strukturę. Najbardziej widać to na czarnej apli.
                                Aparat jak kobieta - zanim go poznasz zmieniasz na nowszy model. fotograf ślubny Kraków

Komentarz

Pracuję...